Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Frakt till Ryssland, ett knapptryck bort

Vill du skicka paket enkelt och billigt till Ryssland? Över 8 000 småföretagare skickar med Sendify. Många av dem skickar både till och från Ryssland. Testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och boka din paketfrakt direkt i vårt smarta system.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur skickar jag paket till Ryssland?

Det behöver inte vara svårt att skicka paket till Ryssland – förutsatt att du bokar med rätt fraktprodukt och ett tryggt fraktbolag. Så, hur gör man då?

1. När du ska skicka paket till Ryssland bör du först och främst se till att jämföra fraktalternativ och fraktpriser. Detta låter dig hitta rätt alternativ för just din paketfrakt, till rätt pris. Prisjämförelsen gör du direkt hos transportören, eller i ett en smidig fraktbokningstjänst som Sendify.

2. När du hittat alternativet som passar dig, är det dags att förbereda ditt paket för frakt. I detta steg ska du försäkra dig om att packa och emballera väl så att inget skadas under transporten.

3. När paketet är redo för upphämtning, bör du förbereda alla relevanta dokument inför frakten, och invänta upphämtning.

Hos Sendify jämför du snabbt och enkelt olika transportörer och transportalternativ. Det hela går på ett par sekunder och du får svar på frågorna ovan, och mer därtill.

Vad kostar det att frakta till Ryssland?

När du vill skicka paket till Ryssland, varierar priset beroende på vad, när och vart i Ryssland du vill skicka.

Prisexempel med Sendify: Paket från Sverige till Ryssland

5 kg till Ryssland
UPS Express Saver: Pris 686 SEK, leverans inom 3 dagar

10 kg till Ryssland
UPS Express Saver: Pris 1 172 SEK, leverans inom 3 dagar

Vad ingår i fraktpriset? Spoiler – allt!

Vilken dokumentation krävs för att skicka till Ryssland?

De tulldokument som krävs för att skicka paket till Ryssland är samma som vid frakt till vilket icke EU-land som helst.

För import till Ryssland genomförs det dock i regel mycket noggranna kontrollåtgärder. Det är då extra viktigt att all nödvändig information återfinns på tulldokumenten. Dubbelkolla gärna att kontaktuppgifterna till mottagaren är formellt korrekta – det är viktigt att dessa blir rätt. Tänk också på att ha ett EORI-nummer, vilket du kan ansöka om hos Tullverket.

Vilka ledtider gäller för paketfrakter till Ryssland?

Leveranstiden för att skicka ett paket till Ryssland varierar. Exempelvis så tar leveransen för ett paket på 5 kg med UPS Express Saver-paket, kostnad 686 kronor, runt tre dagar att nå sin destination.

Det bör dock förtydligas att Ryssland är världens största land, och transporter kan därför ta längre tid – speciellt till avlägsna orter.

När du använder dig av Sendify så ser du enkelt vilket transportör som passar bäst för dina behov och ditt paket. När du bokar genom Sendify slipper du dessutom själv förhandla om fraktavtal – utan kan direkt boka din frakt till Ryssland.

Vilka leveransalternativ finns det till Ryssland?

När du skickar frakt till Ryssland finns det flera olika leveransalternativ. Dessa inkluderar exempelvis vägtransport, båttransport och flygtransport. För frakt av paket så är det i regel flygtransport som används, vilket innebär att det går relativt fort att skicka paket.

 

Är leveransen spårbar?

Att spåra din leverans kan ibland vara att föredra eller rentav helt nödvändigt. Då bör du ha i åtanke att det inte är alla transportörer som har spårbara leveranser. Detta kan därför vara en viktig faktor att väga in när man ska välja fraktalternativ.

Sendify erbjuder exempelvis alltid full spårbarhet. Detta innebär att du kan bevaka din frakt till Ryssland, varje steg av vägen mot sin destination.

Har det blivit dags att börja boka frakt till Ryssland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import och export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris