Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

5 saker att tänka på när du ska anlita ett transportföretag i Sverige

2018.11.02

Det är viktigt att välja ett professionellt och flexibelt företag när det kommer till frakt av dina företagspaket. Du lägger trots allt dina varor i deras händer och du ska kunna känna dig säker på att dina kunder får sina varor i bra skick, snabbt och säkert. Nedan följer därför 5 saker du bör ha i åtanke när du ska anlita ett transportföretag i Sverige.

1. Ett transportföretag med erfarenhet

Till att börja med är det viktigt att titta på hur transportföretaget jobbar och vilka typer av kunder de jobbar med sedan tidigare. Boka gärna ett möte för att höra vad de kan erbjuda och hur de har kunnat hjälpa andra företag i samma sits. Att titta på andra kunders recensioner och omdömen kan också ge en bra överblick över om de gör ett bra jobb eller ej. Att anlita ett företag med erfarenhet gör att det är större chans att de redan råkat ut för de vanliga missarna och nu vet hur de ska hantera det på ett bättre sätt.

 

2. Erfarenhet från transportbranschen

Det är också av yttersta vikt att de har ett bra samarbete med industribranschen och gärna vet hur deras processer fungerar. Det kommer ge en bättre upplevelse och smidigare transport eftersom de då förstår de problem som kan uppstå och hur man kan undvika dem. Ta hjälp av ett företag som kan jämföra olika transportföretag för att på så sätt få tillgång till den bästa lösningen för dig.

 

3. Tekniskt kunnande

En annan viktig sak att titta på när du ska välja företag för transporter är hur de jobbar med tekniska lösningar. För att ligga steget före sina konkurrenter är det otroligt viktigt att arbeta med den senaste tekniken och erbjuda lösningar där det går snabbt och enkelt för både avsändare och mottagare att kunna spåra paketet.

 

4. Möjlighet att växa

Ett professionellt och anpassningsbart fraktsystem är av yttersta vikt för en blomstrande verksamhet. Oavsett om du är ett litet eller stort företag är det viktigt att kunna anpassa tjänsterna efter den nuvarande situationen och även ha möjlighet att ändra dem allteftersom verksamheten utvecklas. En skalbar lösning där du som företag har möjlighet att växa helt enkelt. Hos Sendify behöver du inte betala dyra månadskostnader eller binda upp dig på några långa avtal, utan kan tryggt och enkelt boka företagsfrakt för de paket du behöver skicka just i stunden. Du får hjälp att jämföra olika transportföretag och fraktalternativ för att hitta en lösning som passar just dig.

 

5. Bra säkerhetshistorik

Sist men inte minst – kontrollera att säkerheten fungerar som det ska på transportföretagen som du jämför. Kika även här på tidigare kunders erfarenheter och se hur de har upplevt fraktprocessen. Självklart är det otroligt viktigt att dina paket levereras snabbt och effektivt, men också säkert och i ursprungligt skick. Känner du dig osäker på vad som passar bäst för dig och vilka priser som gäller kan du boka ett möte med Sendify. Då kan du få reda på vilka lösningar som passar dig och hur dina paket kan garanteras högsta möjliga säkerhet.