Skicka paket till Tyskland

I Sendify är det enkelt att skicka paket till Tyskland, och du får tillgång till bra fraktavtal

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Enkelt att skicka paket till Tyskland

Det skickas mycket frakt från Sverige till Tyskland och det finns många transportörer som har specialiserat sina tjänster till utrikesfrakt. Med ett bra fraktavtal kan du dessutom skicka dina paket till Tyskland riktigt billigt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Sändningar till Tyskland på våra fraktavtal

Tyskland är Sveriges största handelspartner. 10% av Sveriges export går till Tyskland och 17% av Sveriges import kommer från Tyskland. Det skickas med andra ord otaliga mängder gods mellan Sverige och Tyskland. Med Sendify är det möjligt att skicka paket till Tyskland och hela världen så länge du skickar till eller från Sverige. Våra samarbetspartners består av några av världens ledande transportbolag, DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS. Tack vare de stora volymer som skickas genom Sendify har vi lyckats förhandla fram fördelaktiga fraktavtal som du som kund får tillgång till. Du behöver därför inte förhandla med fraktbolagen, utan det har Sendify redan gjort åt dig.

Krav på dig som skickar till Tyskland

Kraven på dig som ska skicka paket utomlands är olika beroende på om du skickar som företag eller privatperson, om du skickar som en del i affärsverksamhet eller om det är en gåva som skickas. Skickar du eller tar emot paket som privatperson behövs inte samma pappersarbete som när ett företag importerar och exporterar.

Skickar du paket till Tyskland eller ett annat EU-land är i stort sett alla varor befriade från tull och tullhantering. Du betalar alltså inte tull när du till exempel ska skicka pall till Tyskland, det finns dock några undantag. Undantagen består av varor som är anmälningsskyldiga för att det finns restriktioner angående införsel, till exempel djur, tobak och alkohol. Du och ditt företag har rätt att skicka gods och ta emot gods som skickas inom EU- och EES-länder utan att tullen får begränsa mängden som importeras och exporteras. Det enda som krävs är en fraktsedel med en godsbeskrivning som förklarar vad som skickas. En godsbeskrivning ska så detaljerat som möjligt förklara innehållet som fraktas.

Vad kostar det att skicka paket till Tyskland?

Frågan ovan är en av de vanligaste som dyker upp när det kommer till export. Svaret är inte helt enkelt eftersom det finns en rad olika parametrar som påverkar priset. Framförallt är det vikt och storlek på godset som påverkar priset. Du kan snabbt få en exakt kostnad genom att göra en provsökning i Sendifys tjänst, det kostar ingenting och att sätta upp ett konto tar mindre än en minut.

Har det blivit dags att börja boka frakt till Tyskland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import och export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris