Importera från Italien

Import från Italien är enkelt med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Enkel import från Italien

Import från Italien är viktigt för den svenska handeln. Handeln är enkel tack vare medlemskapet i EU. Import av konsumentprodukter och livsmedel är vanligt med skapar begränsningar för importörer.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Importera från Italien (bra att veta)

Italien är medlemmar i EU. Det gör att företag som importerar eller exporterar till Italien inte behöver betala tull för de varor som skickas. Det man som företagare ska komma ihåg är det finns begränsningar även för import inom EU. Till exempel är det inte tillåtet att importera vin för försäljning till Sverige. För mer information om regler för import, besök tullverkets hemsida.

När det kommer till att hitta en italiensk leverantör är det ofta extra viktigt att ha en relation och ett ömsesidigt förtroende med den som man gör affärer med. Ett muntligt avtal kan räknas lika mycket som ett skriftligt. Som med alla affärer är det också viktigt att utarbeta ett avtal där kraven på dig som importör och kraven för leverantören är tydligt specificerade. Generellt sett är lastbil det bästa transportalternativet från Italien till Sverige vilket gör Sendify till ett mycket konkurrenskraftigt alternativ för importörer. En vägtransport från Italien till Sverige tar i regel 4-6 dagar och expressleverans med lastbil tar 2-3 dagar.

Italien - Europas fjärde, och världens åttonde största ekonomi

Trots att landet tampats med en dålig ekonomisk utveckling har Italien lyckats behålla sin plats som världens åttonde och EU:s fjärde största ekonomi. Det är också det landet i EU som har näst störst tillverkningsindustri. Enbart Tyskland är större. För svenska företag innebär detta stora möjligheter, Italien är Sveriges 11:e största handelspartner. Framförallt är Italien en attraktiv marknad för mindre och medelstora företag med sitt stora utbud av konsumentprodukter, livsmedel och industriprodukter, dessutom gör EU-medlemskapet att landet är tacksamt att importera från.

Importera från Italien med Sendify

Att importera från Italien behöver inte vara så komplicerat. Med Sendify får du ett system som kan hantera, beräkna frakt och boka transport. Ditt företag får automatiskt tillgång till Sendifys fraktavtal, det innebär att ditt företag inte behöver förhandla med fraktbolagen eftersom Sendify redan gjort det åt dig. Sendify är experter på företagsfrakt, det betyder att privatpersoner inte kan använda sig utav tjänsten.

Har det blivit dags att börja importera från Italien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris