Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Boka frakt med transportföretag

Letar du efter ett transportbolag för din frakt? Då är det en bra idé att jämföra olika transportföretag och hitta de billigaste fraktpriserna. På den här sidan får du veta hur du gör det så enkelt som möjligt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur bokar jag frakt med ett transportföretag?

När du vill boka frakt med ett transportföretag kan du boka frakten direkt med ett fraktbolag, eller via en fraktbokningstjänst, som till exempel Sendify.

Boka frakt direkt med ett transportföretag
Vänder du dig direkt till ett av de stora fraktbolagen, måste du vara beredd på att förhandla priser för att få ett bra fraktavtal. Det är då viktigt att du har fraktvolymer att förhandla med, då det är den faktor som transportbolagen analyserar när de bestämmer dina priser. Förhandlingsprocessen kan ta flera veckor och många företagare upplever tyvärr att de inte får tillräckligt bra priser. Du bör dessutom jämföra fraktbolagen med varandra, för att hitta billigast pris.

Boka frakt direkt med en fraktbokningstjänst
Med Sendify kan företag boka med UPS, DSV, TNT, FedEx och DHL, i ett och samma system. Du behöver inte lägga någon tid på att förhandla priser eller kontakta flera olika fraktbolag för att hitta bästa pris och fraktlösning – det är redan klart i Sendify!

Med Sendify får du tillgång till lägre fraktpriser med fraktbolagen, än om du skulle försöka förhandla på egen hand med olika fraktbolag. Med över 10 000 kunder i Sendify, kan vi nämligen förhandla med den samlade fraktvolymen och erbjuda företagare billiga fraktpriser direkt i tjänsten. Faktum är att du kan sänka din fraktkostnad med hela 85 % om du väljer att boka frakt med ett transportbolag genom Sendify, istället för att sköta detta på egen hand. Bra va?

Boka större frakt med hjälp av fraktförmedling

Har du behov av att skicka större pall- och containerförsändelser? Då kan Sendify fraktförmedling passa dig. Gör en förfrågan och berätta vad du vill skicka, så löser våra erfarna fraktförmedlare resten.

Vilka transportföretag kan jag boka med i Sendify?

Sendify erbjuder frakt med transportföretagen UPS, DSV, TNT, FedEx och DHL. Du kan fritt välja det fraktbolag och erbjudande som passar bäst för just din transport. Ibland kan expressfrakt vara att föredra, medan det i andra fall kan vara fördelaktigt med ett lägre fraktpris. De olika transportbolagen är specialiserade på olika sorters frakt så att du kan skicka i princip när du vill och var du vill. I Sendify kan du boka med fem olika transportbolag:

DHL Freight
DHL är transportbolaget med brett erbjudande och många olika prisvärda produkter, både för inrikesfrakt och utrikesfrakt. Om du ska skicka paket till privatpersoner så kan DHL leverera till servicepoints på de flesta orter i Sverige och utomlands vilket innebär att frakt till privatpersoner både blir billigare och inte kräver att mottagaren ska vara hemma under hela dagen för att ta emot ett paket.

DSV Road
Är din transport inte tidskritisk så kan DSV Road vara det perfekta alternativet. Speciellt för tungt gods till företag, exempelvis palltransport inom Sverige och utomlands. DSV utmärker sig extra mycket med sitt fokus på leveranser till företag, vilket gör att de är väldigt konkurrenskraftiga.

FedEx
Att skicka med FedEx har sina fördelar, speciellt när man vill skicka gods utomlands. Transportbolaget har ett brett nätverk och är duktiga på att hantera utlandsfrakt, framför allt när det kommer till leveranser till Asien.

TNT
Värdesätter du pålitlig ledtid och flexibel upphämtning så är TNT ett bra transportbolag. Till skillnad från andra transportbolag fokuserar TNT på att hantera sändningar om max 1 500 kg, vilket är betydligt mindre än andra transportörer. Detta gör att deras terminaler hela tiden är i rörelse och ledtider kan således hållas i bättre utsträckning. TNT är även starka internationellt. Kombinationen av flyg och vägtransport, i samma transport, gör transporten snabb och kostnadseffektiv.

UPS
Expressfrakt på paket utomlands – det är vad UPS är experter på. UPS fokuserar på snabba ledtider, dessutom erbjuds flexibel upphämtning samma dag, även om du bokar sent på eftermiddagen. Fördelen med att anlita UPS som transportbolag är även deras breda nätverk, och kan leverera ditt gods till destinationer i princip hela världen. Dessutom äger de själva sina flygplan och kan således hålla en väldigt konkurrenskraftiga prisbild.

Hur vet jag vilket transportföretag jag skall välja?

För att du skall slippa välja och jämföra transportbolagen, kan du boka med DHL, DSV, FedEx, TNT och UPS i ett och samma system i Sendify. Systemet visar dig automatiskt vilken transportör du skall välja för din frakt, baserat på pris eller ledtid. På så vis kan du välja det fraktbolag som passar din frakt bäst och kombinera transportörerna precis som du vill.

Så jämför du fraktbolag i Sendify

1. Registrera ditt företag kostnadsfritt i Sendify

2. Ange vad och vart du vill skicka, samt när sändningen skall hämtas upp

3. Systemet visar dig sedan automatiskt de billigaste alternativen, och de snabbaste alternativen, så att du själv kan välja om ledtid eller fraktkostnad är viktigast för din frakt

Boka din frakt med de bästa transportföretagen

Dags att börja boka frakt med de bästa transportföretaget i Sverige? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din frakt på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris