Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Frakt till Kina, ett knapptryck bort

Vill du skicka paket till Kina? Över 8 000 småföretagare skickar med Sendify och många av dem skickar både till och från Kina. Testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och boka din paketfrakt direkt i vårt smarta system.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka regler gäller när jag vill skicka paket till Kina?

Frakten måste införtullas med en tulldeklaration, eftersom att Kina inte är medlem i EU . I Sendify säger systemet till dig när du behöver en tullfaktura, och dokumentet finns tillgängligt för dig att fylla i direkt vid bokning. Tullfakturan är antingen en Proformafaktura eller en Commercial Invoice.

1. Om din frakt inte gäller en försäljning, måste du bifoga en Proformafaktura. Den hittar du också automatiskt i Sendify när du bokar paketfrakten till Kina.

2. Om du köper eller säljer en vara till Kina måste du bifoga en Commercial Invoice, på svenska en handelsfaktura. Den finns också tillgänglig när du bokar med Sendify.

Hur fyller man i en Proformafaktura när man vill skicka till Kina?

När du vill skicka till Kina, och du inte tänker ta betalt för din vara, måste du fylla i en proformafaktura. En proformafaktura skall innehålla uppgifter om köparen, säljaren, godset och varuvärdet.

Eftersom att frakten inte gäller en försäljning, och således inte har ett försäljningsvärde, anges istället ett materialvärde. Mateterialvärdet är lika med den kostnad som uppkommit vid framställandet av varan. Notera att denna summa inte får vara 0 SEK.

Hur paketerar man sina varor när de ska skickas så långt som till Kina?

När du skall skicka paket till Kina, eller andra destinationer utrikes, rekommenderar vi att paketera sändningen extra noga med starkt emballage. En bra tumregel är att paketet klarar lätt väta och ett fall från 100 cm. På detta sätt kan du försäkra dig om att dina varor kommer fram säkert till Kina.

Har det blivit dags att börja boka frakt till Kina? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import och export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris