Importera från England

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Importer från England och Storbritannien

Ska du importera från England till Sverige? På den här sidan kommer du att få läsa om hur du billigast och snabbast importerar från England, och vad som gäller med Brexit.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka tullregler gäller vid import från England till Sverige?

I skrivande stund är Storbritannien fortfarande medlem i EU, och detta innebär att import från Storbritannien fortfarande hanteras utefter EU:s regler. Därav behöver du inte betala tull på varor som du importerar från England i dagsläget, utan du importerar och exporterar från och till England på samma sätt som du importerar från ett annat EU-land.

Finns det varor som inte går att importera till Sverige från England?

Det finns vissa varor som inte går att importera från Storbritannien till Sverige via en transportör eller Sendify, som till exempel alkohol och tobak. Dessa varor kan du inte importera via de flesta transportörer eller Sendify då det är varor som anses vara skadliga för människan och miljön. Om du är osäker på om du kan importera en vara från England med hjälp av Sendify kan du kolla på vår lista med icke tillåtet gods, eller gå in på Tullverkets hemsida.

Hur långa är leveranstiderna för import från England till Sverige?

Sendify samarbetar med flera ledande fraktbolag, vilket innebär att du enkelt kan jämföra deras ledtider för import från England. Om du ska importera från England snabbt vill du ha ett så kallat fraktavtal med expressfrakt. Detta innebär att din frakt från Storbritannien kommer fram snabbare än annan frakt, och frakttiden ligger i regel på två till tre dagar för expressfrakt. Expressfrakt kostar dock något mer, så du får fundera på om fraktpris eller ledtid är viktigast för just dig. Med Sendify kan du alltid välja ett fraktavtal utefter billigast fraktpris och snabbast ledtid, helt utefter dina fraktbehov.

Vilka regler gäller för import från England, med tanke på Brexit?

Det är ännu oklart exakt hur Brexit kommer att påverka svensk import från England, då Storbritannien och EU ännu inte har fastställt vilka regler som kommer att gälla. Men eftersom att Brexit innebär att Storbritannien lämnar EU, kommer England inte längre att ingå i EU:s frihandelsavtal. Det här betyder att import från England med största sannolikhet kommer att behövas förtullas, vilket betyder att din frakt kommer att bli lite dyrare. Men det kan hända att England och EU, eller England och Sverige, knyter något typ av handelsavtal som kommer att göra det enklare att frakta mellan England och EU. Oavsett vad som beslutas utifrån Brexit, kommer Sendify att meddela hur Brexit påverkar din import. Tills dess kan du importera från England och skicka paket till England precis som vanligt!

 

Har det blivit dags att börja importera från England? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris