Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Skicka pall: Då ska du välja TNT framför DHL

2020.07.21

Har du någonsin funderat över vad skillnaden mellan TNT och DHL är när du skickar pall? Då är du inte ensam. I den här guiden kartlägger vi vilka fördelar som TNT har jämfört med DHL, för att du enklare ska kunna välja rätt fraktprodukt för din pallfrakt.

Jämföra äpplen med äpplen

TNT och DHL är två erkända transportörer inom fraktvärlden. Men när det kommer till dessa två transportörer, som har ett väldigt likt produktutbud, kan det upplevas som att du jämför äpplen med äpplen.

När du bokar frakt med Sendify tar systemet fram de fraktprodukter som passar din pall bäst. Men vad händer när systemet visar både TNT och DHL som ett fraktalternativ för att skicka pall? Då kan det vara bra att veta vilka fördelar och nackdelar som TNT och DHL har, för att du enklare ska kunna jämföra de olika produkterna.

Det stora valet: TNT eller DHL?

Det finns tillfällen då det är bättre för dig att skicka pall med TNT, och tillfällen då det är bättre för dig att skicka pall med DHL. Allt beror på vilken typ av pall du skickar och vilket fraktbehov du har. Här nedan presenterar vi tillfällen då du borde välja TNT framför DHL:

1. Välj TNT före DHL när: Du vill ha snabba ledtider
Vill du att din sändning ska levereras snabbt när du skickar pall? Då är TNT i regel ett bättre alternativ än DHL. TNT har oftast bättre ledtider än DHL och levererar din sändning en dag efter upphämtning. Du kan även boka en sändning sent på dagen och få upphämtning samma dag med TNT. Om du istället vill att din pall ska vara så billig som möjligt är DHL oftast ett bättre alternativ än TNT.

2. Välj TNT framför DHL när: Du skickar mindre pallsändningar
Skickar du en mindre pallsändning? Då är TNT oftast ett bättre alternativ än DHL, eftersom att TNT är mer specialiserade på mindre pallsändningar. Om du däremot skickar större pallsändningar, är DHL ett bättre alternativ än TNT, eftersom att DHL är specialiserade på större pallsändningar.

Ingen transportör är bäst på allt – därför finns Sendify

Det finns alltså tillfällen då du borde välja TNT framför DHL och tvärtom. I regel är TNT bättre på mindre och tidskritiska pallar, och DHL är bättre på större och billiga pallar. Med andra ord så kompletterar DHL och TNT varandra, och det är också därför som Sendify har valt att ha med båda transportörerna i produktutbudet.

Vill du använda både DHL och TNT för din fraktlösning? Med Sendify kan du ta del av både DHL och TNT:s fördelar och skapa en hybrid fraktlösning för just din sändning. Ibland är det bästa valet helt enkelt att inte behöva välja alls.