Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Import från Kina, ett knapptryck bort

Ska du importera från Kina? På den här sidan får du tips på hur du smidigast importerar från Kina och vilka tullregler som egentligen gäller vid import från Kina till Sverige.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka tullregler gäller vid import från Kina till Sverige?

Eftersom att Kina ligger utanför EU bör du vara medveten om att det kan finnas vissa tullhinder och andra restriktioner vid import från Kina. Du bör därför ha med i beräkningarna att mottagaren av frakten utöver fraktkostnaden kommer behöva betala tull för importen från Kina. Om du undrar hur mycket mottagaren kommer att behöva betala för importen, kan du enkelt räkna ut det på Tullverkets hemsida. Tullkostnaden bestäms utefter den vara som importeras, och tullkostnaden varierar därför från vara till vara. Om du vill läsa mer om vilka regler som gäller vid tull kan du ta en titt på vår tull-guide.

Hur hittar jag billiga fraktpriser för import från Kina till Sverige?

Att hitta billiga fraktpriser för import från Kina till Sverige kan vara utmanande om du inte använder rätt frakttjänst. Med Sendify är det dock enkelt att hitta billiga fraktpriser för import från Kina till Sverige, då du kan jämföra olika fraktavtal och deras fraktpriser i en och samma tjänst. Du kan dessutom sortera fraktalternativen utefter “snabbast” och “billigast” frakt, och på så vis få fram det fraktalternativ som matchar ditt fraktbehov bäst, oavsett om du importerar från Kina, eller skickar paket till Kina. Sendify är därför din bästa vän vid både export och import från Kina!

Finns det produkter jag inte får importera från Kina till Sverige?

Det finns vissa varor som du inte får importera från Kina till Sverige med Sendify eller de flesta fraktbolag. Dessa varor är exempelvis alkohol och tobak eller andra varor som anses vara skadliga för hälsan eller miljön. Dessutom får du inte importera så kallat farligt gods från Kina, som inbegriper exempelvis brandfarlig frakt. Om din import från Kina stämmer in på denna beskrivning bör du kontrollera att du faktiskt får importera varorna från Kina med Tullverket.

Vilka tips är bra att känna till vid import från Kina?

Det blir allt mer populärt för företag att importera varor från Kina. Detta beror delvis på den enorma marknad som finns i Kina‚ liksom de generellt låga priser som kinesiska produkter har. Numera finns det dessutom så låga priser på import från Kina att det kan bli billigare att importera från Kina än att tillverka varorna exempelvis inom EU. Några viktiga tips för import från Kina är dock att försäkra sig om att man har koll på de regler som gäller för frakt från Kina. Du behöver exempelvis ha ett så kallat EORI-nummer för att kunna importera varor från Kina, vilket kan ses som ett organisationsnummer för din fraktverksamhet.

Har det blivit dags att börja importera från Kina? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Boka din import från Kina på 2 minuter

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris