Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Därför valde Gutang att skicka paket med Sendify: ”Ett smartare system att boka frakt i helt enkelt”

2020.07.16

Det familjeägda företaget Gutang bestämde sig år 2014 för att börja sälja familjens populära grillsås, som nu sex år senare återfinns hos ett 30-tal olika återförsäljare runt om i Sverige. Men fraktvägen dit dem är idag har inte alltid varit helt rak, och det skulle dröja något år tills Gutang fann ett billigt och smidigt sätt att skicka paket på, vilket grundaren Joacim berättar mer om i den här intervjun.

Resan från att själv leverera varor, till att hitta en fraktlösning

Till en början levererade familjeföretaget Gutang sina produkter till olika återförsäljare på egen hand. Men i takt med att företaget växte beslöt de sig för att ta hjälp av en fraktbokningstjänst.

Med fraktbokningstjänsten i bilden hade dem nu någon som hjälpte dem med frakt, men enligt Joacim, en av grundarna av Gutang, uppstod fortfarande problem med frakten. Det var då som Joacim av ren slump blev tipsad om en annan fraktbokningstjänst, Sendify, av en annan företagare som använt Sendify.

När Gutang började skicka sina paket med Sendifys fraktbokningstjänst, upplevde dem att fraktbokningssystemet var smidigare i Sendify än med deras tidigare fraktlösning. Det var enkelt att jämföra olika fraktalternativ och leveranstider i Sendifys system:

”Sendify var enklare, billigare och hade ett mer överskådligt system för fraktalternativ och leveranstider.”

Snabb bokning av paket var avgörande

Att man kunde spara fraktalternativ i Sendifys system var extra smidigt enligt Joacim, då dem skickar samma typ av paket hela tiden. Därav slapp dem skriva in uppgifter för sina paket varje gång dem gjorde en bokning, vilket sparade dem tid.

 

I Sendify fick Gutang tillgång till färdigförhandlade fraktavtal

För Gutang som skickar paket två till tre gånger i månaden, är det sällan fördelaktigt att teckna stora fraktavtal. Därför fungerade Sendify bra för Gutang, då de enkelt kunde välja det fraktavtal som passade för respektive sändning:

”Vi behövde inte gå in i stora fraktavtal som man behöver med andra transportörer.”

Därför rekommenderar Gutang andra småföretagare att använda Sendify

Idag är Gutang en av alla Sendifys kunder som har sänkt sina fraktkostnader och sparat tid med hjälp av Sendifys fraktbokningstjänst. Jag frågade därför Joacim på Gutang om han skulle rekommendera Sendify för andra småföretagare:

”Absolut! Sendify har bra kundservice, tydlighet i kostnader och leveranstider och är en ekonomisk lösning för småföretagare.”

Spenderar du, likt Joacim gjorde, alldeles för mycket tid och pengar på din företagsfrakt? Då kan det vara dags att se över dina fraktalternativ. 6 000 småföretagare har redan valt Sendify för att skicka företagspaket, kanske blir du den nästa?