JIWA Jinvall Inredningar använder Sendify Plus för billigare frakt

Sendify plus jiwa Sendify plus jiwa
2024.05.22
JIWA Jinvall Inredningar, experter på förvaringslösningar för industrier, hade länge problem med höga fraktpriser och återkommande transportskador – innan de började frakta med Sendify. Läs vidare för att ta reda på hur JIWA effektiviserar sin frakthantering och minskar fraktkostnaderna drastiskt med hjälp av Sendify Plus, samt försäkrar sina leveranser med Sendify Secure.

Utmaning: Upplevde höga fraktpriser samt återkommande transportskador
Lösning: Genom Sendify Plus har JIWA kunnat sänka sina fraktkostnader betydligt samtidigt som de tryggar sina leveranser med Sendify Secure.
Industri: Tillverkning och distribution
Företag: JIWA Jinvall Inredningar
Fraktbehov: Mestadels pallfrakt
Fraktprodukt: Skickar främst med DSV Pall Utrikes med Sendify

Testade Sendify Plus – såg prisskillnaden direkt

JIWA, ett företag med varierande fraktbehov, stötte tidigare på problem med höga fraktkostnader. För att hantera detta sökte Sonia Johanen, ansvarig för företagets logistik, efter en lösning och fann Sendify. En av de största fördelarna med Sendify, utöver de låga fraktpriserna, var möjligheten att få flera fraktalternativ i en och samma vy, vilket underlättade för företagets frakt.

JIWA blev erbjudna att prova Sendify Plus, Sendifys prisplan som är specifikt utformad för de som fraktar ofta, och valde att genomföra några bokningar för att utvärdera tjänsten. Under testperioden upptäckte Sonia och hennes kollegor att plattformen var mycket användarvänlig och att allting fungerade smidigt.

Det var ett enkelt beslut för JIWA att fortsätta använda Sendify efter testperioden. De märkte omedelbart den betydande prisskillnaden jämfört med deras tidigare fraktlösning, vilket gjorde valet ännu enklare. Idag använder JIWA främst DSV Pall Utrikes för sina internationella frakter genom Sendify.

Genom att använda Sendify Plus har JIWA fått tillgång till 30 % billigare frakt både inrikes och utrikes. Plattformens enkelhet och kostnadseffektivitet har gjort Sendify till det självklara valet för JIWA när det gäller deras fraktbehov.

Sonia Johanen

“Sendify är smidigt och effektivit. Till exempel var det fantastiskt att utbetalningen från försäkringen kunde ske på bara en dag.”

Försäkrar med Sendify Secure – återbetalning redan nästa dag

Utöver de höga fraktkostnaderna hade JIWA även problem med återkommande transportskador. För att hantera detta valde Sonia att använda Sendifys transportförsäkring, Sendify Secure, vid särskilda frakter. Sonia har haft en positiv erfarenhet med Sendify Secure – och vid en incident där de råkade ut för en transportskada fick de en utbetalning redan nästa dag. Detta var en stor överraskning för Sonia, som är van vid att behöva vänta länge på ersättning.

Genom att använda Sendify Secure har JIWA kunnat minimera tids- och energiförlusten som tidigare var förknippad med transportskador. Den snabba hanteringen av skadeärenden och den omedelbara utbetalningen har förbättrat deras logistiska processer och minskat stressen för Sonia och hennes team.

En flexibel och kostnadseffektiv fraktlösning kan göra stor skillnad

JIWAs erfarenhet med Sendify visar att en flexibel och kostnadseffektiv fraktlösning kan göra stor skillnad. Genom Sendify Plus och Sendify Secure har de kunnat optimera sina fraktkostnader och förbättra sin logistikhantering, vilket har lett till att de idag fortsätter att boka sina utrikesfrakter via Sendify.

Frakta billigare redan idag

Frakta paket, pall och containrar från ett och samma system. Kom igång gratis redan idag.

Kom igång

Vanliga frågor

Vilka fraktprodukter kan man skicka med i Sendify?

Du kan skicka paket, pall och container med DHL, DSV, UPS, FedEx och TNT i Sendify.

JIWA skickar främst med DSV Pall Utrikes. Läs mer om våra DSV fraktprodukter här.

Vad kan man skicka i Sendify?

I Sendify kan du skicka allt från paket till pall och container – både inrikes och utrikes. Allt i ett och samma system.