Importera från England

Marknadens smidigaste fraktsystem för företag

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Importer från England och Storbritannien

Brexit skapar nya förutsättningar om du ska importera från England och den svenska handeln kommer att påverkas. Hur förändringarna kommer att se ut går inte att säga än.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur påverkar Brexit?

Storbritannien och England är en viktig handelsrelation för Sverige, hela 5,2 procent av den svenska importen kommer från Storbritannien. Men hur kommer handeln mellan Sverige och England se ut när Storbritannien bestämt sig för att lämna EU?

Under 2017 har Storbritannien påbörjat processen för att lämna EU, även känt som Brexit.  Detta kommer att ge effekter för både den svenska importen och exporten till Storbritannien och England. Exakt vilka effekter som Brexit kommer att ha för importen från England är inte helt säkert eftersom vi inte vet vad utfallet av de pågående förhandlingarna blir. Vad vi vet är att Brexit kan komma att påverka handeln med England negativt.

Negativa konsekvenser för svensk handel

Brexit är negativt för Sveriges handel på alla plan och oavsett vilken lösning kommer Brexit att medföra problem. Det kommer att drabba både företag och konsumenter. Troligtvis kommer det blir dyrare för svenska företag att importera från England. Detta gäller även om ett nytt frihandelsavtal upprättas. Om Storbritanniens utträde blir en “hård Brexit” kan det innebära att all import och export beläggs med tullformaliteter och ökade kostnader för bland annat administration. Dessutom kan Sverige komma att förlora en av sina viktigaste handelspartners. Du kan läsa mer om vad Brexit innebär för handeln på tullverkets hemsida.

Detta är några av de främsta konsekvenser som väntas drabba näringslivet:

Importera från England med Sendify

Oavsett hur avtalen mellan Storbritannien och EU kommer att se ut i framtiden, kommer Sendify att kunna hjälpa ditt företag med att exportera och importera från Storbritannien. I Sendifys system kan ditt företag beräkna frakt och boka transport över hela världen så länge frakten skickas till, inom eller från Sverige.

Vi har förhandlat fram fördelaktiga fraktavtal med några av världens största fraktbolag DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS.  Vi arbetar för att du som kund skall få så bra priser som möjligt oavsett om du vill skicka pall eller små paket. När ditt företag registrerar ett konto hos Sendify tar ni automatiskt del av våra avtal.

Har det blivit dags att börja importera från England? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris