Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Har du råd att inte boka frakt med Sendify?

2020.08.14

Vad skulle du säga om jag sa att du kunde spara upp till 85 % genom att frakta med Sendify? Bullshit, antagligen. Det som låter för bra kan inte vara sant, eller hur? Vanligtvis hade det varit en klok tanke, men i det här fallet hade du faktiskt tjänat på att göra det som låter för bra för att vara sant, och boka frakt med Sendify. Visst, det kanske låter kaxigt, men låt oss berätta varför!

Fraktavtal är inte gjorda för småföretagare

Idag spenderar många småföretagare alldeles för mycket pengar på sin frakt, just för att dem inte har hittat rätt fraktavtal för deras företag. Vad betyder egentligen det? Fraktavtal är traditionellt sett anpassade för företag som har stora fraktvolymer och regelbundna sändningar. Med andra ord är fraktavtalen inte anpassade för företag som har mindre fraktvolymer och icke-regelbundna sändningar – precis som det typiska småföretaget. Det blir därför ofta svårt för små -och medelstoraföretag att få bra fraktpriser genom att förhandla fraktavtal.

 

Sendify – småföretagarens bästa vän

Om transportbolagens fraktavtal typiskt sett är anpassade för de större företagen, är Sendify istället anpassat för de små-till medelstora företagen (SME:s). Bokar du din frakt online med Sendifys fraktavtal kommer du därmed inte få för stora skor att fylla, utan du kan frakta precis hur mycket eller lite som du vill.

Fraktbokningstjänsten är dessutom kostnadsfri, vilket betyder att det inte kostar något för dig att boka frakt med Sendify. Anledningen? Vi vill underlätta för er småföretagare och göra logistik till en enkel och billig grej. Därför tar vi inte ut någon extra kostnad för att använda tjänsten utan du betalar endast för det du skickar.

Vad det kostar för dig att frakta med Sendify beror helt och hållet på hur stort och tungt ditt paket är. Systemet räknar ut fraktpriset för just din sändning och det finns därför inga fasta prislistor i Sendify.

Här nedan kommer ett prisexempel från Sendify och Postnord, för ett utrikespaket på 2 kg från Sverige till Tyskland:

Sendify  160 kr 
Postnord   330 kr

 

Hur kan Sendify ha upp till 85 % billigare fraktpriser?

Jo, genom den samlade fraktvolymen av 6 000 företag som bokar företagsfrakt i Sendify, kan vi förhandla fraktpriser med fraktbolagen. Du kan ju bara föreställa dig vilka volymer vi pratar om! På så vis kan vi pressa priserna och erbjuda dem direkt till småföretagare. Man skulle väl kunna säga att vi tillsammans bildar ett community av företagare som hjälper varandra att skicka billigare, eller vad säger du?