Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Ska du starta eget? Så löser du logistiken

2020.08.28

Håller du på och starta ett eget företag och går i frakttankar? Då har du hittat helt rätt. I den här artikeln kommer du att få läsa om hur du som företagare ska tänka när det kommer till frakt, och varför Sendify har riktigt bra fraktkostnader för nystartade företag.

Att tänka på när du startar eget

Oavsett var du är i resan av att starta ett nytt företag, har du nog upplevt att det är mycket saker som du behöver tänka på, inte minst när det kommer till frakt. Innan du kan börja leta efter ett bra fraktalternativ för ditt företag, behöver du fundera på vilket typ av fraktbehov du har. Det här inkluderar att tänka på hur mycket du kommer att frakta, vilken typ av frakt du kommer att frakta och om du kommer frakta inrikes eller utrikes.

När du väl har kommit fram till vilket fraktbehov ditt företag har, är det dags att hitta ett fraktalternativ som matchar dina fraktbehov. Det här kan tyvärr vara lättare sagt än gjort, framförallt om du har ett mindre företag. Därför tänkte vi hjälpa dig lite på traven genom att förklara när du borde frakta med ett fraktbolag, och när du borde frakta med Sendify.

Då ska du frakta med ett fraktbolag

När du fraktar med ett frakbolag behöver du förhandla för att få ett bra fraktavtal. Därför behöver du ställa dig själv frågan: har jag tid och energi till att förhandla med ett fraktbolag, och är det värt det? Generellt sett är det inte värt att förhandla med ett fraktbolag om du fraktar för mindre än 400 000 SEK per år, då du sällan får en bra fraktkostnad hos fraktbolagen om du fraktar för mindre än det. Men om du fraktar för mer än 400 000 SEK per år borde du frakta med ett fraktbolag, då det kan ge dig en riktigt bra fraktkostnad.

 

Då ska du frakta med Sendify

När du fraktar med Sendify behöver du inte förhandla med något fraktbolag, utan du kan boka med färdigförhandlade fraktavtal direkt i tjänsten. Fraktavtalen kan du även sortera utefter billigast och snabbast, och således få fram det fraktavtal som passar ditt fraktbehov bäst. Det finns heller inget krav på hur mycket du behöver frakta med Sendify, utan du kan frakta en gång i veckan, eller en gång per månad, helt utefter ditt egna fraktbehov. Tjänsten vänder sig dock till små- och medelstora företag med mindre eller varierande fraktvolymer, så om du är en småföretagare med mindre fraktvolymer borde du frakta med Sendify.

 

Ett steg närmare att börja frakta

Det finns alltså en hel del som du behöver tänka på när du ska starta eget och letar efter ett bra fraktalternativ med en bra fraktkostnad. Men efter den här artikeln har du förhoppningsvis hittat det fraktalternativ som passar ditt företag bäst, och kan antingen börja förhandla med ett fraktbolag, eller börja boka frakt direkt i Sendifys fraktbokningstjänst.