Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Importer från England och Storbritannien

Ska du importera från England till Sverige? På den här sidan kommer du att få läsa om hur du billigast och snabbast importerar från England, och vad som gäller med Brexit.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka regler gäller för import från England, med tanke på Brexit?

När du importerar från England behöver ditt företag numera i regel betala tull. Anledningen till det är att England, i och med Brexit, inte längre är medlem i EU och du behöver därför förtulla ditt gods när du importerar varor från England. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga för att importera från ett numera tullpliktigt England, kan du läsa vår Brexit- guide där vi steg för steg hjälper dig att förbereda ditt företag inför handel med England.

Finns det varor som inte går att importera till Sverige från England?

Det finns vissa varor som inte går att importera från Storbritannien till Sverige via en transportör eller Sendify, som till exempel alkohol och tobak. Dessa varor kan du inte importera via de flesta transportörer eller Sendify då det är varor som anses vara skadliga för människan och miljön. Om du är osäker på om du kan importera en vara från England med hjälp av Sendify kan du kolla på vår lista med icke tillåtet gods, eller gå in på Tullverkets hemsida.

Hur långa är leveranstiderna för import från England till Sverige?

Sendify samarbetar med flera ledande fraktbolag, vilket innebär att du enkelt kan jämföra deras ledtider för import från England. Om du ska importera från England snabbt vill du ha ett så kallat fraktavtal med expressfrakt. Detta innebär att din frakt från Storbritannien kommer fram snabbare än annan frakt, och frakttiden ligger i regel på två till tre dagar för expressfrakt. Expressfrakt kostar dock något mer, så du får fundera på om fraktpris eller ledtid är viktigast för just dig. Med Sendify kan du alltid välja ett fraktavtal utefter billigast fraktpris och snabbast ledtid, helt utefter dina fraktbehov.

Har det blivit dags att börja importera från England? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Boka din import från England på 2 minuter

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris