Skicka partigods

Med Sendify kan ditt företag jämföra, boka, försäkra och spåra din sändning med ledande fraktbolag på ett och samma ställe.

Gör en kostnadsfri sökning
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Skicka partigods

Med Sendify kan ditt företag jämföra, boka, försäkra och spåra din sändning med ledande fraktbolag på ett och samma ställe.

Gör en kostnadsfri sökning
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Vad är partigods eller partilast?

Även kallat godstransporter, partilast eller styckegods, är en fraktlösning för mindre paket eller gods som inte uppfyller kraven för en full lastbilslast. Lastbilens utrymme delas upp i mindre sektioner som fraktar olika paket eller försändelser från flera kunder. Detta gör partigods till den mest kostnadseffektiva lösningen för att frakta mindre mängder gods, vilket är särskilt viktigt för företag som behöver transportera mindre mängder gods.

Denna typ av försändelse är vanligt inom branscher som e-handel, livsmedel, detaljhandel och distribution. Med teknikens framsteg är dessa leveranser enklare att hantera genom digitala plattformar, vilket har ökat tillförlitligheten och effektiviteten i branschen. Detta gör just partilast till en av de mest eftertraktade tjänsterna inom transportindustrin.

Vad kostar det att skicka partilast?

När du vill skicka partigods kan du stöta på en rad olika priser från olika leverantörer. Detta beror på att det kostar olika mycket att skicka försändelser beroende på många olika faktorer. Exempelvis så har fraktens destination, dimensioner och vikt en stor inverkan på det slutliga priset.

Vilka transportörer använder Sendify?

Sendify har ett brett utbud av marknadsledande transportörer som kan hjälpa dig med din försändelse. Sendify arbetar bland annat med DHL, UPS, TNT, DSV och FedEx, och har förhandlat fram konkurrenskraftiga fraktpriser för dina sändningar. Du kan enkelt göra en sökning i Sendifys plattform för att se vilken transportör som passar ditt partigods bäst.

Att tänka på när du väljer transportör

När du väljer transportör är det viktigt att överväga faktorer som pris, leveranssäkerhet, kundsupport och flexibilitet. Se till att undersöka potentiella transportörers rykte och kanske till och med omdömen från tidigare kunder. Här är vårt tips att jämföra priser och villkor mellan flera olika leverantörer för att hitta den transportör som bäst passar ditt behov bäst.

Vill du kunna jämföra mellan Sveriges marknadsledande transportörer i en och samma vy kan du enkelt göra en kostnadsfri sökning i Sendifys plattform. Hos Sendify kan du exempelvis boka DHL Styckegods och DHL Partigods utan att behöva vara någon expert på vad dessa fraktprodukter faktiskt innebär.

Vilka är fördelarna med partigods?

 • Möjliggör mindre försändelser som kan transporteras till olika destinationer samtidigt, vilket minskar kostnaderna för transporten.
 • Mindre försändelser skickas tillsammans, vilket innebär att transportören kan fylla lastbilar eller containrar mer effektivt, någonting som minskar koldioxidutsläpp.
 • Fördelaktigt för mindre företag som vill skicka mindre försändelser, då de inte behöver betala för en hel lastbil eller container.
 • Sker regelbundet mellan bestämda destinationer, vilket bidrar till en mer pålitlig försörjningskedja för de flesta företag.
 • Ökad flexibilitet i transporten, eftersom försändelserna kan samlas in och transporteras på olika sätt, inklusive vägtransporter, sjötransporter eller flygtransporter.

Vad är skillnaden styckegods och partigods?

Begreppen styckegods och partigods används ofta inom transportindustrin, och dessa begrepp har något olika betydelser.

Styckegods avser mindre paket eller gods som är för små för att fylla en hel lastbil och som transporteras som separata enheter i lastutrymmet. Godset hanteras vanligtvis av transportören som separata försändelser och sorteras efter storlek, form och vikt. Exempel på styckegods kan vara enskilda kartonger, pallar eller mindre försändelser.

Partigods, innebär istället en sammansättning av styckegods som transporteras tillsammans i samma lastutrymme. Detta innebär att flera olika kunder kan skicka sina mindre försändelser tillsammans i samma lastutrymme. Transportören ansvarar för att hantera och sortera godset i lastutrymmet och leverera det till respektive mottagare. Partigods är vanligtvis en mer kostnadseffektiv lösning jämfört med att hyra en hel lastbil för mindre mängder gods.

För att sammanfatta kan man säga att styckegods är mindre frakt som hanteras som separata enheter, medan partigods är en sammansättning av flera styckegods som transporteras tillsammans i samma lastutrymme.

Hur fungerar partigods?

Godset kan skickas av både företag eller privatpersoner och transporteras tillsammans med andra mindre försändelser, så kallat samlat gods. Partigods kan därefter transporteras på olika sätt, inklusive vägtransporter, sjötransporter eller flygtransporter.

När godset anländer till transportören sorteras de baserat på deras destination och transportmedel. Försändelserna packas sedan tillsammans med andra liknande försändelser för att bilda en last. Lasten kan sedan transporteras tillsammans med andra laster till slutdestinationen. För att minimera risken för skador eller förluster under transporten är det viktigt att godset hanteras på rätt sätt. Transportören använder olika tekniker och utrustning för att hantera och transportera försändelserna, inklusive pallar, truckar och lyftanordningar.

Vid leverans sorteras försändelserna återigen baserat på deras slutdestination och levereras sedan till mottagaren. Mottagaren måste många gånger godkänna leveransen genom att skriva på en leveransnota eller ett kvitto.

Vanliga typer av partigods
 • Elektronik: Detta kan inkludera allt från mindre elektroniska komponenter till större elektroniska enheter, såsom datorer, mobiltelefoner och TV-apparater.

 • Kläder och textilier: En vanlig typ av partigods, eftersom det är lätt att paketera och transportera i stora volymer.

 • Livsmedel: Förpackade livsmedel såsom konservburkar, flaskor med drycker och förpackningar av torrvaror.

 • Maskiner och utrustning: Mindre maskiner och utrustning, till exempel verktyg och mindre delar av större maskiner.

 • Byggmaterial: Mindre mängder av byggmaterial, såsom trä, kakel och gips.

Tips för att packa ditt gods rätt

När man packar mindre försändelser för transport är det viktigt att packa dem på ett säkert och effektivt sätt för att minimera skador och förluster under transporten. Här kommer ett par tips för att packa ditt gods på bästa möjliga sätt:

 1. Använd rätt emballage: Använd starkt emballage som kan skydda ditt gods från stötar och fall under transporten. Kartonger, wellpapp och bubbelplast är vanliga material som används för att packa mindre försändelser.
 2. Förstärk emballaget: Använd tejper för att förstärka emballaget och minimera risken för att det spricker eller öppnas under transporten.
 3. Säkra godset: Se till att godset är ordentligt säkrat i emballaget för att minimera rörelse under transporten. Använd fyllnadsmaterial som bubbelplast eller tidningspapper för att fylla tomma utrymmen i emballaget.
 4. Märk emballaget: Märk emballaget tydligt med avsändarens och mottagarens namn och adress för att undvika felaktig leverans.
 5. Kontrollera viktbegränsningar: Kontrollera vilka begränsningar som finns i form av vikt när det kommer till ditt partigods hos transportören, på detta sätt kan du undvika extra kostnader eller förseningar av ditt gods.

Genom att följa dessa tips kan du minimera risken för skador eller förluster av din försändelse under transport. Tänk också på att kontrollera de specifika kraven för ditt gods hos den transportör du väljer att arbeta med.

Har du frågor kring Sendify eller behöver du hjälp med att skicka ditt gods? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att komma igång!

Kom igång med Sendify helt kostnadsfritt

Gör en sökning för att jämföra fraktpriser och ledtider mellan olika transportörer i en och samma vy. Skicka partilast både billigare och enklare med Sendify.

Gör en kostnadsfri sökning

Vanliga frågor kring partigods

Vad är partilast?

Enkelt uttryckt är partilast en mycket kostnadseffektiv fraktlösning då dit gods, dina varor eller din last transporteras tillsammans med andra företags produkter och varor.

Istället för att boka en hel lastbil kan dina varor samåka och därmed besparar du både miljön och din egna plånbok.

Vad är partigods?

Partigods eller partilast är egentligen två uttryck för samma sak.

Med hjälp av sektioner i lastbilen kan ditt gods delas upp i lastbilen så att dessa kan fraktas tillsammans med andra företags produkter. En smidig lösning för ditt företag då det besparar dig många tusenlappar och även minskar miljöpåverkan för transporten.

Parti eller stycke?

När du bokar frakt finns det en rad olika frakttermer och fraktprodukter att hålla koll på.

Vi på Sendify försöker att göra logistikbranschen mer tillgänglig för alla företag, därför behöver du varken känna till eller välja specifika fraktprodukter. Gör en sökning via vår plattform på vad du önskar skicka så sköter vi rester.

Ska jag välja DHL Partigods eller DHL Styckegods?

Med exempelvis transportföretaget DHL, kan du både boka DHL Partigods eller DHL Styckegods. Skillnaden på dessa fraktprodukter är ganska enkel.

DHL Styckegods avser mindre paket som fraktas tillsammans varpå DHL Partigods istället innebär att frakten består av en sammansättning av styckegods som då transporteras i samma lastutrymme.

Gör en sökning via vår plattform så räknar vi ut vilket alternativ du bör välja.