Importera från Australien

Hantera din frakt i marknadens smidigast TA-system

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Från Australien till Sverige med import

Australien har en stark tillväxt och är en viktig handelspartner till Sverige. Om du importerar från Australien betalar du både tull och moms på de varor du för in.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Importera med flyg- och vägtransporter

Sverige har en lång tradition av handel med Australien och landet kallas ibland för Sveriges mest avlägsna närmarknad. Australien är Sveriges fjärde största exportmarknad utanför EU, främst är det landets stora gruvdrift och affärsklimat som till stor del påminner om Sveriges som gör att svenska bolag är särskilt intresserade av att importera från Australien. Vi ser också en ökning av privatpersoner som är intresserade av att importera från Australien, en tjänst som Sendify inte tillhandahåller i nuläget. Som privatperson så bokar du lättast din import från Australien till Sverige direkt hos transportören (Klicka här för att komma till UPS).

Australiens ekonomi har under ett flertal år varit stark med en årlig tillväxt på 2-3% per år och prognoser pekar på att ekonomin fortsatt kommer att vara på tillväxt under de närmsta åren.

Australien är världens tredje största exportör av mejeriprodukter och överlag är Australien en stor exportör av livsmedel. Den överlägset viktigaste näringen för Australien är dock gruvindustrin med över 300 aktiva gruvor som producerar bland annat järnmalm, guld, kol och zink. År 2020 förväntas landet bli världens största producent av flytande naturgas (LNG).

Bra att veta vid import utanför EU

I regel ska du som företagare registrera svensk moms på importen i momsdeklarationen. Om ditt företag är momsregistrerat och sysslar med import ska du redovisa och betala moms på importen till skatteverket, samma sak gäller om du använt dig av ett ombud som tulldeklarerar åt ditt företag. Om ditt företag inte är momsregistrerat är det tullverket som du ska vända dig till för att betala moms.

Även om ditt företag är momsregistrerat ska det importerade godset förtullas hos tullverket som fattar beslut om tulltaxering och kontrollerar att inlämnade uppgifter såsom tullvärde, klassificering och tulldeklaration och tullfaktura är korrekta. Det är endast momsuppgifter för importen som ska redovisas för skatteverket. För mer information om import från Australien eller vilka regler som gäller för tull besök tullverkets hemsida. För mer information om Sendifys tjänst eller hur du ska gå till väga för att skicka paket till Australien, kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig att komma igång.

Import från Australien med Sendify

Sendify är experter på flyg och väg-transport. Vi  drivs av att göra det billigare för företag med import från Australien. I Sendify kan du få förslag från några av världens största transportörer på bara några minuter. Dessutom kan du både boka och spåra din försändelse i tjänsten. Det tar bara några minuter att registrera ditt företag i vår helt kostnadsfria tjänst där du förutom en innovativ frakttjänst dessutom tar del av våra fraktavtal helt gratis. Det betyder att ditt företag inte behöver förhandla fram fraktavtal med fraktbolagen eftersom Sendify redan gjort det åt dig.

Har det blivit dags att börja importera från Australien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris