Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Skicka företagspaket var du vill

Ska ditt företag skicka företagspaket? Som företag kan du enkelt skicka företagspaket både inrikes och utrikes med Sendify och alltid till riktigt bra fraktpriser. Över 8 000 företag skickar redan med Sendify, och många av dem skickar företagspaket. Testa du med!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur skickar jag företagspaket?

När man skickar företagspaket syftar man på B2B-handel, dvs. att avsändaren och mottagaren är ett företag. Det som skiljer företagspaket från paket till privatperson är framförallt leveransen. Till företag sker leveransen mellan 08-17, medans frakt till privatpersoner måste aviseras eftersom privatpersoner inte är tillgänglig på samma sätt. Tänk därför på följande när du vill skicka företagspaket:

Bokning: Kommunicera till mottagaren att expressfrakt är möjlig mot extra kostnad. Skriv alltid ut kvittenslista och var noga med att få den signerad av chauffören, det är ditt kvitto om något skulle gå fel.

Upphämtning: Chauffören hämtar ditt paket mellan 08-17. Kan du inte vara tillgänglig under den utsatta tiden går det även bra att du själv lämnar in paketet på transportörens terminal.

Leverans: Om din mottagare inte är på plats mellan 08-17 kan du alltid välja tillvalet “avisering”, som gör att transportören hör av sig och tillsammans med mottagaren bestämmer en tid för leverans.

Kan jag skicka företagspaket med Sendify?

Sendify är specialiserade på företagsfrakt och har över 8 000 företag som kunder. Du kan skicka både till andra företag liksom till privatpersoner. På så sätt är Sendify ett utmärkt val både för B2B- och B2C-företag.

Fördelar med att skicka företagspaket med Sendify

1. Kostnadsfritt: företag använder Sendify gratis och betalar endast för bokade frakter

2. Enkelt: du bokar i ett bokningssystemet men får tillgång till fem transportörer: DHL, UPS, DSV, TNT och FedEx

3. Upp till 85 % rabatterade priser: den samlade volymen av 8 000 bokande företag gör att Sendify alltid har billiga fraktpriser. Priset du ser i Sendify är dessutom inklusive alla spårbara tillägg

4. Upphämtning: paketet hämtas alltid upp hos ditt företag, vid utsatt tid och datum

5. Spårning: både du och mottagaren spårar enkelt paketet online i Sendify

6. Leverans: leveransen sker direkt till mottagaren, vid utsatt tid och datum

Hur hittar jag de billigaste priserna för företagspaket?

Att hitta de lägsta priserna för att skicka företagspaket är en utmaning många företagare brottas med. Du kan försöka att förhandla direkt med en transportör, vilket dock ofta är tidsödande och svårt om du inte har stora fraktvolymer att förhandla med.

Om du istället använder dig av Sendify förhandlar vi med fraktbolagen åt dig. Sendify arbetar med 8 000 företag, vilket innebär att den samlade fraktvolymen pressar priserna. Sendify låter dig dessutom jämföra mellan olika alternativ och fraktbolag. På så sätt kan du välja det fraktalternativ som passar bäst för dig, och tydligt se vad de olika fraktföretagen erbjuder. Värdesätter du exempelvis ett lågt pris eller en snabb leverans? Du väljer enkelt det som passar bäst för dig!

Hur snabb är leveranstiden för företagspaket?

Tidskritiska paket
Om du vill att det du skickar kommer fram så fort som möjligt bör du välja att skicka expressfrakt. Expressfrakt är ett bra val om det är viktigt att det du skickar kommer fram snabbt till din destination. Här är några exempel på expressfrakter:

UPS
UPS Express Saver
UPS Express
UPS Express Plus

TNT
TNT Express
TNT Express 09:00
TNT Express 10:00
TNT Express 12:00

Garanterad frakt
Många företag välja att skicka sina företagspaket med ”garanterad” frakt. Att skicka med garanterad frakt innebär att paketet kommer att prioriteras av transportören och sändningen blir garanterad att anlända i tid. Skulle frakten mot förmodan bli försenad kan man med garanterad frakt ofta få stora delar av fraktkostnaden tillbaka. Detta är speciellt hjälpsamt för företag som skickar tidskritiska sändningar.

Självklart hittar du alla alternativ i Sendify!

Hur stora företagspaket kan jag skicka?

Exempelmått på företagspaket

TNT: Om du väljer att skicka paket med TNT så kan du skicka paket som är upp till 240 centimeter långa

UPS: Väljer du istället att skicka ditt paket med UPS så kan du skicka paket som är upp till 300 centimeter i längd.

DHL och DSV: erbjuder frakt av paket som är upp till 599 centimeter långa.

Har det blivit dags att börja skicka företagspaket? Med Sendify kommer du igång snabbt och bokar all din frakt på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris