Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Importera från Finland, vårt grannland i öst

Ska du importera från Finland? Då har du hamnat rätt! Ta reda på hur lång tid det tar att importera varor från Finland och vilka varor du får importera från Finland till Sverige!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur ser leveranstiderna ut när man importerar varor från Finland till Sverige?

När du importerar från Finland till Sverige med hjälp av Sendify, kan du själv välja hur snabbt din vara ska levereras. Hur då? Jo, för att du själv väljer om du ska frakta med expressfrakt eller ekonomifrakt. Med expressfrakt från Finland tar det i regel runt en eller två dagar innan din vara levereras till Sverige, medan ekonomifrakt tar några dagar. När du bokar frakt med Sendify kan du enkelt jämföra pris på din frakt och se hur lång tid denna kommer att ta. När du hittar den transportör och det fraktalternativ som passar bäst för dig är det bara att välja detta så sköter Sendify resten.

Vad är viktigt att känna till när man importerar varor?

Det är relativt enkelt att importera varor från Finland till Sverige. Faktum är att Sverige är en av Finlands största handelspartners, då runt 12% av den finländska exporten går till Sverige. Som ett resultat av detta, liksom de båda ländernas EU-medlemskap, är det idag mycket enkelt att importera från Finland liksom att skicka paket från Finland från Sverige. Vad som kan vara bra att tänka på är att du har bifogat alla nödvändiga dokument för din frakt från Finland till Sverige, som exempelvis din fraktsedel. Se även till att du har fyllt i rätt uppgifter, som till exempel rätt mottagaradress, så att din sändning kommer fram till rätt destination i Sverige.

Hur fraktas min import från Finland till Sverige?

Om du skickar import från Finland till Sverige kan dessa försändelser skickas på olika sätt. Om du använder dig av expressfrakt, kommer dina leveranser från Finland förmodligen ha fraktats med flygfrakt. Om du istället använder dig av ekonomifrakt,  kommer din vara förmodligen att transporteras till Sverige med hjälp av vägtransport, antingen helt eller delvis. Transporter mellan Sverige och Finland går smidigt till, och kan fraktas med antingen väg-, flyg- eller båttransport. Vilket transportmedel som används beror till stor del på vilket fraktbolag eller fraktavtal du använder dig av, men Sendify använder alltid flyg- eller vägtransport.

Är alla varor tillåtna att importera från Finland till Sverige med Sendify?

Finland är, precis som Sverige, medlem i Europeiska Unionen. Detta innebär att både Sverige och Finland omfattas av den fria rörligheten för varor som råder inom EU:s inre marknad. På så sätt kan man importera från Finland utan att behöva oroa sig över tullavgifter eller andra handelshinder. Trots detta är det inte tillåtet att importera precis vad som helst från Finland till Sverige med hjälp av Sendify. Exempelvis finns det restriktioner gällande vissa typer av varor vid frakt från Finland, såsom alkohol och tobak. Man får inte heller importera så kallat farligt gods från Finland utan särskilt tillstånd. Om du är osäker över huruvida du får importera något särskilt från Finland kan du ta kontakt med svenska Tullverket. Sköt din import från Finland och export med hjälp av Sendify!

Har det blivit dags att börja importera från Finland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Importera från Finland? Ready, set, Send...ify!

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris