Hitta det bästa fraktavtalet för din företagsfrakt

Letar du efter ett bra fraktavtal till din företagsfrakt? I Sendify kan du jämföra olika fraktlösningar och se hur mycket din frakt kostar. Jämför fraktavtal från DHL, UPS, TNT, DSV och FedEx – allt i en och samma plattform.

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Hitta det bästa fraktavtalet för din företagsfrakt

Letar du efter ett bra fraktavtal till din företagsfrakt? I Sendify kan du jämföra olika fraktlösningar och se hur mycket din frakt kostar. Jämför fraktavtal från DHL, UPS, TNT, DSV och FedEx – allt i en och samma plattform.

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Vad är ett fraktavtal?

Ett fraktavtal är ett avtal som du tecknar med en transportör som säger hur mycket det kommer att kosta för dig att frakta med transportören. Fraktavtalet prissätt utefter hur ofta du fraktar och hur mycket du fraktar, vilket gör att du behöver ha stora och frekventa fraktvolymer för att få en bra fraktkostnad. Det här gör att det kan vara svårt för företag med små- till medelstora fraktvolymer att få ett bra pris hos transportörer.

Det finns olika avtal beroende på om du ska skicka paket, pall, exportera eller importera. Om du har olika typer av fraktbehov, resulterar det därför i att du behöver många olika fraktavtal, med olika typer av fraktbolag, vilket kan kännas överväldigande. Du kan teckna flera avtal med en och samma transportör, det kan dock vara till din fördel att teckna fraktavtal med olika transportörer, då transportörer är bra på olika typer av frakt. Tecknar du med olika transportörer kan det däremot snabbt bli rörigt, då du behöver hantera dina avtal i olika system.

Hur jämför jag avtal?

Det kan kännas överväldigande att börja jämföra fraktavtal mellan olika transportörer, men du kan vara lugn, vi hjälper dig. Här nedan har vi listat tre olika vägar till ett fraktavtal för att du enkelt ska kunna jämföra de olika alternativen och få det bästa avtalet.

 ✔️ Förhandla fram avtal direkt hos transportör
Om du har stora, jämna fraktvolymer med samma typ av sändningar kan det vara lönsamt att teckna ett fraktavtal direkt med ett fraktbolag. Har du däremot små, spridda och varierande sändningar är det mindre lönsamt att teckna ett fraktavtal med en transportör. Det här då du kan behöva betala onödigt mycket för din frakt om du inte har tillräckligt stora fraktvolymer eller inte skickar tillräckligt ofta. Tecknar du ett avtal med en transportör får du inte heller en bra prisbild för vad din frakt faktiskt kostar, då de inte har ett system där du kan jämföra fraktpriser mellan olika transportörer.

✔️ Köp ett fraktavtal hos ett fraktnätverk
Har du tur kan du få ett bra fraktavtal hos ett fraktnätverk, om de har specialiserat sig på just din branschs fraktbehov. Det är nämligen så att fraktnätverk ofta specialiserar sina fraktavtal utefter en viss bransch, vilket gör att det gynnar vissa företag. Vad som är en stor nackdel med de fraktavtal som fraktnätverk erbjuder, är dock att du ofta behöver köpa fraktavtalet innan du kan se fraktpriserna. Fraktnätverk har även en inlåsningseffekt vilket betyder att du binder upp dig på minst ett år och behöver betala årsavgift.

✔️ Jämför avtal med olika transportörer i ett fraktbokningssystem
Om du är ett litet- till medelstort företag med mindre fraktvolymer, kan det vara lönsamt att använda de fraktavtal som Sendifys fraktbokningstjänst erbjuder. Med Sendify behöver du inte förhandla eller köpa fraktavtal, utan du väljer helt enkelt mellan olika fraktavtal i systemet, kostnadsfritt och utan bindningstid. Fraktavtalen är redan framförhandlade med transportörerna DHL, UPS, TNT, DSV och FedEx, och till ett rabatterat pris vilket gör att du kan spara upp till 20% av dina fraktkostnader.

Vi får alla tillgängliga alternativ direkt i systemet, bara ett klick bort. Det enda jag behöver göra är att välja – vill jag ha det billigaste eller snabbaste alternativet?

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Hur bokar jag med Sendifys fraktavtal?

Fraktavtalen som ingår i Sendifys tjänst är till för de flesta fraktbehov, vilket gör att du kan skicka både paket, pall, styckegods och partigods med Sendify, både inrikes, utrikes och i expressfart. Eftersom att flera företag skickar med Sendify, har vi kunnat förhandla fram bra fraktpriser hos de stora fraktbolagen, för dig och alla andra små- till medelstora företagare. Du kan därmed få ett billigt fraktavtal om du skickar med Sendify, oberoende av hur stora fraktvolymer du har och hur ofta du skickar.

I Sendifys fraktbokningstjänst kan du dessutom hantera alla dina fraktavtal i ett och samma system, vilket gör att du enkelt kan boka frakt med exempelvis DHL, TNT och FedEx, och därmed garantera att du bokar med den transportör som är bäst för den specifika sändningen. All din frakt hamnar också på en och samma samlingsfaktura, vilket gör att det blir smidigt för dig att betala dina fraktkostnader. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Fraktavtalet inkluderar alla spårbara tilläggskostnader, vilket gör att du redan vid bokningen ser vad din frakt kommer att kosta. Tänk dock på att tilläggsavgifter kan tillkomma om du har angett fel uppgifter vid bokningen. Se därför till att fylla i rätt uppgifter för din sändning!

Är du redo för att testa vår fraktbokningstjänst? Följ dessa fyra enkla steg!

1. Börja med att registrera ett företagskonto för ditt företag på Sendifys hemsida. Du behöver bara ange din mejl, telefonnummer och företagsnamn.

2. Logga in på hemsidan med ditt registrerade företagskonto och beräkna priset för din sändning genom att ange postnummer samt vikt och mått för sändningen.

3. Tjänsten kommer nu att visa dig de bästa fraktalternativen för din sändning och du kan själv jämföra mellan de billigaste priserna och de snabbaste ledtiderna.

4. Välj det fraktavtal som passar din sändning bäst och boka din sändning!

Har Sendify fraktavtal för B2B-företag och e-handlare?

Det är bara företag som kan boka fraktavtal med Sendify, men det har ingen betydelse om ditt företag skickar till ett annat företag eller till en privatperson. Ditt företag kan därmed ha både ett annat företag och en privatperson som mottagare, vilket gör att det finns fraktavtal för både B2B-företag och e-handlare.

Vad som är smart med Sendifys fraktbokningstjänst är att du vid bokningen kan ange om du ska skicka till ett företag eller till en privatperson. Om du exempelvis anger att du ska skicka företagspaket till ett annat företag, kommer tjänsten därmed enbart att visa dig fraktavtal som är anpassat för B2B. Som avsändare behöver du därför inte tänka på fraktavtal i relation till B2B och e-handel när du fraktar med Sendify!

Med Sendify slipper du tänka på fraktavtal

I Sendifys digitala fraktbokningstjänst kan du ta del av 20 fraktavtal med 5 transportörer. Registrera ett kostnadsfritt konto och boka din frakt med Sendifys fraktavtal idag.

Kom igång

Frågor & svar

Måste jag signera ett avtal för att använda Sendify?

Du behöver inte signera ett avtal för att använda Sendify. Kort och gott är det enda du behöver för att använda Sendify ett företag och ett konto i vår tjänst. Resten löser vi.

Hur många fraktavtal behöver jag?

Om du skickar olika storlekar på gods, eller till olika destinationer, behöver du olika avtal som matchar de olika fraktbehoven. Då behöver du förhandla avtal med flera olika fraktbolag. Använder du däremot Sendify, får du tillgång till fraktavtal med fem olika fraktbolag genom ett system, som täcker fraktbehov av både pall och paket, inrikes och utrikes.

Varför ska jag boka via Sendifys avtal och inte mina egna?

Anledningen är enkel: du får tillgång till fraktpriser med upp till 85 % rabatt. Den samlade fraktvolymen av över 15 000 företag gör att Sendify kan pressa priserna hos fraktbolagen. Du slipper förhandla fram fraktavtal, och tar del av billiga fraktpriser direkt i systemet.