Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

“Ska det vara såhär svårt att skicka paket utomlands?”

2020.09.04

Många upplever att det är fööör jobbigt att skicka paket utomlands, eftersom att du måste förhålla dig till vissa regler. Men är det verkligen så svårt att skicka ett paket utomlands? I den här artikeln kommer du att få en lathund i vad som gäller när du skickar paket utomlands, så att du vet när och hur du betalar tull!

Är det krångligt att skicka paket utomlands?

Att det i vissa fall tillkommer tull när du skickar paket utomlands, gör att många företagare tycker att det är jobbigt att frakta utanför Sveriges gränser. Det här gör i sin tur att företagare kanske inte vågar, eller orkar, skicka paket utomlands, då de är osäkra på när och om de behöver betala tull för sin frakt. Men faktum är att att det varken behöver vara jobbigt, eller dyrt, för ditt företag att frakta till ett annat land. Here’s why!

 

Tull i 3 enkla steg

De gånger då du behöver betala tull för att skicka paket utomlands, är enbart när du skickar till ett land utanför EU, och inte ens då är det särskilt jobbigt eller dyrt. Såhär går det till när du skickar paket till ett land utanför EU med Sendify:

1. När du bokar frakt till ett land utanför EU, får du automatiskt tillgång till en tullfaktura i Sendifys fraktbokningstjänst som du fyller i och skickar till vår tullmejl tull@sendify.se.

2. När vi får din tullfaktura skickad till oss, skickar vi vidare tullfakturan till det fraktbolag som du fraktar med, som i sin tur ger tullfakturan till tullen.

3. När Tullverket har fått din faktura från fraktbolaget, kommer de sedan att fakturera den som är mottagare av frakten, vilket gör att du inte behöver betala något i tull.

Det enda du behöver göra när du skickar paket till ett land utanför EU, är alltså att fylla i en tullfaktura och skicka in den till vår tullmejl, sedan löser vi resten. Inte särskilt jobbigt, eller vad säger du?

 

You can do this!

Vi förstår att det kan upplevas som jobbigt att skicka paket utomlands, just på grund av att du behöver betala tull vid frakt utanför EU. Men det betyder inte att det är jobbigt, och allt som oftast behöver du inte ens betala tull, som exempelvis inom EU. Så kanske är det värt för dig att testa att skicka paket utomlands, om du inte har gjort det än. Eller om du har skickat paket utomlands tidigare, kanske det är dags att testa och göra det med Sendify?