Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Importera smidigt från Australien till Sverige

Funderar du på att importera från Australien? På den här sidan kommer du att få läsa om hur lång tid det tar att importera från Australien och vilka varor som du kan importera.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Vilka regler gäller vid import av livsmedel från Australien till Sverige?

Australien är generellt sett en stor exportör av livsmedel, och därför kan det vara intressant att veta vilka regler som gäller vid import av livsmedel från Australien till Sverige. Vilka typer av livsmedel som du kan importera från Australien till Sverige beror på vilket fraktbolag som du fraktar med. Men när du importerar med Sendify från Australien kan du i dagsläget importera livsmedel i form av torrvaror, men inte frys- eller kylvaror. Samma regler gäller om du skickar paket till Australien som innehåller livsmedel.

Hur långa är leveranstiderna från Australien till Sverige?

Australien ligger ganska exakt på andra sidan jorden från Sverige, och därför kan man tro att det tar väldigt lång tid att importera från Australien. Trots att detta till viss del stämmer kan man ändå få import från Australien till Sverige på bara ett par dagar. Hur fort du vill att din import från Australien ska gå beror på vilket fraktalternativ du väljer för din import, där du kan välja antingen express- eller ekonomifrakt. Väljer du att frakta med expressfrakt kan din import komma fram till Sverige på så kort tid som 3-5 dagar, om du skickar från en större stad i Australien. Om du istället väljer att frakta med ekonomifrakt, kommer det att ta runt 6-10 dagar, men då får du ett billigare fraktpris. Så, om din import inte är tidskritisk kan det vara en bra idé att frakta med ekonomifrakt istället. Sendify erbjuder fraktavtal för både ekonomifrakt och expressfrakt för import från Australien, så valet är ditt.

 

Vad är viktigt att tänka på när man importerar varor från Australien till Sverige?

När du ska importera varor från Australien till Sverige behöver du komma ihåg att Australien ligger utanför EU. Därav behöver mottagaren av frakten utöver själva fraktkostnaden, betala tull och moms för att importera en vara från Australien till Sverige. Hur mycket mottagaren behöver betala i tull beror på vilken typ av vara som importeras, men om du är osäker på hur mycket som behövs betalas i tull kan du alltid räkna ut det på Tullverkets hemsida. I vår tull-guide kan du läsa mer om vilka regler som gäller för din import!

 

Vad får man inte importera från Australien till Sverige?

Du kan importera de flesta typer av varor från Australien till Sverige, men det finns vissa restriktioner. Exempelvis kan du inte importera varor från Australien som exempelvis tobak eller alkohol. Dessutom kan du inte heller importera så kallat farligt gods utan särskilt tillstånd. Farligt gods kan vara antingen brandfarligt gods, eller andra typer av frakt som kan vara farlig, såsom batterier eller giftig färg. Om du undrar över om du kan importera en vara från Australien eller exportera en vara till Australien med Sendify kan du skriva till oss i chatten, så hjälper vi dig!

Har det blivit dags att börja importera från Australien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris