Fraktsedel och fraktdokument

Det ska vara enkelt att boka din frakt

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Rätt frakt med fraktsedel

För att din frakt ska komma fram så smidigt som möjligt behöver du bifoga en fraktsedel som innehåller all relevant information. Fyll i rätt uppgifter så hålls ledtider och priser.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Fraktsedel - viktigt dokument

En fraktsedel är ett dokument som följer med en försändelse under tiden som godset är under transport. Det är upp till avsändaren att se till att fraktsedeln är korrekt ifylld och att alla nödvändiga uppgifter finns med på fraktsedeln.

Alla transporter som utförs baseras på den transportinformation som uppges av dig. För att transportörerna ska kunna hålla sina löften om leveranstid och kostnad behöver transportinformationen därför vara korrekt inmatad. Man kan säga att en fraktsedel är avsändarens instruktion till transportbolaget och används som transportinformation och för debitering. En fraktsedel ska innehålla information om försändelsens vikt, längd och bredd samt mottagarens och avsändarens adress. En fraktsedel behövs för alla typer av försändelser som ska skickas. Oavsett om du ska skicka företagspaket eller skicka pall.

Din fraktsedel direkt i systemet, utan fördröjning

Med Sendify får du fraktsedel och alla andra fraktdokument såsom returfraktsedel och fraktsedelnummer direkt i tjänsten utan någon fördröjning. Det enda du behöver göra är att boka transport, fylla i alla uppgifter, skriva ut fraktsedeln och klistra fast den på det gods som du ska skicka. Det spelar ingen roll om det är pallfrakt eller ett litet paket som ska skickas. Använder du etikettskrivare eller vanlig pappersskrivare? Vi har format som passar de flesta skrivare.

Har det blivit dags att börja boka frakt? Med Sendify kommer du igång snabbt, sköter all din frakt på ett och samma ställe och skriver ut din fraktsedel direkt i systemet.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris