Importera från Kina

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Import från Kina, ett knapptryck bort

Ska du importera från Kina? På den här sidan får du tips på hur du smidigast importerar från Kina och vilka tullregler som egentligen gäller vid import från Kina till Sverige.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka tullregler gäller vid import från Kina till Sverige?

Eftersom att Kina ligger utanför EU bör du vara medveten om att det kan finnas vissa tullhinder och andra restriktioner vid import från Kina. Du bör därför ha med i beräkningarna att du med största sannolikhet kommer behöva betala tull för dina leveranser från Kina. Om du undrar hur mycket du kommer att behöva betala för din import, kan du enkelt räkna ut det på Tullverkets hemsida. Tullkostnaden bestäms utefter den vara som du vill importera, och tullkostnaden varierar därför från vara till vara. Om du vill läsa mer om vilka regler som gäller vid tull kan du ta en titt på vår tull-guide.

Hur hittar jag billiga fraktpriser för import från Kina till Sverige?

Att hitta billiga fraktpriser för import från Kina till Sverige kan vara utmanande om du inte använder rätt frakttjänst. Med Sendify är det dock enkelt att hitta billiga fraktpriser för import från Kina till Sverige, då du kan jämföra olika fraktavtal och deras fraktpriser i en och samma tjänst. Du kan dessutom sortera fraktalternativen utefter “snabbast” och “billigast” frakt, och på så vis få fram det fraktalternativ som matchar ditt fraktbehov bäst, oavsett om du importerar från Kina, eller skickar paket till Kina. Sendify är därför din bästa vän vid både export och import från Kina!

Finns det produkter jag inte får importera från Kina till Sverige?

Det finns vissa varor som du inte får importera från Kina till Sverige med Sendify eller de flesta fraktbolag. Dessa varor är exempelvis alkohol och tobak eller andra varor som anses vara skadliga för hälsan eller miljön. Dessutom får du inte importera så kallat farligt gods från Kina, som inbegriper exempelvis brandfarlig frakt. Om din import från Kina stämmer in på denna beskrivning bör du kontrollera att du faktiskt får importera varorna från Kina med Tullverket.

Vilka tips är bra att känna till vid import från Kina?

Det blir allt mer populärt för företag att importera varor från Kina. Detta beror delvis på den enorma marknad som finns i Kina‚ liksom de generellt låga priser som kinesiska produkter har. Numera finns det dessutom så låga priser på import från Kina att det kan bli billigare att importera från Kina än att tillverka varorna exempelvis inom EU. Några viktiga tips för import från Kina är dock att försäkra sig om att man har koll på de regler som gäller för frakt från Kina. Du behöver exempelvis ha ett så kallat EORI-nummer för att kunna importera varor från Kina. Ett EORI-nummer kan ses som ett organisationsnummer för din fraktverksamhet. Dessutom behöver du se till att alla varor du importerar från Kina har en CE-märkning. En CE-märkning är en säkerhetsklassificering, som kort sagt anger att en produkt får säljas inom EU. Det är olagligt att sälja en produkt som saknar denna klassificering inom EU, och det är du som importör som ansvarar för att dina produkter har en CE-märkning. Se därför till att du vet vad det är du importerar från Kina, liksom att denna import är tillåten.

Har det blivit dags att börja importera från Kina? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris