Importera från Indien

Import från Indien är enkelt med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Från Indien till Sverige, börja importera!

Att Importera från Indien till Sverige är vanligt bland företag. Med en logistikpartner blir importen lättare. Du får hjälp med bra fraktlösningar och den dokumentation du behöver för importen.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Om att Import från Indien

Indien är världens största demokrati med en befolkning på 1,3 miljarder människor. Idag är Indien en av världens 10 största ekonomier. År 2030 bedöms landet bli världens tredje största ekonomi. Indien är högaktuellt för investerare med en enorm tillväxt och en allt större medelklass som spås växa till 500 miljoner människor inom de närmsta 15 åren.

Traditionellt sett är Indiens främsta exportvaror textilier, tyger och kläder och på senare år reservdelar till bilindustrin samt teknik. Vanligtvis när ett västerländskt företag börjar importera från Indien används en exportör som hjälper till att överbrygga språkbarriärer och kulturella skillnader. Dessa exportörer tar ofta ut en kraftig avgift, ibland upp till 30% av fabrikspriset.

Om man som svensk bestämmer sig för att sköta kontakten direkt med fabrik är det inte ovanligt att priserna blir ännu högre än om man använder en exportör. Med andra ord är det oerhört viktigt, inte bara med vilka fraktlösningar man använder, utan också att ha bra lokala kontakter om man ska importera från Indien till Sverige.

Importera från Indien med Sendify

Vill ditt företag importera från Indien via flyg, väg eller en kombination så är Sendify det smidigaste valet. På några klick får du förslag från några av världens största transportörer med faktiska priser som du bokar på några sekunder utan att lämna tjänsten. I tjänsten kan du även spåra dina paket och få en översyn på alla dina försändelser. Det är dessutom även enkelt att skicka paket utomlands till hela världen så länge ni skickar inom, till eller från Sverige.

När ditt företag använder Sendify så får ni ta del av våra fraktavtal och vår tjänst helt gratis. Sendifys tjänst är byggd för företag, vill du börja importera från Indien som privatperson, klicka här istället. Sendifys automatiserade frakttjänst tillåter i dagsläget inte bokning av sjöfrakt. Vårt globala nätverk består av transportörer inom flyg- och -vägtransport.

Tull och tullhantering i Indien

För att undvika problem med tull och tullhantering är det viktigt att rätt typ av handelsfaktura är bifogad och i sin ordning. Bland annat ska all kommersiell frakt som skickas utanför EU till ett EU-land som Sverige innehålla en tullfaktura. Idag finns inga handelsavtal mellan Indien och EU och en del av tullreglerna kan upplevas som onödigt komplicerade. Det är viktigt att veta om vilka regler som gäller för just den produkt som gäller för import från Indien. För mer information om hur import och export, besök tullverkets hemsida.

Har det blivit dags att börja importera från Indien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris