Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Boka dina transporter med DHL

DHL är en transportör som har ett brett erbjudande av fraktprodukter. Med DHL kan du skicka allt från små paket till stora partisändningar, både inom Sverige och inom Europa. Boka frakt med DHL genom Sendify direkt, eller kolla in Sendify Plus för upp till 40% lägre fraktpriser med DHL!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Varför skicka med DHL genom Sendify?

När du vill skicka transporter med DHL, både utrikes och inrikes, kan du enkelt boka din frakt med Sendify. Bokar du med DHL genom Sendify, kan du faktiskt boka transporter med upp till 85 % rabatterade fraktpriser. Hur går det till då? Jo, Sendify kan erbjuda företagare billiga transportpriser genom att vi förhandlar fraktpriser med den samlade fraktvolymen av alla bokande företag i tjänsten. Det ger oss riktigt bra förutsättningar att förhandla fram billiga fraktpriser med transportbolagen, som DHL.

DHL är en transportör som har ett brett erbjudande av fraktprodukter. Med DHL kan du skicka allt från små paket upp till stora partisändningar inom Sverige. De är en trygg transportör som erbjuder prisvärda frakter inom Sverige och ut i Europa. Nedan har vi listat alla tillgängliga alternativ med DHL som du kan boka direkt med Sendify.

DHL Paket Sverige

DHL Paket Sverige är en bra tjänst när du enkelt och snabbt vill skicka företagspaket inom Sverige. Tjänsten erbjuder flexibla sändningar, upphämtning varje arbetsdag (på de flesta platser i Sverige) och ofta leverans redan nästa arbetsdag.

Fördelar
 • Prisvärt fraktalternativ
 • Bra täckning över hela Sverige
 • Möjlighet att kräva 150 SEK per bruttokilo vid reklamation utan extra försäkring
Nackdelar
 • Ingen leveransgaranti

 • Mottagaren måste vara på plats mellan 8-17

DHL Service Point

Är du e-handlare? Eller har du ett företag som behöver skicka paket till privatpersoner? Då är DHL Service Point det bästa alternativet för dig. Med snabba leveranser och 1 400 stycken Service Points i Sverige, är DHL en väldigt trygg leverantör. DHL Service Point täcker stora delar av Sverige från exempelvis Umeå, Eskilstuna och hela vägen ner till Landskrona. Eftersom paketen skickas till ombud passar denna fraktprodukt perfekt för mottagare som vill kunna hämta ut leveransen när det passar dem.

Fördelar
 • Prisvärt
 • Kunden får hämta när det passar
 • Möjlighet att boka returer
 • Möjlighet att ersättas med 150 SEK per bruttokilo vid reklamation utan försäkring
Nackdelar
 • Går enbart att skicka ett paket per sändning
 • Kan vara långt till närmaste ombud
 • Extrakostnader och returnering om mottagaren inte hämtar ut i tid

DHL Pall

Med DHL Pall kan du skicka pallar inom Sverige. I samma sändning kan du enkelt välja att skicka 1-3 helpallar eller 1-6 halvpallar. Det går även bra att blanda till en yta motsvarande 3 helpallar. DHL Pall är en flexibel fraktprodukt som oftast levereras redan nästa arbetsdag efter upphämtning.

Fördelar
 • Flexibel fraktprodukt för hel- och halvpallar
 • Prisvärd och snabb pallfrakt inom Sverige
 • DHL har ett brett nätverk inom Sverige

DHL Stycke

DHL Stycke är ett bra alternativ när du som företag ska skicka styckegods som har speciella dimensioner inom Sverige. Med DHL styckegods har du möjlighet att skicka flera gods i olika former, till exempel: långgods, kartonger, burar och pallar. DHL Stycke är ett smidigt alternativ för att frakta olika typer av produkter och leverans sker oftast redan nästa arbetsdag.

Fördelar
 • Flexibelt gällande mått
 • Möjligt att skicka långgods
Att tänka på/Nackdelar
 • Var noga med att ange om sändningen är stapelbar eller inte

DHL Parti

DHL Parti är en bra transporttjänst när du behöver skicka större frakter med lastbil. Sändningen hämtas upp hos er och körs utan omlastning till mottagare. Fraktprodukten används för parti och hellaster från 1 000 kg. När du bokar DHL Parti så är det “först till kvarn” som gäller. DHLs trafikplanering har således ett visst antal bilar att tillgå varje dag som fördelas ut beroende på när bokningarna görs, det kan därmed dröja någon dag innan ditt gods blir upphämtat om det är många som har bokat partisändningar. Efter upphämtning dröjer det 1-3 dagar inom Sverige innan din mottagare har leveransen.

Fördelar
 • Direktbil - Leveransen passerar ej terminal
Nackdelar
 • Du betalar för minst 1 000 kg
 • Bomavgift kan tillkomma om ni avbokar dagen innan eller samma dag som hämtning ska ske

Vanliga frågor

Vad innebär en förväntad leveransdag?

När du bokar en frakt hos oss så får du alltid upp en förväntad leveransdag i systemet. Något som är värt att poängtera är att en förväntad leveransdag inte är en garanterad leveransdag hos flera av våra transportörer. Varken DHL eller DSV garanterar leverans en viss dag utan det är endast en förväntad leveransdag som syns i systemet. Har du några frågor gällande din förväntade leveransdag är du välkommen att höra av dig!

Vilka transportörer finns i Sendify?

I Sendify får ni tillgång till transportörerna DHL, DSV FedEx, TNT och UPS. Har ni tidskritiska sändningar kan vi rekommendera era att kontakta vårt systerbolag Express Delivery Sweden.

Vad är en tilläggsfaktura?

Ibland blir vi tilläggsfakturerade av transportörerna och då skickar vi ut dessa i efterhand till er. Det kan ex handla om att ni uppgett fel dimensioner eller vikt när ni bokade eller att pallen visade sig vara icke stapelbar etc. I den här artikeln listar vi de olika tilläggen som kan uppkomma i efterhand med respektive transportör

Behöver jag kundnummer för att använda Sendify?

Du behöver inte ha ett kundnummer hos transportörerna för att använda Sendify och skicka med våra anslutna transportörer. Du kan enkelt registrera dig och boka frakt direkt i tjänsten. När du registrerar dig får du tillgång till våra fraktavtal med transportörerna DHL, DSV, TNT, UPS och FedEx.

Varför ska jag försäkra mitt gods?

När du bokar en frakt med en våra transportörer så ingår inte försäkring av godset. Om godset skadas eller kommer bort och du inte har försäkrat godset riskerar du att förlora en stor del av godsets värde om du inte tecknat en försäkring. De flesta transportörer ersätter gods i enlighet med NSABs riktlinjer utan försäkring. Denna ersättning skiljer sig beroende på vilken transportör du bokar med och vilken fraktprodukt du skickar.

Stapelbart eller icke stapelbart gods?

I tjänsten har du möjlighet att ange om ditt gods är stapelbart eller inte vid bokning – i den här artikeln beskriver skillnaden och när du ska ange godset som ej stapelbart. Stapelbart Ett gods klassas som stapelbart om det har en platt ovansida och man kan placera ett annat gods med samma vikt ovanpå. Pallgods Exempel, en pall som väger 400kg ska kunna tåla en annan pall på 400kg och vara utformat så att det går att placera pallen ovanpå. Stapelbart gods bokas utifrån volym (m3) men ej stapelbart gods bokas och debiteras efter flakmeter (flm). Om du bokar en pall som inte har regelbunden form eller innehåller ömtåligt gods så måste du därmed ange att den inte är stapelbar för att undvika tillägg. Följande fraktprodukter kan du skicka hel- och halvpall med: DHL Pall DHL Parti DHL Stycke DSV Road Stycke TNT Express TNT Economy Express. Paketgods När du skickar paket så klassas de i regel som stapelbara fast än de hanteras tillsammans med andra paket i burar. Anger du att paketet som ej stapelbart vid bokning så kommer du få upp färre lösningar i tjänsten då en del av våra transportörer ex. UPS räknar alla paket som stapelbara. Om du skickar ömtåliga paket med TNT måste du ange att paketet inte är stapelbart för att vara säker på att inte få tillägg i efterhand.

Boka dina transporter med DHL

DHL är en transportör som har ett brett erbjudande av fraktprodukter. Med DHL kan du skicka allt från små paket upp till stora partisändningar inom Sverige och Europa. Boka enkelt och billigt med Sendify, redan idag!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris