Skicka stapelbara pallar

Med Sendify kan du skicka stapelbara pallar och skicka pallfrakt billigt och snabbt! Med vår fraktbokningstjänst tar systemet fram hundratals alternativ för din pallfrakt på bara några minuter – så att du slipper sitta och leta på varje fraktbolags hemsidor. Att boka och skicka stapelbara pallar ska vara smidigt, kom igång redan idag!

Se ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Skicka stapelbara pallar

Med Sendify kan du skicka stapelbara pallar och skicka pallfrakt billigt och snabbt! Med vår fraktbokningstjänst tar systemet fram hundratals alternativ för din pallfrakt på bara några minuter – så att du slipper sitta och leta på varje fraktbolags hemsidor. Att boka och skicka stapelbara pallar ska vara smidigt, kom igång redan idag!

Se ditt fraktpris
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Vad är pallfrakt?

Pallfrakt är så enkelt som namnet låter, frakt av gods på en pall. Pallar gör det enkelt att hantera stora mängder gods.

Med Sendify är det enkelt för dig och ditt företag att skicka halvpall, helpall och styckegods både snabbt och säkert. Med Sendify kan du skicka stapelbara pallar både inom och utanför Europa.

Genom vår fraktförmedling kan vi även hjälpa dig att boka specialtransport för din pallfrakt, det är gods som är lite för tungt, lite för långt och lite för brett för att skickas som paket, halvpall eller helpall och får därför skickas som en specialtransport.

Med Sendify kan du även skicka större pallsändningar via antingen vägfrakt eller flygfrakt. Bokar du pallfrakt via väg kan du frakta pallsändningar som rymmer en halv lastbil eller en hel lastbil, och via flyg kan frakta pallsändningar över 100 kg.

Vad är en stapelbar pall?

Kort och gott är en stapelbar pall egentligen en helt vanlig pall som kan placeras under och över en annan likvärdig pall. Transportbolagen har dock egna beskrivningar och kriterier för vad just dom anser är en stapelbar pall. Vill du få en bra överblick kan du läsa mer om stapelbart gods i vårt hjälpcenter.

Men för att göra det enkelt har vi också sammanställt de kriterier som vanligtvis kännetecknar en stapelbar pall här:

 • Pallen ska ha en jämn horisontell yta upptill, detta för att det ska kunna gå att ställa en annan pall ovanpå den stapelbara pallen utan att det blir vingligt.
 • Pallen måste vara tillräckligt stabil för att tillåta att en annan pall med samma vikt kan ställas ovanpå under transporten
 • Varorna på pallen och godset ska vara väl emballerat för att klara transporten. Det måste också vara fixerat och kunna stå stabilt på pallen.

Stapelbar pall

 

Att skicka stapelbara pallar är gynnsamt för miljön då det möjliggör att lastbilarna kan packa pallarna mer effektivt och på så sätt öka fyllnadsgraden. Detta gör också att transporten blir mer kostnadseffektiv. Så genom att tänka på hur du packar din pall gör att du kan påverka det miljöavtryck som frakten genererar.

TNT, ett av de fraktbolagen du kan boka din frakt via Sendifys system, har tagit fram en guide för hur du packar den perfekta stapelbara pallen som vi rekommenderar att läsa igenom innan du börjar packa din pall!

Skicka stapelbara pallar med Sendify

Genom vår plattform kan du söka fram det snabbaste och billigaste fraktalternativet för att skicka din stapelbara pall. I systemet kan du sedan både boka din pallfrakt samt spåra den längs hela transporten.

Vi skickar pallar med alla de stora fraktbolagen såsom DHL, UPS, DSV, TNT och FedEx. Börja med att skapa ett kostnadsfritt konto och kom sedan igång med att söka fram din frakt för att skicka stapelbar pall. 

Hur mycket kostar det att skicka stapelbara pallar?

Hur mycket det kostar att skicka en stapelbar pall beror på flera olika faktorer. De främsta är vikten på godset som ska fraktas på pallen. Här finns det även maxvikter för hur mycket som får lastas på en stapelbar pall och fraktbolagen kan ha olika viktgränser för vad som tillåts.

När du bokar din frakt via Sendify’s system får du upp olika alternativ och all information för respektive alternativ för att skicka stapelbar pallfrakt.

Hur långt den staplbara pallen ska skickas påverkar såklart också priset. Ska det skickas inom EU eller utanför EU? Beroende på det så kan även tullavgifter, skatter och andra avgifter tillkomma.

I vårt system säger systemet till dig om du behöver fylla i en tullfaktura men vi rekommenderar att du undersöker vilka handelsregler som gäller för det landet du ska skicka stapelbara pallar till, detta kan du göra på Tullverkets hemsida eller ringa till deras kundtjänst. 

Vad är en icke stapelbar pall?

Motsatsen till en stapelbar pall är helt enkelt en icke stapelbar pall. Det är resultatet av gods som av olika skäl inte kan bära vikt ovanifrån. Det kan vara fråga om ömtåligt gods, avvikande form eller varor som riskerar att skadas vid stapling.

En pall som inte är stapelbar är:

 • En pall där ovansidan inte är plan eftersom det inte går att ställa en annan pall ovanpå en ojämn yta
 • En pall som inte klarar belastning och riskerar att gå sönder eller ge vika under transporten
 • En pall som inte är tillräckligt stabil för att klara transporten med en annan pall med samma vikt ovanpå

Inte stapelbar pall

 

Viktigt att tänka på vid frakt av icke stapelbara pallar

 • En icke stapelbar pall debiteras i flakmeter. Det innebär att transportören tar betalt för kubiken mellan tak och golv i lastbilen
 • Se till att både varorna och pallen är korrekt emballerade och säkrade för att förhindra skador under transporten
 • Märk tydligt ditt gods som icke stapelbart för att säkerställa att det inte utsätts för tryck eller vikt ovanifrån

Märkt icke stapelbart gods

För att säkerställa att inga föremål placeras ovanpå gods som inte är stapelbart under transporten finns det olika tillvägagångssätt. Börja med att tydligt ange i fraktdokumenten att godset inte är stapelbart. Detta bör inkluderas i fraktsedlar och andra dokument som följer med sändningen.

I Sendify gör du det här enkelt genom att svara nej på frågan “Är ditt gods stapelbart?”

Skicka stapelbara pallar Sendify

Det finns även lösningar som appliceras direkt på godset. Man kan exempelvis använda etiketter med tydlig text som “Icke Stapelbar” eller “Do Not Stack” tillsammans med en bild som illustrerar att godset inte ska staplas.

Ett annat alternativ är “No Stack Cones” som placeras ovanpå pallarna som en fysisk och visuell påminnelse om att inte stapla något ovanpå. Konen skapar en ojämn yta på pallens topp, vilket gör det tydligt att det inte bör placeras en annan pall ovanpå.

Vill du testa att använda en No Stack Cone på din icke-stapelbara pall? Skriv då ut mallen nedan! (Obs, använd bara konen om du har bokat en icke-stapelbar pall.)

Sendify Do Not Stack Cone icke stapelbar pall

Skicka stapelbara pallar runt om i världen

Har det blivit dags att börja skicka stapelbara pallar för ditt företag? Med Sendify kommer du igång snabbt och bokar all din frakt på ett och samma ställe.

Se ditt fraktpris

Vanliga frågor om att skicka stapelbara pallar

Vad är en stapelbar pall?

En stapelbar pall är:

 • En pall som har en jämn ovansida
 • En pall som klarar belastning av sin egen vikt ovanpå
 • En pall som står stabilt under transport

Vad är inte en stapelbar pall?

En icke stapelbar pall är:

 • En pall där ovansidan inte är plan
 • En pall som inte kan belastas med sin egen vikt ovanpå
 • En pall som inte står stabilt under transport

Hur snabb är leveranstiden för stapelbara pallar?

Gör en sökning inne i platformen så kan du enkelt se när ditt paket beräknas vara framme.

Om du vill att det du skickar kommer fram så fort som möjligt bör du välja att skicka med expressfrakt.

Expressfrakt är ett bra val om det är viktigt att det du skickar kommer fram snabbt till din destination.

Hur stor är en standardpall?

En standardpall har måtten 800 x 1200 mm. Här kan du lära dig mer om pallfrakt.