Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Export till Spanien, ett klick bort

Behöver ditt företag exportera varor till Spanien? Över 10 000 företagare skickar idag med Sendify, där många av dem exporterar till Spanien. Registrera dig kostnadsfritt och testa att göra en bokning i vårt smidiga fraktbokningssystem!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur hittar jag de billigaste priserna för min export från Sverige till Spanien?

De flesta företagare har dålig koll på vad frakt till Spanien i regel ska kosta, och därför är det svårt att avgöra när priser är billiga eller dyra. Det enklaste sättet att ta reda på vad som är billigt när man ska exportera varor till Spanien, eller skicka paket till Spanien, är därför att jämföra olika priser. Detta gör du som företagare enkelt genom att använda dig av Sendify.

Sendify är ett digitalt fraktbokningssystem som låter dig se många olika fraktpriser från flera olika fraktbolag. Du kan därefter välja det erbjudande som passar bäst för din frakt till Spanien. Det är dessutom så att Sendify har över 10 000 företag som kunder, och har därigenom hand om en stor fraktvolym. Detta tillåter Sendify att förhandla fram riktigt låga priser på frakt, som företagare sällan kan lyckas få tillgång till på egen hand.

Hur långa är leveranstiderna från Sverige till Spanien?

När man ska skicka leveranser till Spanien kan det gå riktigt snabbt. Vissa typer av expressfrakt kan faktiskt komma fram till Spanien på så lite som en dag. I regel brukar man dock tala om att frakter till Spanien tar någonstans mellan en och tio dagar. Det kan tyckas märkligt att transporttiderna för export till Spanien kan skilja sig åt så dramatiskt. Detta beror dock på att det både finns express- och ekonomifrakt att välja på.

Är det viktigt för dig att din frakt till Spanien kommer fram inom de närmsta dagarna bör du välja någon typ av expressfrakt. Om det däremot inte gör något om din frakt tar lite längre tid, kan du välja ett billigare alternativ. Att välja ekonomifrakt kan leda till att du sparar många hundralappar, förutsatt att din frakt inte är tidskänslig. Med Sendify är det i vilket fall helt upp till dig om du vill välja en snabb leverans eller något långsammare frakt till Spanien. Bestäm själv vad som passar bäst för dig!

Vilka regler är viktiga att ha koll på vid export från Sverige till Spanien?

Spanien är ett EU-land, och detta innebär att det inte finns särskilt många bestämmelser att ha koll på vid export till Spanien.  Är du osäker på hur du skall göra kan du läsa mer om tull i vår tull-guide, eller på Tullverkets hemsida.

Kom även ihåg att du inte får exportera varor till Spanien vilka klassas som farligt gods. Farligt gods innefattar exempelvis sådana varor som kan ge upphov till brandrisk, farligt avfall, eller batterier. Är du orolig över huruvida du kan skicka något speciellt i dina leveranser till Spanien är det bara att ta kontakt med din transportör eller oss på Sendify.

Vilka typer av gods kan jag frakta från Sverige till Spanien med Sendify?

Sendify låter dig frakta de allra flesta typer av gods som du vill exportera till Spanien. Genom tjänsten kan du skicka både pall, paket, styckegods och partigods.

Har det blivit dags att börja exportera till Spanien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Ready, set, Send...ify

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris