Skicka stora paket

Ska ditt företag skicka ett stort paket och undrar vilka riktlinjer som gäller och hur du går tillväga? Bra, då har du hamnat på rätt sida!

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Skicka stora paket

Ska ditt företag skicka ett stort paket och undrar vilka riktlinjer som gäller och hur du går tillväga? Bra, då har du hamnat på rätt sida!

Kom igång
from country
Du måste skriva in en godsvikt
se flag image
Please select a country
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt

Jämför fraktlösningar från:

DHL logo
DSV logo
UPS logo
Fedex logo
TNT logo
Sendify Freight logo
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Skicka stora paket med Sendify

Med Sendify kan du boka alla typer av paket och frakt för ditt företag, skapa ett kostnadsfritt konto på mindre än 1 minut och kom igång att boka din frakt redan idag!

  • Jämför bland 100-tals olika fraktalternativ

  • Hitta den billigaste och smidigaste frakten för stora paket

  • Skicka tunga paket tryggt – möjlighet att välja till transportföräkring!

Vad är ett stort paket?

Det är lika vanligt att som företag skicka större paket som det är att skicka små paket. Att transportera till exempel en soffa eller en gräsklippare räknas som att skicka ett stort paket. De stora fraktbolagen har olika mått och riktlinjer på vad som räknas som ett stort och skrymmande paket och ibland räknar man på vikten istället för paketets storlek. Ett paket kan vara litet men väldigt tungt eller tvärtom, paketet kan vara stort men lätt och på så sätt ändå kräva stora resurser när det gäller hantering.

Fraktbolagen brukar räkna paket som väger över 20-25 kg som ett stort paket eller skrymmande gods. Så att skicka paket 50kg räknas som ett stort paket. Om paketet väger över 70 kg räknas det som frakt och ofta gäller då andra regler. När paketet väger mer än 20-25 kg tillkommer alltså extra avgifter för att skicka stora och tunga paket. Du kan läsa mer om kostnaden för att skicka tunga paket och skicka stora paket nedan.

Med Sendify kan du skicka både stora paket och tunga paket! Vi har avtal med alla de stora fraktbolagen på marknaden för att kunna hitta den bästa lösningen för just ditt stora paket. Via Sendify’s fraktförmedling söker vårt system igenom 100-tals olika fraktlösningar och presenterar de snabbaste och billigaste alternativen för att skicka stora paket, vare sig det stora paketet ska skickas som paket,, skickas på pall eller container.

Hur mycket kostar det att skicka ett stort paket?

Kostnaden för att skicka stora paket och skicka tunga paket avgörs av flera olika faktorer. De två mest uppenbara är givetvis storlek och vikt på paketet. Ju större och tyngre paketet är desto mer specialiserad och manuell hantering kräver paketet vilket gör att kostnaderna ökar.

Kostnaden för att skicka skrymmande paket beror även på vart paketet ska skickas samt hur snabbt du vill att de ska komma fram. Med Sendify kan du skicka paket både inrikes och utrikes, både till länder i EU samt länder utanför EU. När ett företag skickar stora paket utanför EU räknas det som export

Daniel Melander

“Smidigt, snabbt, enkelt. Mitt självklara val när jag ska boka frakt!”

Skicka stora paket utomlands

Givetvis är det inga konstigheter att skicka stora paket eller skrymmande gods utanför Sverige. Om ditt företag skickar större paket till ett land inom EU kan det stora paketet skickas tullfritt utan att behöva betala några tullavgifter eller fylla i några tullfakturor.

Ska ert större paket istället skickas utanför EU kommer ni troligtvis behöva betala både tull och eventuellt andra avgifter, tullfakturor behöver alltid fyllas i då varornas värde och innehåll måste deklareras. En del länder har slutit frihandelsavtal med EU vilket gör att varorna ändå kan skickas tullfritt.

Tullverkets hemsida kan du läsa om de olika bestämmelserna som gäller för olika länder och regioner och i Sendify’s fraktbokningssystem kommer systemet säga till om du behöver en tullfaktura när du ska skicka stora paket till utlandet.

Hur bokar jag frakt för ett stort paket?

Genom Sendify kan du boka frakt för större paket med alla de största fraktbolagen såsom DHL, FedEx, DSV, TNT och UPS. För att komma igång att boka frakt för ditt företags stora paket eller skrymmande gods ska du börja med att skapa ett konto på Sendify, det tar mindre än en minut och är helt kostnadsfritt. 

Skriv sedan in efterfrågad information om ditt stora paket och försändelsen för att sedan låta systemet söka igenom hundratals olika fraktlösningar för ditt stora paket. Därefter kan du jämföra vilket fraktalternativ som passar dig bäst, vill du att paketet ska komma fram snabbast eller är fraktkostnaden det viktigaste för dig? Du väljer! Genom Sendify kan du både boka och spåra din paketfrakt direkt i plattformen.

Skicka stora paket runt om i världen

Har det blivit dags att börja skicka stora paket för ditt företag? Med Sendify kommer du igång snabbt och bokar all din frakt på ett och samma ställe.

Kom igång

Vanliga frågor om att skicka paket till företag

Hur snabb är leveranstiden för ett stort paket?

Tidskritiska paket
Om du vill att det du skickar kommer fram så fort som möjligt bör du välja att skicka med expressfrakt.

Expressfrakt är ett bra val om det är viktigt att det du skickar kommer fram snabbt till din destination.

Gör en sökning inne i platformen så kan du enkelt se när ditt paket beräknas vara framme!

Hur stora paket kan jag skicka?

Exempelmått på stora paket:

TNT: Om du väljer att skicka paket med TNT så kan du skicka paket som är upp till 240 centimeter långa

UPS: Väljer du istället att skicka ditt paket med UPS så kan du skicka paket som är upp till 300 centimeter i längd.

DHL och DSV: erbjuder frakt av paket som är upp till 599 centimeter långa.