5 sätt att skicka paket billigare

Är du småföretagare och letar efter ett sätt att sänka dina fraktkostnader på? Då är du inte ensam. Som företagare är det svårt att veta hur du kan reducera dina fraktkostnader, eftersom att du inte är en expert på ämnet. Transportörer är likt många andra företag ute efter att tjäna pengar på din frakt. Därför är det bra om du själv vet om hur du kan gå tillväga för att skicka paket billigare!

Fem steg till billigare frakt

1. Fyll i de exakta måtten och vikten för ditt paket

När du skickar med en transportör eller en fraktbokningstjänst, måste du alltid fylla i uppgifter om ditt pakets mått och vikt.

Ungefärliga uppgifter om paketets mått och vikt ger inte rätt pris, vilket gör att du riskerar att betala mer än vad som behövs.

Genom att fylla i de exakta måtten och vikten för ditt paket kommer du enbart att betala för det du faktiskt skickar, vilket gör att det blir billigare för dig att skicka paket.

2. Kolla vad som ingår i fraktpriset

Efter att du har fyllt i rätt uppgifter och fått ett fraktpris för ditt paket, är det viktigt att kolla vad som ingår i fraktpriset.

När du bokar med en transportör ingår oftast inte olika transporttillägg, som till exempel storstadstillägg, vilket gör att slutpriset blir större än det ursprungliga fraktpriset.

Med Sendify ingår alltid alla spårbara transporttillägg, vilket gör att du kan skicka paket och se slutpriset för fraktkostnaden redan från början.

3. Paketera din vara smart

När du ska paketera din vara gäller det att vara smart och undvika tomma utrymmen.

Om du paketerar din vara i ett större paket än vad som behövs, riskerar du att betala för att skicka luft eftersom att fraktkostnaden antingen baseras på vikten eller volymen.

Se därför till att paketera din vara säkert med emballage runt om, men försök att paketera utefter storleken på din vara.

4. Fundera över om du behöver en försäkring för ditt paket

Försäkring ingår sällan i fraktpriset när du skickar paket, därför är det smart att fundera på om ditt paket behöver en försäkring eller inte.

Det finns ingen satt regel för vilka paket som borde försäkras, men en tumregel är att du borde försäkra paketet om du fraktar dyrt eller ömtåligt gods.

Om din vara är ersättningsbar och inte allt för dyr, kan det vara så att en försäkring inte behövs, vilket gör att det blir billigare för dig att frakta paketet.

5. Jämför olika fraktpriser för att skicka paket

Sanningen är att transportörer har olika fraktpriser för samma typ av paket, och därför kan det vara bra att jämföra fraktpriser hos respektive transportör.

Det kan dock ta tid att jämföra fraktpriser hos olika transportörer, då du ofta måste förhandla med varje transportör för att få ett bra pris.

I Sendifys fraktbokningssystem kan du jämföra färdigförhandlade fraktpriser mellan olika transportörer i ett och samma system, vilket gör att det blir enkelt för dig att hitta det billigaste priset för att skicka paket.

Less is more

Varför betala mer när du kan betala mindre? Genom att sänka dina fraktkostnader kan du spendera pengar på annat som hör ditt företag till. Vem vet, kanske får ni äntligen pengar över till att köpa den där ’state of the art’ kopieringsmaskinen till kontoret.