Importera från Tyskland

Vår frakttjänst gör det enkelt för företag att importera

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Enkel import från Tyskland

Att importera från Tyskland är populärt både bland företag och privatpersoner. Att Tyskland tillhör EU innebär också att frakten blir lättare och att du inte behöver särskild dokumentation.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Importera från Tyskland med Sendify

Import från Tyskland förknippas vanligtvis med alkohol eller bilar. Men det är bara en liten del av all handel mellan Sverige och Tyskland och oftast är det privatpersoner som står för den här typen av import. De vanligaste varorna som importeras från Tyskland till Sverige består av elektronik, kemiska produkter och maskiner. När det kommer till export från Sverige till Tyskland är det papper och pappersmassa som står för merparten. Flera av Sveriges största företag, bland annat Stora Enso, IKEA och SCA, har marknadsledande positioner i landet.

Handeln mellan Sverige är en långtgående tradition som sträcker sig ända tillbaka till hansatiden på 1100-talet. Tyskland är idag Sveriges viktigaste handelspartner, cirka 20% av alla importvaror kommer från Tyskland. Den starka traditionen av handel mellan Tyskland och Sverige har utöver import och export av varor också resulterat i att flera stora tyska bolag etablerat sig i Sverige, bland annat DHL som är ett av de fraktbolag som Sendify använder som transportör.

Företag som importerar från Tyskland

Eftersom Tyskland är medlem i EU är det enkelt att exportera och importera från Tyskland. Det man som företag behöver tänka på är att det finns vissa varor som inte omfattas av den fria handeln, bland dessa är djur, alkohol och tobak (du kan läsa mer på Tullverkets hemsida här). Som med allt annat gods som skickar ska en fraktsedeln bifogas, det ska även bifogas en godsbeskrivning som utförligt förklarar vad försändelsen innehåller.

Har du ett företag som importerar varor från Tyskland eller skickar paket till Tyskland är Sendify en tjänst för dig. Vi har fördelaktiga fraktavtal som är oerhört konkurrenskraftiga när det kommer till import/export till och från Tyskland. I vårt smarta TA-system är det enkelt att boka transporter och hålla koll på försändelsens position hela vägen från start till mål via en lättöverskådlig karta.

Har det blivit dags att börja importera från Tyskland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris