Skicka paket till Norge

Paketen fraktas med DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS.

TA-system

Få resultat direkt och jämför de ledande transportörerna på pris och ledtid.

Fraktavtal

Boka enkelt en eller flera sändningar och skriv ut fraktdokument direkt i tjänsten.

Logistiksupport

Få en översyn av dina försändelser och spåra dina paket enkelt.

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Andra förutsättningar när du skickar paket till Norge

Norge är ett av våra grannländer, men ändå krävs det speciell hantering för att skicka frakt hit. Norge tillhör inte EU och det krävs speciella dokument för tull och skatt för att frakten hit ska vara så smidig och billig som möjligt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Skicka paket inom EU

Många upplever det krångligt att skicka paket till Norge eftersom de inte är medlemmar i EU. Trots detta är Norge Sveriges näst största handelspartner efter Tyskland och vi har ett stort utbyte av varor med vårt västra grannland. Norge är inte med i EU, men de är medlemmar i EES. Det betyder att EU-länder inte behöver betala tull i Norge för de allra flesta varor och att Norge får exportera till EU-länder som om de vore ett medlemsland.

Det är trots det mycket mer fördelaktigt att skicka paket från Norge till Sverige. Export till Norge innebär att en tullgräns korsas. Det betyder att det finns viss administration som tillkommer, till exempel importdeklaration, exportdeklaration, momsbetalning och för somliga varor även tullavgifter.

Skicka paket till länder utanför EU

När ett företag exporterar och skickar paket utomlands till länder utanför EU finns det ett antal krav som tillkommer. Ett av dessa krav är att det förutom en fraktsedel ska bifogas en tullfaktura till varje försändelse. En tullfaktura som inte är korrekt ifylld kommer att resultera i en hel rad problem, det största av dem är att försändelsen inte kommer att släppas in i landet och du som avsändare får stå för kostnaden att transportera tillbaka godset.

En tullfaktura ska vara så detaljerad som möjligt och beskriva innehållet, det är till exempel inte godkänt att beskriva en pall med gods som “bildelar”. En annan viktig sak att komma ihåg är att handskrivna tullfakturor inte accepteras hos många länders tullverk.

Kom ihåg om du ska frakta till Norge

När ett företag säljer varor till Norge måste tull betalas för vissa varor och införselmoms måste alltid betalas. Norge är inte med med i EU, därför behövs förutom fraktsedel, alltid en tullfaktura för export till Norge.

Sendify är en frakttjänst vars mål är att göra det enklare för företag att hantera sin logistik. Sendify gör det enklare för dig som företagare att jämföra priser och boka transport och på det sättet spara tid. Som användare av Sendify får du automatiskt kostnadsfri tillgång till våra fraktavtal, helt gratis utan några dolda avgifter eller kostnader. Har du några frågor kring Sendify eller behöver du hjälp med hur en tullfaktura ska se ut? Kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig!

Är du intresserad av att testa Sendify eller har frågor om hur det går till? Du kan registrera dig på under en minut eller så hör du av dig till oss så hjälper vi dig till ett smart logistiksystem.

Har det blivit dags att börja skicka paket till Norge? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din import och export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris