Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Skicka paket utomlands billigt

Vill du skicka paket utomlands? Tusentals småföretagare skickar med Sendify och många av dem skickar paket utomlands. Testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och boka din paketfrakt direkt i vårt smarta system.
Registrera dig gratis och se ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Skicka paket utomlands billigt

Vill du skicka paket utomlands? Tusentals småföretagare skickar med Sendify och många av dem skickar paket utomlands. Testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och boka din paketfrakt direkt i vårt smarta system.
Registrera dig gratis och se ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Hur hittar jag de billigaste priserna för att skicka paket till utlandet?

När du vill skicka paket utomlands är det naturligtvis viktigt att frakten skickas till ett så bra pris som möjligt. Det är därför viktigt att jämföra olika typer av fraktprodukter och fraktbolag, eftersom de har olika fraktpriser.

Prisjämförelsen kan du göra manuellt, genom att själv kontakta fraktbolagen och be om fraktavtal och prislistor. Men om du vill spara tid och få tillgång till de billigaste priserna utrikes direkt, så är det smidigt att ta hjälp av en digital fraktbokningstjänst, som Sendify.

Hur funkar det då? Jo, Sendify samarbetar med en mängd olika fraktbolag för att kunna erbjuda företagare den typen av fraktlösning som passar bäst för dina behov och din paketfrakt. Med den samlade volymen av över 15 000 företag som bokar i Sendify, har Sendify färdigförhandlade avtal som du bokar med direkt i tjänsten. På så vis kan du skicka paket utomlands billigt och välja fritt mellan världens största fraktbolag. Och kom ihåg, Sendify är kostnadsfritt och du betalar endast för det du skickar.

Vilken typ av paketfrakt kan jag skicka utomlands?

När du ska ska skicka paket utomlands har du några grundläggande val att göra gällande vilken typ av paketfrakt du kan välja. Enkelt sagt så är detta en avvägning mellan tid och pris, eller expressfrakt och ekonomifrakt.

Priskänsliga paket utrikes
Om det du vill skicka inte är tidskritiskt, kan det vara en god idé att välja ett billigare alternativ, där leveranstiden är lite längre men fraktkostnaden lägre. Det innebär att det tar lite längre tid för ditt paket att komma fram, men å andra sidan kan du skicka ditt paket billigare utomlands. Detta alternativ är ett bra val om man vill skicka paket utomlands till ett lågt pris.

Tidskritiska paket utrikes
Om du vill att det du skickar kommer fram så fort som möjligt bör du välja att skicka expressfrakt. Expressfrakt är ett bra val om det är viktigt att det du skickar kommer fram snabbt till din destination. Här är några exempel på expressfrakter:

UPS
UPS Express Saver
UPS Express
UPS Express Plus

TNT
TNT Express
TNT Express 09:00
TNT Express 10:00
TNT Express 12:00

Hur stora paket kan man skicka utomlands?

Hur stora paket du kan skicka till utlandet beror på vilket fraktbolag du använder dig av. Sendify samarbetar med flera olika fraktbolag, vilket innebär att du kan välja det alternativ som passar bäst för dig. I bokningsvyn anger du bara storlek och vikt på det du vill skicka, samt adress och leveransdetaljer, så visar systemet dig vilka fraktalternativ som passar måtten på just ditt paket. Du väljer själv vilket alternativ som du vill skicka med och genomför sedan bokningen – smidigt och enkelt.

Exempelmått på paketfrakter utrikes

TNT: Om du väljer att skicka paket till utlandet med TNT så kan du skicka paket som är upp till 240 centimeter långa

UPS: Väljer du istället att skicka ditt paket utomlands med UPS så kan du skicka paket som är upp till 300 centimeter i längd.

DHL och DSV erbjuder frakt av paket som är upp till 599 centimeter långa

Vilka tullregler gäller för att skicka paket utomlands?

Skicka paket inom EU
För att det skall vara enkelt med export och import inom EU, har EU fri rörlighet av varor. I regel behöver du alltså inte ta hänsyn till några tullregler när du skickar paket inom EU. Det enda undantaget på detta är olika typer av varor som kan vara hälsovådliga, såsom vapen, narkotika, läkemedel, alkohol eller tobak.

Skicka paket utanför EU
Om du däremot vill skicka paket utomlands till ett land utanför EU bör du vara beredd på att behöva betala tull. I vissa fall kan olika länder ha avtalat speciella villkor, tullunion eller andra omständigheter som gör det möjligt att kunna skicka tullfritt vid vissa typer av export. Enkelt sagt bör du dock vara inställd på att du kommer behöva betala tull när du skickar paket utomlands utanför EU.

Hur fyller jag i en tullfaktura för paket utanför EU?

För tullpliktigt gods ska du alltid fylla i en tullfaktura. En korrekt ifylld tullfaktura är din största garanti för att tullhanteringen av godset sker snabbt och enkelt. Handskrivna fakturor godtas inte av de allra flesta länders tullverk. Om din faktura inte är korrekt ifylld, riskerar du att ditt gods stoppas i tullen i mottagarlandet och det resulterar i onödiga merkostnader.

Verkar det krångligt?

I Sendify säger systemet till dig när du behöver en tullfaktura, och dokumentet finns tillgängligt för dig att fylla i direkt vid bokning. Tullfakturan är antingen en Proformafaktura eller en Commercial Invoice.

1. Om din frakt inte gäller en försäljning, måste du bifoga en Proformafaktura. Den hittar du också automatiskt i Sendify när du bokar paketfrakten.

2. Om du köper eller säljer en vara utanför EU måste du bifoga en Commercial Invoice, på svenska en handelsfaktura. Den finns också tillgänglig när du bokar med Sendify.

Skicka paket utomlands, ett knapptryck bort

Har det blivit dags att börja skicka paket utomlands? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din utlandsfrakt på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris