Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Senast uppdaterad: 2021-02-04

Frakta inom Sverige och internationellt med de ledande fraktbolagen DHL, UPS, TNT och DSV. Välj själv vilket fraktbolag som du vill frakta med och ta del av billig frakt inom Sverige och internationellt med fraktföretagen i Sendify.

Boka direkt med fraktbolagen i Sendify

Med Sendify behöver du inte lägga tid på att förhandla fraktavtal med fraktbolagen. Det är redan klart. Du får tillgång till våra bästa priser direkt när du skapar ett konto, oavsett om du skickar ett paket eller flera hundra i månaden.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilket fraktföretag ska jag välja för min företagsfrakt?

För billig frakt inom Sverige har logistikbranschen flera stora transportörer och mängder av mindre speditörer. De olika transportbolagen är specialiserade på olika sorters frakt så att du kan skicka i princip vad du vill, när du vill, var du vill. I Sendify kan du boka med fem olika fraktbolag:

DHL Freight
DHL är transportbolaget med brett erbjudande och många olika prisvärda produkter, både för inrikesfrakt och utrikesfrakt. Om du ska skicka paket till privatpersoner så kan DHL leverera till servicepoints på de flesta orter i Sverige och utomlands vilket innebär att frakt till privatpersoner både blir billigare och inte kräver att mottagaren ska vara hemma under hela dagen för att ta emot ett paket.

DSV Road
Är din transport inte tidskritisk så kan DSV Road vara det perfekta alternativet. Speciellt för tungt gods till företag, exempelvis palltransport inom Sverige och utomlands. DSV utmärker sig extra mycket med sitt fokus på leveranser till företag, vilket gör att de är väldigt konkurrenskraftiga.

FedEx
Att skicka med FedEx har sina fördelar, speciellt när man vill skicka gods utomlands. Transportbolaget har ett brett nätverk och är duktiga på att hantera utlandsfrakt, framför allt när det kommer till leveranser till Asien.

TNT
Värdesätter du pålitlig ledtid och flexibel upphämtning så är TNT ett bra transportbolag. Till skillnad från andra transportbolag fokuserar TNT på att hantera sändningar om max 1 500 kg, vilket är betydligt mindre än andra transportörer. Detta gör att deras terminaler hela tiden är i rörelse och ledtider kan således hållas i bättre utsträckning. TNT är även starka internationellt. Kombinationen av flyg och vägtransport, i samma transport, gör transporten snabb och kostnadseffektiv.

UPS
Expressfrakt på paket utomlands – det är vad UPS är experter på. UPS fokuserar på snabba ledtider, dessutom erbjuds flexibel upphämtning samma dag, även om du bokar sent på eftermiddagen. Fördelen med att anlita UPS som transportbolag är även deras breda nätverk, och kan leverera ditt gods till destinationer i princip hela världen. Dessutom äger de själva sina flygplan och kan således hålla en väldigt konkurrenskraftiga prisbild.

Hur kan jag jämföra frakt mellan olika fraktbolag?

Som synes har de olika transportbolagen har sina egna styrkor och svagheter och att säga att en transportör är bättre än en annan är svårt – det är en subjektiv värdering som grundar sig helt på dina egna fraktbehov. Värt att titta närmare på och jämföra är exempelvis pris, ledtid, bokningssystem, kundservice eller upphämtningstider.

För att du skall slippa välja ett fraktbolag, kan du boka med DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS i ett och samma system i Sendify. Systemet visar dig automatiskt vilken transportör du skall välja för din frakt, baserat på pris eller ledtid. På så vis kan du välja det fraktbolag som passar din frakt bäst och kombinera transportörerna precis som du vill.

Så jämför du fraktbolag i Sendify

1. Registrera ditt företag kostnadsfritt i Sendify

2. Ange vad och vart du vill skicka, samt när sändningen skall vara framme

3. Systemet visar dig sedan automatiskt de billigaste alternativen, och de snabbaste alternativen, så att du själv kan välja om ledtid eller fraktkostnad är viktigast för din frakt

Bokningssystem
Jämför, boka och spåra alla frakter i ett system
Fraktavtal
Över 20 fraktavtal, med 5 transportörer
Logistiksupport
Snabb hjälp genom vår chat eller på telefon
Kostnadsfritt
Betala endast för det du skickar

Kan man spåra sin frakt med Sendify?

Ja, alla fraktbolag som Sendify har avtal med spårar ditt gods från upphämtning till mottagning.

Fraktbolagen har dock lite olika sätt att spåra på – medan vissa registrerar i princip bara vid hämtning och avlämning, registrerar andra godset vid varje omlastning. Med Sendify får mottagaren automatiskt ett mejl om var frakten befinner sig, så att både du och mottagaren kan känna er trygga med var frakten befinner sig.

Vad kan man skicka med Sendify?

Med Sendify kan du boka importer, exporter eller inrikestransport och frakta:

  • Paket: stora som små, tunga, långa eller skrymmande
  • Styckegods: gods som inte har standardmått
  • Pallgods: EU-pall, sjöpall eller specialpall – allt går att boka lika enkelt

  • Partigods: stort gods som behöver särskild hantering

Kom ihåg att vi visar dig vilken transportör som är fördelaktig för just din frakt, så att du slipper göra en manuell jämförelse varje gång du vill skicka. Smart va?

Dags att börja jämföra fraktbolagen?

Det finns transportbolag för alla behov och med Sendify kan du enkelt jämföra och se vilket transportbolag som passar bäst för just din sändning.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Frågor & svar

Vad är ett TA-system?

TA-system är en förkortning för Transport Administration System. TA-system är en mjukvara eller ett mjukvarusystem för företag som vill skicka eller ta emot paket och gods och därför behöver köpa, boka och hantera transporter från transportföretag. I Sendify får du tillgång till ett modernt TA-system kostnadsfritt, när du registrerar dig.

Hur ser man fraktkostnaden hos fraktbolagen?

Bokar du direkt med ett fraktbolag får du ett uppskattat pris på din sändning. Observera att tillägg kan läggas på i efterhand, så som drivmedelstillägg, fakturaavgift eller storstadstillägg. I Sendify ser du däremot slutpriset från fraktbolaget direkt när du bokar, då alla spårbara tillägg är inkluderade i fraktpriset.

Vilka fraktbolag kan jag boka med i Sendify?

I Sendify kan du boka med DHL, TNT, UPS, FedEx och DSV. Dessa fem transportbolag täcker alla fraktbehov en företagare kan tänkas ha för både pall, paket eller parti.