Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Exportera varor till Finland, ett klick bort

Vill du exportera till Finland? Idag skickar 10 000 småföretagare med Sendify. Många av dem exporterar till Finland. Gör som andra företagare – registrera dig kostnadsfritt och boka din frakt till Finland idag.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur kan jag exportera billigt till Finland från Sverige?

För företagare kan det många gånger uppstå ett behov för snabb och billig export till Finland. Det sker många leveranser till Finland varje dag, och vårt grannland skickar också stora mängder frakt till och genom Sverige. Så, hur gör du då för att få billigast möjligast frakt till Finland? Det enkla svaret på denna fråga är genom att nyttja Sendify.

Sendify är ett digitalt fraktbokningssystem som många företagare använder för att boka frakt till Finland. Du bestämmer själv om billigast fraktpris eller snabbast ledtid är viktigast för dig, och kan sortera fraktalternativen utefter “billigt” och “snabbast” i fraktbokningssystemet. Sendifys fraktpriser är dessutom väldigt konkurrenskraftiga, då vi med den gemensamma fraktvolymen av 10 000 företag har kunnat förhandla fram riktigt bra fraktpriser hos fraktbolagen.

Hur lång tid tar det att exportera till Finland från Sverige?

Export till Finland är nu för tiden en relativt enkel och rättfram affär, och det brukar därför gå riktigt snabbt att leverera varor till Finland, framförallt om du skickar från norra Sverige. Varför det går såpass snabbt att exportera till Finland, är inte helt oväntat för att Finland ligger geografiskt nära Sverige. Det här gör att det kan ta så lite som en dag för viss frakt att komma fram till Finland, men hur fort det går beror på vilket fraktalternativ som du har valt att exportera med, där expressfrakt går fortare än ekonomifrakt. Du behöver därför fundera över vad som är viktigast för dig: är det billigast fraktpris eller snabbast ledtid? Med Sendify väljer du det fraktalternativ som passar ditt fraktbehov bäst, oavsett om du skickar paket till Finland, eller skickar pall till Finland.

Finns det varor som man inte kan exportera från Sverige till Finland med Sendify?

Eftersom att både Sverige och Finland är medlemsländer i EU, gäller i princip samma fraktregler i båda länder. Det du får skicka inom Sverige, får du alltså också exportera till Finland. Varor som du exempelvis inte får skicka med Sendify är varor som kan vara skadliga för hälsan eller miljön, som tobak och alkohol. Om du är osäker på om du får exportera en vara till Finland, kan du kolla på Sendifys lista över varor som vanligtvis inte går att skicka via en transportör.

Vilka tips är bra att känna till när man fraktar från Sverige till Finland?

Trots att du exporterar till ett land inom EU, kan du fortfarande behöva betala moms för att föra in vissa varor i Finland. Hur mycket du behöver betala i moms varierar från vara till vara, men vanligtvis brukar momsavgiften ligga på 25 procent. Om du är osäker på om du behöver betala moms för din vara vid export till Finland, kan du kolla vad som gäller för just din specifika vara på finska tullverkets hemsida. I vår tull-guide, eller på Tullverkets hemsida, kan du även läsa mer om vad som gäller för tull och moms.

Har det blivit dags att börja exportera till Finland? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Exportera till Finland? Ready, set, Send…ify!

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris