Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

UPS vs TNT: vilket fraktbolag ska du välja?

2020.08.28

Fraktbolagen UPS och TNT kan vara väldigt lika varandra när det kommer till fraktpriser och ledtider, vilket gör att det ibland är svårt att särskilja dem. Men trots deras likheter, finns det fortfarande viktiga skillnader som skiljer dem åt. Därför kommer du i den här artikeln att få läsa om när du borde frakta med UPS, och när du istället borde frakta med TNT.

Potayto…Potahto?

UPS och TNT är båda väldigt bra fraktbolag, då dem erbjuder billiga fraktpriser och snabba ledtider. Båda fraktbolagen erbjuder även expresstjänster och sena upphämtningar, vilket gör att deras fraktprodukter liknar varandra i mångt och mycket. Det kan därför vara svårt för dig att skilja på UPS och TNT när du bokar frakt, vilket gör att du kanske väljer ett av fraktbolagen på måfå. Men trots att det kan framstå som att UPS och TNT består av samma skrot och korn, finns det faktiskt skillnader som du bör vara medveten om innan du bokar frakt med något av fraktbolagen.

 

Valet och kvalet: UPS eller TNT?

Här nedan kommer du att få läsa om några viktiga skillnader mellan UPS och TNT, så att du väljer rätt fraktföretag för ditt fraktbehov:

Om du vill försäkra ditt gods
När du fraktar med UPS kan du inte försäkra ditt gods, vilket du kan göra med TNT. Om du skickar ömtåligt, dyrt eller icke-ersättningsbart gods, borde du därför frakta med TNT. Tänk dock på att det inte alltid är nödvändigt att försäkra din sändning, exempelvis om du skickar billigt och ersättningsbart gods, vilket gör att du i många fall kan frakta med UPS.

Om du fraktar till USA
När du fraktar till USA, brukar det i regel vara mer smidigt att frakta med UPS än TNT. Anledningen är att UPS har tullkontor runt om i USA, vilket gör att förtullningen av din vara går smidigare. Om du fraktar till USA borde du därför frakta med UPS, då det brukar spara dig tid.

Om du fraktar större sändningar
När du fraktar med UPS kan du inte frakta varor som väger mer än 70 kg. Om du skickar tyngre gods som pall och stycke, borde du därför frakta med TNT. Men om du däremot skickar mindre paket under 70 kg, är UPS ett riktigt bra alternativ, då dem är specialiserade på mindre sändningar.

 

Om du inte vill välja då?

UPS och TNT är alltså båda bra fraktbolag, med många likheter, och vissa skillnader. TNT är bättre när det kommer till större sändningar, medan UPS är bra på mindre sändningar. På samma sätt är UPS bättre på frakt som går till och från USA, medan TNT är bättre på andra sträckor. Fraktbolagen kompletterar därför varandra, och det är också därför som Sendify har valt att ha med både UPS och TNT i vårt fraktutbud. På så sätt kan vi garantera att du hittar åtminstone ett fraktbolag som matchar dina fraktbehov i Sendify, vilket gör att det blir enklare för dig att boka frakt.