Import från Kanada

Frakttjänst med förmånliga fraktavtal för företag

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Enkla regler för import från Kanada

Handelsavtal förenklar import från Kanada och handel härifrån är vanligt bland både företag och privatpersoner.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Import från Kanada med Sendify

Kanadas stabila ekonomi och företagskultur påminner om den vi har i Sverige gör att svenska företag lockas till prova lyckan i till ytan världens näst största land. Sverige och Kanada har en långtgående tradition av handel. Dessutom gör frihandelsavtalet CETA, ett övergripande avtal om ekonomi och handel mellan Kanada, å ena sidan, och Europeiska unionen och dess medlemsstater, å andra sidan, att handeln förenklas. Delar av CETA-kontraktet började gälla från och med sommaren 2017.

Det finns hundratals Svenska företag etablerade på den kanadensiska marknaden och kanadensarna har generellt sett en positiv bild av svenskar och svenska företag, vilket vi ser i antalet bokningar som genomförs i Sendify. Vi ser också ett intresse från privatpersoner att importera från Kanada, en tjänst som inte finns i Sendifys system då vi fokuserar enbart på företagsfrakt. Är du privatperson? Då kan du boka din frakt här.

Ett frihandelsavtal är ett avtal mellan två eller fler tullunioner där de båda parterna kommer överens om förenkla handeln genom att bland annat ta bort tull för varor från den andra parten. Avtalet kommer att ge EU-länder som Sverige fördelar gentemot andra länder som inte är medlemmar i EU. CETA står för Comprehensive Economic and Trade Agreement och är det största frihandelsavtalet som EU förhandlat fram någonsin. Avtalet rör allt från tullar till tjänster och varor dessutom ger avtalet möjlighet till att hela tiden förbättra och utöka samarbetet mellan EU:s medlemsländer och Kanada.

Rent konkret betyder frihandelsavtalet med Kanada att branscher som haft höga tullkostnader för sina produkter kommer att se att kostnaderna minskar. Två av de branscher som kommer att uppleva den allra största skillnaden är klädtillverkare och importörer och exportörer av livsmedel. 98% av tullarna försvann i och med att CETA trädde i kraft och fler kommer att upphöra allt eftersom avtalet expanderar. Bland annat kommer varor som är tillverkade i Kanada att kunna testas i till exempel Sverige eller andra EU-länder. För mer information om importregler, tullfakturor eller andra saker som gäller internationella frakter rekommenderas tullverkets hemsida.

Sendify är en frakttjänst som gör det möjligt för företag att administrera och förenkla all frakt och import från Kanada eller hela världen i ett och samma TA-system. Tjänsten är helt kostnadsfri, du betalar bara för den frakt du skickar. Ditt företag tar dessutom automatiskt del av våra fraktavtal, även det helt gratis.

Har det blivit dags att börja importera från Kanada? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris