Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

5 sätt att skicka paket (avsevärt!) billigare

2020.07.16

Är du småföretagare och trött på att betala en förmögenhet för dina paketfrakter? Då är du inte ensam. Som företagare är det svårt att veta hur du kan reducera dina fraktkostnader på paket. Därför kommer du i det här inlägget att få läsa om knepen som gör dina paketfrakter mycket billigare!

Fem steg till billigare frakt

1. Kontrollmät och fyll i de exakta måtten och vikten för ditt paket
När du skickar paket med en transportör eller en fraktbokningstjänst, måste du alltid fylla i uppgifter om ditt pakets mått och vikt. Ungefärliga uppgifter om paketets mått och vikt ger inte rätt pris, vilket gör att du riskerar att betala mer än vad du borde. Se därför till att vara extra noggrann när du mäter och väger paketet för att betala rätt pris för din paketfrakt.

 

2. Undersök vad som ingår i fraktpriset
Efter att du har fyllt i rätt uppgifter och fått ett fraktpris för ditt paket, är det viktigt att kolla vad som ingår i fraktpriset. När du bokar med en transportör ingår oftast inte olika transporttillägg, som till exempel storstadstillägg, vilket gör att slutpriset blir större än det ursprungliga fraktpriset. Med Sendify ingår alltid alla spårbara transporttillägg, vilket gör att du kan skicka paket och se slutpriset för fraktkostnaden redan från början.

 

3. Paketera din vara smart
När du ska paketera din vara gäller det att vara smart och undvika tomma utrymmen. Om du paketerar din vara i ett större paket än vad som behövs riskerar du att betala för att skicka luft, eftersom att fraktkostnaden antingen baseras på vikten eller volymen. Se därför till att paketera din vara säkert med emballage, men på ett smart sätt!

 

4. Fundera över om du behöver en försäkring för ditt paket
Försäkring ingår sällan i fraktpriset när du skickar paket, därför är det smart att fundera på om ditt paket behöver en försäkring eller inte. Det finns ingen satt regel för vilka paket som borde försäkras, men en tumregel är att du borde försäkra paketet om du fraktar dyrt eller ömtåligt gods. Om din vara är ersättningsbar och inte allt för dyr, kan det vara så att en försäkring inte behövs, vilket gör att det blir billigare för dig att frakta paketet.

 

5. Jämför olika fraktpriser för att skicka paket
Sanningen är att transportörer har olika fraktpriser för samma typ av paket, och därför kan det vara bra att jämföra fraktpriser hos respektive transportör. Det kan dock ta tid att jämföra fraktpriser hos olika transportörer, då du ofta måste förhandla för att få ett bra pris. I Sendifys fraktbokningssystem kan du jämföra färdigförhandlade fraktpriser mellan olika transportörer i ett och samma system, vilket gör att det blir enkelt för dig att hitta det billigaste priset för att skicka paket.

 

Less is more

Varför betala mer när du kan betala mindre? Genom att fundera över dessa tips kan du sänka dina fraktkostnader och spendera pengar på annat som hör ditt företag till.