Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Lugn. Vi hjälper dig.

Hur gör du när du behöver skicka gods som är lite för tungt, lite för långt, och lite för brett för att skickas som paket, halvpall eller helpall? Jo, du skickar godset på en specialpall istället vilket inte alltid är…helt enkelt. Därför tänkte vi hjälpa dig lite på traven och förklara hur du går tillväga när du ska skicka den där specialpallen!

När din specialpall inte går att “pussla” in

När du skickar gods av udda mått som inte kan skickas som paket eller inte får plats på en halvpall eller helpall, behöver du beställa en pall med specialmått. Specialpallar är dock svåra att “pussla” in för transportören, och din transportör kommer därför att beräkna ditt fraktpris utefter hur mycket plats din sändning tar på transportfordonet, antingen genom flakmeter eller genom volym.

 

Såhär beräknas fraktpriset för din specialpall:

Flakmeter =

Längd  x  Bredd  /  2.4

Volymvikt =

Längd  x  Bredd  x  Höjd  x  Volymfaktor

För att kunna jämföra fraktpriser mellan olika transportörer och hitta det billigaste fraktpriset för din specialpall, behöver du alltså ta reda på hur varje transportör beräknar fraktpris för specialpall, om det är utefter flakmeter eller volymvikt. Du måste dessutom ta reda på vilka villkor som varje transportör har för att skicka just specialpall, när det kommer till mått och maxlast. Det är därför inte alltid helt enkelt att hitta det billigaste fraktpriset för att skicka specialpall, men med rätt frakttjänst blir det enklare.

Så skickar du specialpall mycket billigare

För att skicka specialpall billigt behöver du alltså jämföra fraktpriser mellan olika transportörer, och därför kan det vara bra att frakta med en frakttjänst där du kan jämföra fraktpriser mellan olika transportörer utan att hålla koll på antal flakmeter, volymvikt och fraktvillkor, som exempelvis Sendify. Här nedan har vi listat några andra saker som kan vara bra att tänka på när du vill skicka specialpall billigt.

Tre tips för att skicka specialpall billigt:

  • Beställ en specialpall som är anpassad exakt efter ditt gods mått. Annars riskerar du att betala för mycket för din frakt.

  • Håll dig inom maxvikter och maxmått för den valda fraktprodukten. Annars riskerar du att få straffavgifter på fakturan.

  • Jämför fraktpriset för att skicka flera små eller en stor specialpall. Oftast är det billigare att skicka en stor specialpall.

Därför ska du skicka specialpall i Sendify

När du skickar specialpall med Sendify jämför vi automatiskt fraktpriser mellan DHL, UPS, DSV, TNT och FedEx för just din specialpall. Det enda du behöver göra är att ange måtten och vikten för ditt gods i Sendify, sedan tar vi fram rätt storlek och den billigaste fraktprodukten för din specialpall. I Sendify behöver  du alltså inte beräkna ditt gods fraktpris utefter antal flakmeter eller volym, eller ta hänsyn till transportörens villkor när det kommer till specialpall, då Sendify gör det åt dig. Följ bara dessa tre steg för att boka din specialpall i Sendify direkt.

 

Boka din specialpall med Sendify i tre steg:

Steg 1

Logga in på ditt konto i Sendify och fyll i ditt gods vikt och dimensioner

Steg 2

Jämför fraktpriser och ledtider mellan fraktbolagen för din specialpall

Steg 3

Välj ett av fraktalternativen och klicka på boka och sedan är det klart!

Vill du boka specialpall?

Gör en prissökning och boka din specialpall direkt genom att registrera ett kostnadsfritt konto i Sendify.

Skicka din specialpall direkt