Exportera till Norge

Det är enkelt att exportera till Norge med Sendify

TA-system

Jämför, boka och spåra din frakt

Fraktavtal

Över 20 fraktavtal med 5 transportörer

Logistiksupport

Vi finns på chat och telefon för dig

Kostnadsfritt

Betala bara för det du skickar

Export till Norge

Norge är en stor och viktig handelspartner till Sverige och mycket frakt hår hit. Men Norge tillhör inte EU därför ställer export till Norge helt andra krav och mer omfattande dokumentation.

Största handelspartnern utanför EU

Norge är Sveriges största handelspartner utanför EU, det skickas stora mängder gods på export till Norge från Sverige. När gods skickas från Sverige till Norge korsas en tullgräns. Det innebär att det behövs en del pappersarbete för att exportera till Norge. Bland annat behövs exportdeklaration, tullfaktura samt betalning av införselmoms, för vissa varor tillkommer också tull i Norge.

Kom ihåg vid export till Norge

I Norge finns vad som kallas för registreringsplikt vilket gäller för företag som driver verksamhet i Norge. Driver ditt företag inte någon verksamhet i Norge utan enbart exporterar varor till Norge från Sverige eller ett annat EU-land behövs inte verksamhetsregistrering. Dock kan det vara aktuellt med verksamhetsregistrering för att underlätta införseln av varor för större företag som skickar väldigt mycket gods till Norge.

När en vara säljs utanför EU ska en exportdeklaration lämnas till tullverket. För att deklarera varor som ditt företag exporterar behövs bland annat ett Eori-nummer samt en klassificering av den vara som skickas för export.

Anpassad frakt för ditt företag

Olika fraktbolag är duktiga på olika saker, vissa bolag är duktiga på att hantera stora försändelser och vissa är duktiga på att hantera expressförsändelser. Sendify samarbetar med några av de allra största fraktbolagen (DHL, DSV, FedEx, TNT & UPS) för att kunna erbjuda en tjänst som är anpassad för alla företag. I tjänsten sorterar du på pris eller tid och bokar transporten som passar ditt företag bäst och tar del av våra fraktavtal utan några dolda avgifter eller kostnader.

För mer information om regler för export till Norge rekommenderas att besöka tullverkets hemsida eller att kontakta Sendify så hjälper vi dig med hur du ska göra för att lyckas med din export till Norge.

Har det blivit dags att börja exportera till Norge? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris