Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Visste du det här om fraktbolagen?

2021.01.22

Fraktexpert eller inte, i Sendify spelar det ingen roll. Systemet tar alltid fram det bästa fraktalternativet åt dig, så du behöver inte ha någon kunskap om de olika fraktbolagen. Men, för skoj skull, kan du utmana dig själv och testa dina kunskaper om DHL, UPS, DSV och TNT genom att läsa vår fraktbolags-guide. För troligtvis visste du inte det här om fraktbolagen. Accepterar du utmaningen?

DHL: Du som vill ha ett prisvärt fraktalternativ för paket

DHL är ett av Sendifys mest prisvärda fraktalternativ när det kommer till att skicka paket inrikes och utrikes. Eftersom att DHL har bra täckning inom hela Sverige kan du frakta till de flesta orter till ett riktigt bra pris med 1-2 dagars leveranstid genom Sendify, och med något längre leveranstider utrikes. Vad som gör DHL unikt som fraktbolag är alltså att de ofta har billiga fraktpriser för paketfrakt, och DHL är därför ett riktigt bra fraktalternativ för dig som skickar mycket paket, framförallt inrikes men även utrikes. Vid tidskritiska sändningar kan det dock vara fördelaktigt att välja ett annat fraktbolag i Sendify då DHL inte erbjuder garanterad leverans genom Sendify, vilket betyder att du inte garanteras leverans på utsagd tid.

Snabbfakta om DHL: Billig paketfrakt inrikes och utrikes, erbjuder försäkring, erbjuder inte garanterad leverans.

UPS: Du som vill ha ett smidigt fraktalternativ för utrikesfrakt

UPS är ett av Sendifys mest smidiga fraktalternativ när det kommer till utrikesfrakt och då framförallt frakt till och från tullpliktiga länder. Med bra täckning internationellt och med ett flertal tullkontor runt om i världen (framförallt i USA) får du ofta snabba ledtider och smidig tullhantering när du fraktar med UPS genom Sendify. Vad som gör UPS unikt som fraktbolag är alltså att de erbjuder snabba leveranser utrikes, och UPS är därför ett bra alternativ för dig som fraktar utrikes och framförallt till tullpliktiga länder. Vid tyngre sändningar behöver du dock välja ett annat fraktbolag i Sendify då UPS endast erbjuder paketfrakt upp till 70 kg. Men vid något tyngre paket (som inte övergår 70 kg) är UPS ett bra fraktalternativ då de prissätter sina sändningar utefter volymen på paketet och inte vikten.

Snabbfakta om UPS: Smidig utrikesfrakt och tullhantering, erbjuder garanterad leverans (inte för tillfället i och med Covid-19), erbjuder inte försäkring.

DSV: Du som vill ha ett prisvärt fraktalternativ för styckegods

DSV är ett av Sendifys mest prisvärda fraktalternativ när det kommer till att skicka större gods, och då framförallt styckegods. Med god täckning inom vissa områden, som exempelvis Gnosjö i Sverige och Danmark, kan du även få billiga fraktpriser när du skickar paket och pall från eller till dessa områden med DSV genom Sendify. Vad som gör DSV unikt som fraktbolag är alltså att de erbjuder billiga fraktpriser för större gods, och DSV är därför ett bra fraktalternativ för dig som skickar stycke- och partigods. Vid tidskritiska sändningar kan det dock vara fördelaktigt att välja ett annat fraktbolag i Sendify, då DSV likt DHL inte erbjuder någon garanterad leverans när du fraktar genom Sendify.

Snabbfakta om DSV: Prisvärt fraktalternativ för större gods, erbjuder inte försäkring, erbjuder inte garanterad leverans.

TNT: Du som vill ha en bra kompromiss mellan pris och ledtid

TNT är ett av Sendifys mest prisvärda och tidseffektiva fraktalternativ när det kommer till expressfrakt. Du kan nämligen boka din sändning med TNT sent i Sendify och ändå få upphämtning samma dag och sändningen levererad dagen efter upphämtning, då TNT inte stannar vid någon terminal utan kör direkt till mottagaren. För all expressfrakt erbjuder även TNT garanterad leverans, vilket gör det till ett säkert fraktalternativ vid tidskritiska sändningar. Vad som gör TNT unikt som fraktbolag är alltså deras prisvärda expressfrakt, och TNT är därför ett bra fraktalternativ för dig som ofta skickar tidskritiska sändningar. Vid expressfrakt till eller från norra Sverige kan du dock behöva välja ett annat fraktbolag i Sendify, då TNT inte har kontor norr om Örebro och har därmed sämre täckning i norra Sverige.

Snabbfakta om TNT: Prisvärd expressfrakt med garanterad leverans (inte för tillfället i och med Covid-19), erbjuder försäkring, längre leveranstider i norra Sverige.

Sendify: Du som vill välja och vraka bland fraktbolagen

Sendify är fraktlösningen för dig som inte vill begränsa dig till endast ett fraktavtal med ett fraktbolag, utan som vill ha tillgång till flera fraktavtal och fraktbolag. I Sendify kan du nämligen ta del av alla fördelar som fraktbolagen DHL, UPS, DSV och TNT har, och helt själv välja vilket av fraktbolagen som du vill frakta med. Vad som gör Sendify unikt som fraktlösning är att du alltid kan välja fraktalternativ utefter billigast fraktpris eller snabbast ledtid, och Sendify är därför en bra fraktlösning för dig som helt enkelt vill spara pengar och tid på frakt. Välj och vraka bland fraktbolagen, och ta del av flera andra fördelar när du bokar din företagsfrakt genom Sendify. 

Snabbfakta om Sendify: Billiga fraktpriser, snabba bokningsprocesser, fem ledande fraktbolag, snabb support.