Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Importera från Ryssland, ett klick bort

Ska du importera från Ryssland och funderar över vilka tullregler som gäller? Då har du hamnat rätt! Ta reda på vilka tullregler som gäller vid import från Ryssland och mycket mer!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka tullregler är viktiga att ha koll på när man importerar från Ryssland till Sverige?

När du ska importera från Ryssland är det viktigt att du har god koll på de tullregler som gäller. Trots att Ryssland ligger relativt nära Sverige så ingår inte Ryssland i EU. Detta innebär att mottagaren av frakten kommer att behöva betala tullkostnader utöver fraktkostnaden, och därmed behöver du fylla i en tullfaktura. Utöver detta är det även viktigt att du bara tar emot import från Ryssland som är tillåten enligt svenska och ryska bestämmelser. Exempelvis får du inte importera farligt gods utan speciellt tillstånd. Om du vill läsa mer om vad som gäller vid tull kan du ta en titt på vår tull-guide eller gå in på Tullverkets hemsida.

Kan jag importera varor från Ryssland till Sverige med Sendify?

Det är klart att du kan importera varor från Ryssland med Sendify! Sendify är en digital fraktbokningstjänst som samlar allt du behöver för att anordna en enkel och smidig frakt. Detta gäller både vid import från Ryssland och vid export. Dessutom låter Sendify dig enkelt jämföra olika fraktavtal med olika transportörer. Detta gör att det är oerhört lätt för dig att skicka paket till Ryssland, liksom att importera varor från Ryssland. När du hittar ett fraktavtal som motsvarar dina förväntningar är det bara att du väljer detta, och sedan sköter Sendify din frakt. Då över 10 000 företag redan använder sig av Sendify har Sendify en mycket hög fraktvolym. Detta gör att Sendify kan förhandla till sig riktigt låga priser på frakt från Ryssland. Sänk priset på dina godstransporter från Ryssland med hjälp av Sendify redan idag!

Vilka leveranstider gäller för import från Ryssland till Sverige?

En av de största fördelarna med Sendify är att du enkelt kan jämföra olika fraktalternativ. På så sätt kan du besluta dig för huruvida du behöver expressfrakt eller om det räcker med ekonomifrakt. Expressfrakt vid import från Ryssland tar runt två till tre dagar, men detta beror på varifrån importen kommer. Ryssland är, som bekant, världens största land och det finns gott om avlägsna orter med längre ledtider. Ekonomifrakt vid import från Ryssland tar i regel några dagar längre, men det är å andra sidan lite billigare än expressfrakt.

Vilka regler gäller om man importerar livsmedel från Ryssland till Sverige med Sendify?

När du ska importera livsmedel från Ryssland kan Sendify hjälpa dig att frakta torrvaror, som pasta och ris. I nuläget går det dock inte att frakta kyl- eller frysvaror från Ryssland genom Sendify, då de transportörer vi samarbetar med inte tar denna typ av gods. Om det är så att du behöver frakta kyl- och frysvaror bör du därför undersöka andra alternativ för att sköta just dessa leveranser från Ryssland.

Har det blivit dags att börja importera från Ryssland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Boka din import från Ryssland på 2 minuter

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris