Import från Brasilien

Importera med våra fraktavtal för företag

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Handel i Sydamerika, import från Brasilien

Brasilien är den viktigaste handelspartnern i Sydamerika för svenska företag. För att importera från Brasilien krävs en del förberedelser och dokumentation.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Handelspartnern i Sydamerika

Landets naturresurser i form av olja, gas, mineraler och världens största yta av odlingsbar mark har gjort att de haft en stabil plattform att stå på för att utveckla sin industri som just nu är på stark frammarsch. I dagsläget finns cirka 200 svenska företag etablerade på den brasilianska marknaden och Brasilien räknas som Sveriges viktigaste handelspartner i Sydamerika.

Brasilien är en av världens största exportörer av kaffe och socker, andra viktiga produkter som landet exporterar är bland annat sojabönor, kött, apelsiner, kakao, majs och vete. Jordbruket har länge dominerat näringslivet samt präglat de varor som landet exporterar. Under 2015 importerades varor för 7,3 miljarder kronor till Sverige samtidigt som Sverige exporterade varor för ungefär 5 miljoner kronor (SCB). Förklaringen till att Sveriges blygsamma export till Brasilien är de höga importtullarna för i stort sett alla handelsvaror.

För att läsa mer om regler för tull, tullfaktura, import från Brasilien och andra länder utanför EU rekommenderar vi att besöka tullverkets hemsida. Behöver du hjälp med Sendifys tjänst eller har några frågor kring hur tjänsten fungerar, kontakta vår kundtjänst så ser vi till att du får den hjälp du behöver.

Stor import från Brasilien

Idag är Brasilien världens nionde största ekonomi, med en befolkning på strax över 200 miljoner och en landmassa i samma storlek som Europa är Brasilien världens femte största land både sett till befolkningsmängd och storlek. Landets ekonomiska klyftor är stora med vissa områden som är utvecklade i samma utsträckning som industriländer medan andra delar av landet befinner sig långt efter i utvecklingen med hög analfabetism och humanitära brister.

Sverige har en relativt stor import från landet då företag ser potential i främst livsmedelsindustrin. På Sendify får vi också förfrågningar från privatpersoner som vill importera från Brasilien, då vi fokuserar på företagsfrakt är det en tjänst som vi tyvärr inte tillhandahåller i dagsläget. Sendify har ett globalt nätverk av väg- och flyg-transportörer och har avgränsat sig från att erbjuda sjöfrakt. Är du privatperson? Då kan du boka din import här.

Import från Brasilien med Sendify

Sendify är en kostnadsfri frakttjänst som gör det enklare för företag att skicka gods över hela världen så länge godset skickas inom, från eller till Sverige. Det tar bara några minuter att registrera ditt företag och komma igång att skicka gods, dessutom får du tillgång till våra fraktavtal helt gratis.

Har det blivit dags att börja importera från Brasilien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris