Importera från Finland

Import från Finland är enkelt i vår frakttjänst

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Importera från grannlandet Finland

Det är fri rörlighet mellan EU länderna, därför är det enkelt att importera från Finland. Många transportörer är specialiserade på frakt utomlands och med ett bra fraktavtal blir det dessutom billigare.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Fri import inom EU

Eftersom Finland är medlemmar i EU omfattas landet av den fria rörligheten för varor mellan EU-länder. Det betyder att det inte får förekomma några handelshinder som tull eller andra restriktioner för att export eller import inom EU. Det finns dock vissa varor som inte omfattas av den fria rörligheten, bland annat tobak, alkohol och djur. Som med all frakt ska en fraktsedel bifogas med godset vid import från Finland, det ska även finnas med en godsbeskrivning som så detaljerat som möjligt beskriver vad sändningen innehåller.

Sveriges import från Finland

Finland är en viktig exportmarknad för svenska företag, både den geografiska närheten och de kulturella likheterna gör att svenska företag gärna tittar österut för både export och import. Finland är även historisk sett en av Sveriges största handelspartners. Idag går nästan 12% av Finlands export till Sverige och ungefär lika stor andel av Finlands import kommer från Sverige. Åt andra hållet går strax över 7% av Sveriges export till Finland och 5,5% av Sveriges import kommer från Finland.

Finlands ekonomi tog ett hårt slag under finanskrisen 2008, landet är starkt exportberoende och eftersom andra länder drog åt den finansiella svångremmen slutade många länder importera från Finland. Dock återhämtade sig Finlands ekonomi i samma takt som exportmarknaden tog fart igen. Numera är Finlands ekonomi återigen på stark tillväxt som spås fortgå i flera år framöver.

Importera från Finland med Sendify

Sendify är en frakttjänst för företag som vill göra logistik enklare. Enkelhet för oss innebär att du som användare får tillgång till ett system där du kan administrera och beräkna frakt för ditt företag, kunna avisera dina kunder och samtidigt själv välja att prioritera tid eller pris för din försändelse. I Sendify kan du enkelt boka frakt med förhandlade fraktavtal med några av världens största och ledande fraktbolag, DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS. På Sendify är vi specialister på företagsfrakt, därför är inte det möjligt för privatpersoner att boka i tjänsten.

Har det blivit dags att börja importera från Finland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris