Import inom EU

Import av varor inom EU är enkelt med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Bra förutsättningar för import inom EU

Import mellan länderna inom EU är fritt. Handelssamarbetet är ett av världens äldsta och möjliggör fri rörlighet mellan medlemsländerna. Ändå finns det fortfarande restriktioner för vissa varor.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Fri import inom EU

Det är i stort sett fri rörlighet för varor mellan de länder som är medlem i EU. Det betyder att ditt företag inte behöver lämna några importdeklarationer för import av varor inom EU. Fri rörlighet betyder också att ditt företag kan skicka paket inom EU helt fritt, förutsatt att det är en unionsvara. För att en vara ska klassas som just en unionsvara behöver den vara tillverkad inom EU av förtullat material eller av material med ursprung inom EU. Generellt betalas moms vid import inom EU i det land som varorna är köpta. Även om fri rörlighet för varor gäller, finns det begränsningar. Varje EU-land har rätten att stoppa varor som anses kunna påverka miljö, säkerhet och hälsa. Sådana varor är exempelvis narkotika, tobak, alkohol, läkemedel och vapen. I Tullguiden kan du läsa mer om vilka varor som ska förtullas.

EU, världens största handelssamarbete

Ingen annanstans runtom i världen finns ett så långtgående handelssamarbete mellan länder som inom EU:s inre marknad. Det märks tydligt när vi reser inom Europa och när vi handlar med andra EU-länder. Från början startades unionen som ett sätt att bevara freden i Europa, numera är den främsta anledningen samhällsekonomisk och för att ge förutsättningar för en god ekonomisk utveckling och förenkla export och import inom EU.

Import inom EU med Sendify

Sendify är en kostnadsfri tjänst för företag som vill hantera all frakt i ett och samma system oavsett om det gäller import inom EU eller export till andra sidan jordklotet. I systemet är det enkelt att beräkna frakt och sortera på antingen tid eller pris så att frakten du bokar passar just ditt företags transportbehov. När du registrerar ditt företag i tjänsten får ni automatiskt tillgång till våra fraktavtal med de ledande transportföretagen (DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS). Ditt företag behöver alltså inte förhandla fram egna avtal med transportörerna eftersom Sendify redan gjort det åt dig. Allt du behöver göra är att registrera ditt företag i systemet och sätta igång att boka transport.

Har det blivit dags att börja importera inom EU? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris