Import Sverige

Förenkla ditt företags logistik med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Importera till Sverige

Sverige handlar frekvent med andra länder både inom och utanför EU, både företag och privatpersoner. Inom EU kan importera fritt, men vid import från länder utanför EU tillkommer tull och moms.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Svensk tillväxt och mer import

Sverige är inte enbart ett land med stor export, vi importerar också en stor del av de varor som vi konsumerar både från andra EU-länder, men också utanför EU:s gränser. Svenska företag exporterar mer än de importerar vilket resulterar i en tillväxt i den svenska ekonomin. På Sendify ser vi också att det är mycket vanligt med privatimport/export. Sendify är experter på automatiserad företagsfrakt och därför finns inte import för privatpersoner som en tjänst i Sendifys system.

Privatperson som vill importera till Sverige? Klicka här

Import inom och utanför EU

Inom EU är det i stort sett fri rörlighet för varor. Det betyder att ditt företag kan skicka varor hur du vill mellan EU-länder utan några handelshinder med förutsättning att det är en unionsvara som skickas. En unionsvara är en vara som antingen förtullats inom EU, en vara som är helt tillverkad inom EU eller tillverkad av material med något EU-land som ursprung. Även om det är fri rörlighet som gäller inom EU finns det vissa begränsningar för den fria rörligheten. Varor som är begränsade är bland annat tobak, alkohol, läkemedel och vapen. För information om att importera varor inom EU:s gränser, klicka här.

För all import utanför EU betalas tull. Det hanteras vid själva importen genom att lämna in en tulldeklaration till Tullverket. Detta sker alltså när varorna passerar gränsen till Sverige. Förutom att lämna in en tulldeklaration ska du också betala importavgifter såsom moms och i vissa fall skatt, du behöver också en tullfaktura för all din import. Generellt behövs inte några speciella importtillstånd för att importera. Det som behövs är ett EORI-nummer som utfärdas av Tullverket, ditt EORI-nummer används för all ditt företag importverksamhet. För mer information om vad som behövs för att komma igång med import utanför EU för ditt företag, besök tullverkets hemsida.

Importera till Sverige med Sendify

Sendify är en frakttjänst som gör det enkelt för företag att administrera och ta kontroll över sin frakt i ett och samma TA-system. TA-systemet är helt kostnadsfritt att använda och det tar bara några minuter att registrera ditt företag. När du bokar frakt med Sendify kan du själv välja vilket alternativ som passar dina behov allra bäst, det som är snabbast eller det som har det bästa priset. Du får dessutom automatiskt tillgång till våra fraktavtal, det betyder att du inte behöver förhandla fram några egna avtal eftersom vi hela tiden förhandlar med transportörerna för att ditt företag ska få ett bättre pris på din import till Sverige.

Har det blivit dags att börja importera till Sverige? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris