Boka TNT frakt med Sendify – få 20% rabatt

Med TNT kan du skicka både paket och pallfrakt inom Sverige och internationellt. Kom igång direkt och boka billigare TNT frakt i Sendify.

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Boka TNT frakt med Sendify – få 20% rabatt

Med TNT kan du skicka både paket och pallfrakt inom Sverige och internationellt. Kom igång direkt och boka billigare TNT frakt i Sendify.

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Varför skicka med TNT Sverige genom Sendify?

Sendify kan erbjuda billiga transportpriser till företag genom att vi förhandlar fraktpriser med den samlade fraktvolymen av alla bokande företag i tjänsten. Det ger oss riktigt bra förutsättningar att förhandla fram billiga fraktpriser. Bokar du med TNT Sverige genom Sendify, kan du faktiskt boka transporter med upp till 20% rabatterade fraktpriser. Smart va?

TNT Sverige är en transportör som passar dig som vill skicka paket eller pallfrakt, både inom Sverige och internationellt. Med TNT är det möjligt att välja mellan express och ekonomifrakt, så att du själv kan välja om ledtid eller pris är viktigast för dig. Nedan har vi listat alla tillgängliga alternativ med TNT som du kan boka direkt med Sendify.

TNT Sverige fraktprodukter

TNT Express

Tidskritiska transporter eller tyngre gods? Då är TNT Express en bra frakttjänst. Med TNT Express kan du skicka både paket och pallgods till många länder runt om i världen. TNT strävar efter leverans före nästa arbetsdags slut (detta beror på vart i världen du skickar) och det är möjligt att skicka gods upp till 500 kg.

Läs mer om TNT Express.

Fördelar
 • Snabb leverans runtom i världen

 • Möjligt att skicka pallgods

Nackdelar
 • Pallgods blir ofta relativt kostsamt men du får vad du betalar för

TNT Express Sverige

För snabbfrakt av paket och pall inom Sverige kan TNT Express Sverige vara ett bra val. TNT är duktiga på att hålla sina ledtider och är prisvärt för pallgods som väger upp till några hundra kilo. TNT Express Sverige strävar efter leverans före nästa arbetsdags slut inom Sverige. Paketgods som väger mer än 25 kg rekommenderas att lastas på pall eftersom att chauffören enligt lag inte får lyfta mer än 25 kg. Vid gods som väger mer än 70 kg måste det stå på pall med TNT.

Fördelar
 • Snabba på pallfrakt

Nackdelar
 • Dyrare fraktpris om pallen ej är stapelbar

TNT Economy Express

Har du tidskritiska transporter som behöver skickas världen över, och Europa i synnerhet? Då är TNT Economy Express ett bra alternativ. TNT strävar efter att leverera innan arbetsdagens slut på förväntad leveransdag. Detta är ett ekonomiskt alternativ med trygg leverans där du även har möjligheten att skicka tyngre paket och pallar upp till några hundra kilo. Gods som väger över 70 kg måste stå på pall för att TNT ska kunna hantera det.

Fördelar
 • Ett prisvärt alternativ

 • Du kan skicka både pall och paketgods

 • Du kan skicka tungt gods till många destinationer

Nackdelar
 • Tyngre gods är ofta dyrt att skicka med TNT

 • Dyrare fraktpris om du skickar icke stapelbar pall

Riktigt bråttom?

Om det är riktigt bråttom och ni vill kunna veta när frakten levereras så har TNT Express tillvalsprodukter som specificerar leveranstiden under dagen:

TNT Express 9.00

TNT Express 9:00 är en transporttjänst som erbjuder tidskritiska transporter med leverans före kl. 09.00 på leveransdagen. Tjänsten tillhandahåller en dörr-till-dörr service med möjlighet till leverans till utvalda länder i världen.

TNT Express 10.00

TNT Express 10:00 är en transporttjänst som erbjuder tidskritiska transporter med leverans före kl. 10.00 på leveransdagen. Tjänsten tillhandahåller en dörr-till-dörr service med möjlighet till leverans till utvalda länder i världen.

TNT Express 12.00

TNT Express 12:00 är en transporttjänst som erbjuder tidskritiska transporter med leverans före kl. 12.00 på leveransdagen. Tjänsten tillhandahåller en dörr-till-dörr service med möjlighet till leverans till utvalda länder i världen.

Boka frakt med TNT Sverige

I Sendify kan du jämföra och boka fraktalternativ från de ledande transportörerna TNT, DHL, DSV, UPS och FedEx. Kom igång direkt, helt kostnadsfritt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vanliga frågor

Vad innebär en förväntad leveransdag?

När du bokar en frakt hos oss så får du alltid upp en förväntad leveransdag i systemet. Något som är värt att poängtera är att en förväntad leveransdag inte är en garanterad leveransdag hos flera av våra transportörer. Varken DHL eller DSV garanterar leverans en viss dag utan det är endast en förväntad leveransdag som syns i systemet. Har du några frågor gällande din förväntade leveransdag är du välkommen att höra av dig!

Vilka transportörer finns i Sendify?

I Sendify får ni tillgång till transportörerna DHL, DSV FedEx, TNT och UPS. Har ni tidskritiska sändningar kan vi rekommendera era att kontakta vårt systerbolag Express Delivery Sweden.

Vad är en tilläggsfaktura?

Ibland blir vi tilläggsfakturerade av transportörerna och då skickar vi ut dessa i efterhand till er. Det kan ex handla om att ni uppgett fel dimensioner eller vikt när ni bokade eller att pallen visade sig vara icke stapelbar etc. I den här artikeln listar vi de olika tilläggen som kan uppkomma i efterhand med respektive transportör

Behöver jag kundnummer för att använda Sendify?

Du behöver inte ha ett kundnummer hos transportörerna för att använda Sendify och skicka med våra anslutna transportörer. Du kan enkelt registrera dig och boka frakt direkt i tjänsten. När du registrerar dig får du tillgång till våra fraktavtal med transportörerna DHL, DSV, TNT, UPS och FedEx.

Varför ska jag försäkra mitt gods?

När du bokar en frakt med en våra transportörer så ingår inte försäkring av godset. Om godset skadas eller kommer bort och du inte har försäkrat godset riskerar du att förlora en stor del av godsets värde om du inte tecknat en försäkring. De flesta transportörer ersätter gods i enlighet med NSABs riktlinjer utan försäkring. Denna ersättning skiljer sig beroende på vilken transportör du bokar med och vilken fraktprodukt du skickar.

Stapelbart eller icke stapelbart gods?

I tjänsten har du möjlighet att ange om ditt gods är stapelbart eller inte vid bokning – i den här artikeln beskriver skillnaden och när du ska ange godset som ej stapelbart.


Stapelbart

Ett gods klassas som stapelbart om det har en platt ovansida och man kan placera ett annat gods med samma vikt ovanpå.


Pallgods

Exempel, en pall som väger 400kg ska kunna tåla en annan pall på 400kg och vara utformat så att det går att placera pallen ovanpå. Stapelbart gods bokas utifrån volym (m3) men ej stapelbart gods bokas och debiteras efter flakmeter (flm).

Om du bokar en pall som inte har regelbunden form eller innehåller ömtåligt gods så måste du därmed ange att den inte är stapelbar för att undvika tillägg.

 

Följande fraktprodukter kan du skicka hel- och halvpall med:

 

 • DHL Pall
 • DHL Parti
 • DHL Stycke
 • DSV Road Stycke
 • TNT Express
 • TNT Economy Express
 • DSV Road Stycke

Paketgods

När du skickar paket så klassas de i regel som stapelbara fast än de hanteras tillsammans med andra paket i burar. Anger du att paketet som ej stapelbart vid bokning så kommer du få upp färre lösningar i tjänsten då en del av våra transportörer ex. UPS räknar alla paket som stapelbara.

Om du skickar ömtåliga paket med TNT måste du ange att paketet inte är stapelbart för att vara säker på att inte få tillägg i efterhand.

Om du har frågor eller behöver hjälp så är det bara att ta kontakt med oss via chatten så hjälper vi dig gärna!