Skicka paket inom EU

Sendify är ett kostnadsfri TA-system för företag

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Skicka paket inom EU

Att skicka paket inom EU är lättare än att skicka till andra länder utanför EU. Du slipper tull och dokument och kan skicka fritt till alla medlemsländer. Med bra fraktavtal kan din frakt dessutom bli riktigt billig.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Frakt inom EU

1994 blir Sverige medlem i EU efter en folkomröstning med 52,3% på ja-sidan. Idag går cirka 75% av Sveriges export till länder inom Europa. Det betyder att de företag som arbetar med export och import från andra EU-länder verkligen sett fördelarna med frihandel mellan EU-länder.

Med Sendify kan du skicka paket inom EU och runt hela världen så länge du skickar till eller från Sverige. Vi samarbetar med några av världens största transportbolag, DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS. I vårt smarta fraktsystem kan du välja vilket av fraktbolagen som du vill använda för din frakt, du sorterar på tid eller pris och väljer vilket av alternativen som passas just ditt företag bäst. Eftersom det skickas stora mängder genom Sendify har vi lyckats förhandla fram fördelaktiga fraktavtal för dig som skickar paket i Europa. När du registrerar ditt företag i Sendifys frakttjänst får du automatiskt kostnadsfri tillgång till dessa fraktavtal.

Krav på dig som skickar paket i Europa

När ditt företag ska skicka paket utomlands och inom EU finns det olika krav. Bland annat beroende av om det som skickas har ett kommersiellt värde eller om det är dokument eller en gåva som skickas. Skickar du paket inom EU är de allra flesta varor är skickar icke-tullpliktiga. Det betyder att de är befriade från tull och tullhantering och du behöver inte betala något för att skicka paket i Europa.

Ditt företag har alltså rätt att skicka hur mycket icke-tullpliktigt gods som helst mellan EU- och EES-länder. Undantagen som är tullpliktiga är bland annat alkohol, djur och tobak. Det enda handlingen som behöver bifogas, förutom fraktsedel, är en godsbeskrivning som förklarar innehållet av det som fraktas. När en godsbeskrivning fylls i är det noga att vara så exakt som möjligt i sin beskrivning så att det inte kan uppstå några missförstånd om vad försändelsen innehåller.

Har du några funderingar kring hur Sendify fungerar eller är du nyfiken på att veta mer om oss? Registrera ett konto eller kontakta oss för en demonstration av systemet så hjälper vi dig!

Har det blivit dags att börja skicka paket inom EU? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import och export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris