Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Förhandla fraktavtal med fraktbolag, är det värt det?

2020.08.20

Innan fraktbokningstjänster fanns hade man inget val, man var tvungen att förhandla fram fraktavtal med fraktbolagen. Idag är situationen dock annorlunda, då det finns fraktbokningstjänster som redan har förhandlat fram fraktavtal hos fraktbolagen åt dig. I den här artikeln kommer vi därför att diskutera om och när det verkligen är värt för dig som småföretagare att förhandla direkt med fraktbolagen.

Tid är pengar

Som många av oss vet är tid pengar. Ändå väljer många småföretagare att spendera mycket tid på att förhandla fram fraktavtal hos fraktbolagen, trots att de sällan har ett bra förhandlingsläge. Här nedan kommer vi att förklara när det är värt för dig att förhandla med ett fraktbolag, och när det är värt för dig att boka direkt med en fraktbokningstjänst:

 

Den långa förhandlingen
När du ska förhandla fram ett bra fraktavtal med ett fraktbolag, räcker det oftast inte att bara förhandla med ett. För att få en bra prisbild för vad din frakt faktiskt kostar, behöver du förhandla med flera olika fraktbolag. När du väl har godkänt ett fraktavtal, avtar inte förhandlingarna där, utan då ska du förhandla om de olika delarna som ingår i fraktavtalet. Det är därför en tidskrävande process att ge sig in i.

Med Sendify behöver du varken förhandla fram fraktavtal eller jämföra fraktavtal hos olika fraktbolag, utan fraktbokningstjänsten gör det åt dig. Du bokar helt enkelt din sändning med det fraktavtal som passar respektive sändning bäst, och binder därmed inte upp dig till ett fraktavtal.

 

Den diskriminerande fraktvolymen
För att få ett bra fraktavtal måste du ha stora fraktvolymer och frakta ofta, vilket ett mindre företag typiskt inte har. Har du inte tillräckligt stora fraktvolymer, kommer du inte att få ett bra fraktpris, eftersom att prisbilden baseras på din fraktvolym. Resultatet blir att du som småföretagare tecknar ett fraktavtal med priser som kan vara alldeles för höga.

När du fraktar med Sendify spelar det inte någon roll hur stor fraktvolym du har eller hur ofta du fraktar, utan du kan frakta hur mycket och ofta som du själv vill. Du betalar därför endast för det du skickar när du fraktar med Sendify, eftersom att fraktavtalet är skräddarsytt efter dina fraktbehov.

Sendify – fraktavtal på dina villkor

Om du har stora fraktvolymer och fraktar ofta, kan det vara värt att förhandla fram ett fraktavtal med fraktbolagen. Men om du som de flesta andra småföretag inte har tillräckligt stora fraktvolymer eller frekventa sändningar, är det mer värt att vända sig till en fraktbokningstjänst.

Med Sendify får du inte bara bättre fraktavtal och mer tid över till annat, utan du får även ett smartare och modernare system att boka frakt i. Om något skulle hända din frakt, erbjuder även Sendify ett skyddsnät, som idag inte går att hitta hos något fraktbolag.