Importera från Kina

Vår frakttjänst gör det enkelt för företag att importera från Kina

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Importera från Kina, det blir allt vanligare

Import från Kina till Sverige har ökat mycket de senaste åren. Men precis som med andra länder utanför EU krävs speciell dokumentation och hantering av importen för att det ska gå gå smidigt som möjligt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Importera från Kina till Sverige

Allt fler företag testar att importera från Kina till Sverige. De låga priserna för tillverkning och manuell hantering i produktion gör att det ofta är mer lönsamt med import från Kina till Sverige än att producera varorna inom EU. Kina är idag världens mest befolkade land och världens största tillverkare av bland annat bilar och solpaneler. Kina blir kontinuerligt en större och viktigare handelspartner för Sverige och räknas bli världens största ekonomi inom några år.

Regler och lagkrav för import från Kina

För att få syssla med Kina import finns det ett antal direktiv att förhålla sig till. Det mest kända är kanske CE-märkning vilket är en säkerhetscertifiering. Att som företag importera produkter som inte är certifierade i EU är olagligt och det är alltid upp till importören att se till att varorna som importeras är tillverkade enligt de standarder och direktiv som är nödvändiga. Det är även krav enligt lag att vissa produkter ska labbtestas innan de säljs inom EU. Detta gäller bland annat leksaker, elektronik och kosmetika. Myndigheter som tullverket kan begära testrapporter som kan styrka att de importerade produkterna lever upp till alla krav. Om dessa regler inte uppfylls har staten rätt att kräva att ditt företag återkallar samtliga varor från den berörda upplagan. Det betyder att ditt företag måste köpa tillbaka varorna från kunden.

Det finns även regler som gäller tull och fraktdokument som tullfaktura som är viktiga att veta om innan ditt företag ska börja importera. För mer information, besök tullverkets hemsida här.

Kontakta oss för mer information

Om ditt företag vill importera från Kina med flyg eller väg-transport så är Sendify det smidigaste och billigaste alternativet. I Sendify’s automatiserade tjänst finns ett globalt nätverk med några av världens största transportörer. Det går inte att boka sjöfrakt genom Sendify. Har du några frågor om hur Sendify kan hjälpa dig med att importera från Kina, tveka inte att kontakta oss. Med Sendify kan du dessutom skicka paket utomlands och när du bokar genom Sendify får du automatiskt tillgång till våra fraktavtal så länge paketen skickas till eller från Sverige.

Har det blivit dags att börja importera från Kina? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris