Import från Spanien

Förenkla ditt företags logistik med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Handel med Spanien - börja importera

Att importera från Spanien innebär att du slipper tullavgifter och moms tack vare medlemskapet i EU. Spanien är en stor ekonomi och import härifrån är vanligt både bland företag och privatpersoner.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Fri handel inom EU

Den första av EU:s inre marknads fyra grundläggande friheter är fri rörlighet för varor. Denna frihet säkerställs genom att tull och andra åtgärder som kan minska handeln inte åläggs för varor som skickas mellan EU-länder. Frihandelsavtalet har påverkat sättet Europeiska företag handlar på och har ökat importen från Spanien drastiskt. Detta är en av anledningarna till att Sendify är så konkurrenskraftiga på den Europeiska marknaden. Det har också blivit vanligare med privatimport från andra EU-länder, en tjänst som vi inte tillhandahåller i Sendify.

Handelshinder inom EU

Handelshinder som uppkommer beror oftast på nationella lagar som begränsar handeln eller att nationella myndigheter feltolkar EU-reglementet och därmed strider mot EU-rätten. Det finns funktioner som upprättats av EU-kommissionen som ska motverka dessa handelshinder. En av dessa funktioner är Solvit, som man kan kontakta ifall man som EU-medborgare får problem med att andra länder inte följer EU-regleringar.

 

Bra att veta om Spanien

Spanien är Europas 5:e största ekonomi och världens 14:e största ekonomi. I motsats till vad många tror är Spaniens ekonomi på tillväxt, finanskrisens djupa sår börjar så sakteliga att läka och tillväxten spås fortgå till minst 2019. Framförallt är det reformer som genomförts för att förbättra investeringsklimatet som börjat bära frukt samtidigt som landet har en stadigt ökande export. Spaniens viktigaste exportvaror är kapitalvaror, kemiska produkter, fordon och livsmedel. De främsta handelsländerna för Spaniens export är Frankrike, Tyskland, Portugal, Italien, Storbritannien och USA. För mer information om importregler, tullfakturor med mera, läs tullverkets hemsida.

Importera från Spanien med Sendify

Sendify är en tjänst som gör att ditt företag snabbt och enkelt kan ta kontroll över er logistik och er import från Spanien. I vår frakttjänst får du snabbt fram en lista över de bästa lösningarna som finns tillgängliga från marknadens ledande transportörer (DHL, FedEx, TNT och UPS. Du sorterar själv på tid eller pris och väljer det alternativ som passar allra bäst för just din sändning. Ditt företag får också tillgång till våra fraktavtal helt utan dolda avgifter eller kostnader.

Har det blivit dags att börja importera från Spanien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris