Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Importera från Schweiz

Behöver du importera varor från Schweiz till Sverige? Då har du hamnat rätt! På den här sidan kommer du att få reda på vilka regler som gäller vid import från Schweiz till Sverige och hur långa leveranstiderna är.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka regler gäller för import av olika typer av varor från Schweiz till Sverige?

Schweiz är inte med i EU, vilket gör att du inte kan importera från Schweiz lika enkelt som du importerar från andra EU-länder. Men eftersom att det har tagits fram handelsavtal mellan Schweiz och EU, förenklar det din import från Schweiz till Sverige något. Så, vad betyder egentligen det i praktiken? Det betyder att du behöver betala tull för vissa varor som du importerar från Schweiz, och att du inte behöver betala tull för andra varor som du importerar från Schweiz. För att kunna bestämma vilken tullkostnad du kommer behöva betala för de varor som du ska importera från Schweiz, behöver du använda dig av varukoder. Dessa koder anger vilken varugrupp din import från Schweiz tillhör, och det är upp till dig och ditt företag att se till att denna klassificering stämmer. Du kan enkelt ta reda på vilken varukod som din vara har på Tullverkets hemsida!

Hur snabba är leveranstiderna för import från Schweiz?

Leveranstider för att importera varor från Schweiz är i regel relativt snabba. Schweiz ligger i själva hjärtat av Europa, och det går därför att anordna import från Schweiz som anländer på en dag. När du använder dig av Sendify är det dock helt upp till dig gällande huruvida du vill ha riktigt snabb frakt från Schweiz eller riktigt prisvärd sådan. Om det är viktigt för dig att din frakt från Schweiz anländer snabbt bör du använda dig av expressfrakt. I de fall där detta inte är lika viktigt kan du spara pengar på att istället använda dig av ekonomifrakt. Välj själv med Sendify!

Kan man spåra importer från Schweiz i Sendifys system?

Sendify samarbetar med fraktbolag som har spårbara transporter. På så sätt går det mycket bra att spåra den frakt man ska importera från Schweiz varje steg av vägen. Detta gör det tryggt att anordna leveranser från Schweiz med hjälp av Sendify, då du enkelt kan spåra dina godsleveranser från Schweiz enbart genom att gå in i Sendifys fraktbokningssystem. Att du kan spåra din frakt gör att det blir lättare för dig att förbereda dig för när din import kommer att dyka upp. Sendify gör det alltså enkelt för dig att spåra både din import och export!

Vad är viktigast att tänka på när man importerar varor från Schweiz till Sverige?

Det allra viktigaste du behöver tänka på när du ska importera varor från Schweiz till Sverige är dina fraktkostnader. Du bör därför se till att jämföra olika fraktavtal för att hitta det avtal som är billigast och passar bäst för dig. Fundera också på vilken typ av frakt det är du vill använda dig av. Behöver du expressfrakt, eller kan du spara pengar genom att använda dig av ekonomifrakt? Detta är frågor som du bör ha i bakhuvudet och fundera på redan innan du börjar boka import från Schweiz. Om du använder dig av Sendify behöver du dock inte oroa dig över detta, då du enkelt kan jämföra olika fraktavtal direkt i Sendify.

Har det blivit dags att börja importera från Schweiz? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Boka din import från Schweiz på två minuter

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris