Nyhet: Nu lägger till flera nya FedEx produkter i vår plattform. Läs mer här.

Fraktbolag: Skicka enkelt med rätt fraktföretag

Läs vidare för att lära dig mer om de ledande fraktbolagen DHL, UPS, TNT, DSV och Fedex. Eller gör en sökning direkt i Sendify och jämför mellan de bästa alternativen för frakt inom Sverige och utomlands.

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Fraktbolag: Skicka enkelt med rätt fraktföretag

Läs vidare för att lära dig mer om de ledande fraktbolagen DHL, UPS, TNT, DSV och Fedex. Eller gör en sökning direkt i Sendify och jämför mellan de bästa alternativen för frakt inom Sverige och utomlands.

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Jämför fraktbolag: Vilket fraktföretag ska jag välja för min företagsfrakt?

För billig företagsfrakt –både inom Sverige och internationellt – har logistikbranschen flera stora fraktföretag och mängder av mindre speditörer. De olika transportbolagen är specialiserade på olika type av företagsfrakt så att du kan skicka i princip vad du vill, när du vill, var du vill. I Sendify kan du boka med fem olika fraktbolag:

Sendify transportguiden transportör sverige dhl

DHL

DHL är ett transportföretag med brett erbjudande och många olika prisvärda produkter, både för inrikesfrakt och utrikesfrakt. Om du ska skicka paket till privatpersoner så kan DHL leverera till servicepoints på de flesta orter i Sverige och utomlands vilket innebär att frakt till privatpersoner blir billigare och inte kräver att mottagaren ska vara hemma under hela dagen för att ta emot ett paket.

Läs mer om DHL
Sendify transportguiden transportör sverige dsv

DSV

Är din transport inte tidskritisk så kan DSV Road vara det perfekta alternativet. Speciellt för tungt gods till företag, exempelvis palltransport inom Sverige och utomlands. DSV utmärker sig extra mycket med sitt fokus på leveranser till företag, vilket gör att de är väldigt konkurrenskraftiga.

Läs mer om DSV
Sendify transportguiden transportör sverige tnt

TNT

Värdesätter du pålitlig ledtid och flexibel upphämtning så är TNT ett bra transportföretag. Till skillnad från andra transportbolag fokuserar TNT på att hantera sändningar om max 1 500 kg, vilket är betydligt mindre än andra transportörer. Detta gör att deras terminaler hela tiden är i rörelse och ledtider kan således hållas i bättre utsträckning. TNT är även starka internationellt. Kombinationen av flyg och vägtransport gör transporten snabb och kostnadseffektiv.

Läs mer om TNT
Sendify transportguiden transportör sverige ups

UPS

UPS är experter på expressfrakt på utrikespaket . UPS fokuserar på snabba ledtider och erbjuder flexibel upphämtning samma dag – även om du bokar sent på eftermiddagen. Fördelen med att anlita UPS som transportbolag är även deras breda nätverk och att de kan leverera ditt gods till destinationer i princip över hela världen. Dessutom äger de själva sina flygplan och kan således hålla en väldigt konkurrenskraftiga prisbild.

Läs mer om UPS
Sendify transportguiden transportör sverige fedex

FedEx

Att skicka med FedEx har sina fördelar, speciellt när man vill skicka gods utomlands. Fedex är ett transportföretag med ett brett nätverk som är duktiga på att hantera utlandsfrakt, framförallt när det kommer till leveranser till Asien.

Läs mer om FedEx
Sendify transportguiden transportör sendify freight left

Sendify Freight

Sätt ditt gods i rörelse med Sendifys fraktförmedling. Med mångårig erfarenhet inom logistikbranschen ger vi dig ett individuellt anpassat frakterbjudande för din pall- eller containerfrakt med sjö, väg, flyg eller tågfrakt. Frakta allt gods från ett ställe med fraktkapaciteten av flera transportörer. Gör en förfrågan och berätta vad du vill skicka, Sendify Freight löser resten.

Läs mer om Sendify Freight

Hur kan jag enkelt jämföra fraktbolag?

De olika transportbolagen har sina egna styrkor och svagheter och att säga att en transportör är bättre än en annan är svårt – det är en subjektiv värdering som grundar sig helt på dina egna fraktbehov. Det kan t ex vara värt att titta närmare på och jämföra pris, ledtid, bokningssystem, kundservice eller upphämtningstider.

För att du skall slippa manuellt välja ett fraktbolag kan du boka din företagsfrakt med DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS i ett och samma system i Sendify. Systemet visar dig automatiskt vilken transportör du skall välja för din frakt, baserat på pris eller ledtid. På så vis kan du välja det fraktbolag som passar din frakt bäst och kombinera transportörerna precis som du vill.

Jämför fraktbolag i Sendify

  1. Registrera ditt företag kostnadsfritt i Sendify
  2. Ange vad och vart du vill skicka, samt när sändningen skall vara framme
  3. Systemet visar dig sedan automatiskt de billigaste och snabbaste alternativen så att du själv kan välja om ledtid eller fraktkostnad är viktigast för din frakt

Vad kan man skicka med Sendify?

Med Sendify kan du boka importer, exporter eller inrikestransport och frakta:

  • Paket: stora som små, tunga, långa eller skrymmande

  • Styckegods: gods som inte har standardmått

  • Pallgods: EU-pall, sjöpall eller specialpall – allt går att boka lika enkelt

  • Partigods: stort gods som behöver särskild hantering

  • Större pall- och containerfrakt: större försändelser som skickas med sjö, väg, flyg och tågfrakt

Kom ihåg att vi visar dig vilken transportör som är fördelaktig för just din frakt, så att du slipper göra en manuell jämförelse varje gång du vill skicka. Smart va?

Bokningssystem

Jämför, boka och spåra alla frakter i ett system

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal, med 5 transportörer

Logistiksupport

Snabb hjälp genom vår chat eller på telefon

Kostnadsfritt

Betala endast för det du skickar

Boka direkt med fraktbolagen i Sendify

Med Sendify behöver du inte lägga tid på att förhandla fraktavtal med fraktbolagen. Det är redan klart. Du får tillgång till våra bästa priser direkt när du skapar ett konto, oavsett om du skickar ett paket eller flera hundra i månaden.

Kom igång

Frågor & svar

Vad är ett TA-system?

TA-system är en förkortning för Transport Administration System. TA-system är en mjukvara eller ett mjukvarusystem för företag som vill skicka eller ta emot paket och gods och därför behöver köpa, boka och hantera transporter från transportföretag. I Sendify får du tillgång till ett modernt TA-system kostnadsfritt, när du registrerar dig.

Hur ser man fraktkostnaden hos fraktbolagen?

Bokar du direkt med ett fraktbolag får du ett uppskattat pris på din sändning. Observera att tillägg kan läggas på i efterhand, så som drivmedelstillägg, fakturaavgift eller storstadstillägg. I Sendify ser du däremot slutpriset från fraktbolaget direkt när du bokar, då alla spårbara tillägg är inkluderade i fraktpriset.

Vilka fraktbolag kan jag boka med i Sendify?

I Sendify kan du boka med DHL, TNT, UPS, FedEx och DSV. Dessa fem transportbolag täcker alla fraktbehov en företagare kan tänkas ha för både pall, paket eller parti.

Kan man spåra sin frakt med Sendify?

Ja, alla fraktbolag som Sendify har avtal med spårar ditt gods från upphämtning till mottagning.

Fraktbolagen har dock lite olika sätt att spåra på – medan vissa registrerar i princip bara vid hämtning och avlämning, registrerar andra godset vid varje omlastning. Med Sendify får mottagaren automatiskt ett mejl om var frakten befinner sig, så att både du och mottagaren kan känna er trygga med var frakten befinner sig.

Vart kan jag hitta logistikföretag Borås?

Informatio om det kan du se på hitta.se