Skicka paket till Italien

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Frakt till Italien, ett knapptryck bort

Vill du skicka paket billigt och enkelt till Italien? Över 8 000 småföretagare skickar med Sendify. Många av dem skickar både till och från Italien. Testa du med genom att registrera ett kostnadsfritt konto och boka din paketfrakt direkt i vårt smarta system.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur skickar jag paket spårbart till Italien?

När du vill skicka paket spårbart till Italien är Sendify ett bra alternativ. Med Sendify kan du spåra paket från flera transportörer i ett system, både pall och paket, inrikes och utrikes.

Ange bara ditt sändningsnummer i systemet, så visar vi dig vart paketet senast skannats in av transportören. Du ser då en karta som hjälper dig att förstå var i världen paketet befinner sig. Systemet skickar automatiskt ett mejl till Sendifys spårningsfunktion till mottaggaren, så att mottagaren kan följa sändningen och hålla sig uppdaterad om när leveransen sker.

När behöver man teckna speciella försäkringar för paketfrakten?

Skickar du dina varor till Italien med Sendify, kan du välja till en försäkring vid bokningen. Utan försäkring riskerar du att endast få en viss summa per kg tillbaka från transportören. Hos vissa transportörer är dock ersättningen mer förmånlig, det jämför du enkelt i Sendify.

Vilka frakthandlingar behövs när man fraktar varor till Italien?

Skickar du paket till italien behöver du fraktsedel och kvittenslista, precis som inom Sverige. Fraktsedel sätter du på kollit, för att transportören ska kunna skanna frakten och hålla godset spårbart. Kvittenslistan är avsändarens kvitto på att sändningen blivit hämtad av transportören.

Hur lång är leveranstiden för paket till Italien?

Leveranstiden för ett paket som skall skickas till Italien varierar oftast mellan 1-10 dagar. Leveranstiden påverkas av vilken transportör du väljer, och om de erbjuder expressfrakter, samt vad och vart du skickar från/till i Italien.

Bokar du din utrikesfrakt i Sendify kan du enkelt se leveranstider till Italien innan du bokar. På så vis kan du själv bestämma om pris eller ledtid är viktigast genom att boka en expressfrakt eller betala lite mindre för några dagars extra leveranstid.

Har det blivit dags att börja boka frakt till Italien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import och export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris