Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Export till Polen, ett klick bort

Har det blivit dags att exportera till Polen? Över 10 000 företagare skickar idag med Sendify. Många av dem exporterar till Polen. Registrera dig kostnadsfritt och testa att göra en bokning i vårt smidiga fraktbokningssystem!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur hittar jag billiga priser för min export från Sverige till Polen?

Förr i tiden brukade det vara svårt att hitta billiga priser för export till Polen från Sverige. Ville man exportera till Polen och samtidigt göra detta till ett lågt pris var man i princip tvungen av känna till alla de olika priser som fraktbolag erbjöd för leveranser till Polen. På så sätt var det svårt att få en överblick av olika fraktpriser för leveranser till Polen och många företagare betalade överpris när de skulle exportera till Polen.

Istället för att behöva googla runt på internet efter ”exportera till Polen pris” så finns det idag lyckligtvis en bättre lösning på detta problem – nämligen Sendify. Sendify är en tjänst som enkelt hjälper företag att hitta riktigt billiga priser för din frakt till Polen.  Registrera bara ditt företag, så får du ett kostnadsfritt konto.  Sen är de bara att gå in på Sendify, välja den typ av frakt till Polen du är ute efter – såsom snabb eller prisvärd – och välja när du vill skicka din export till Polen. Vi på Sendify är experter på frakt, så om du vill exportera varor till Polen är det en god idé att låta oss sköta frakten, så att du kan sköta det du är bäst på.

Finns det varor som jag inte kan exportera från Sverige till Polen?

Ja, det finns vissa varor du inte får exportera till Polen från Sverige. Den vanligaste kategorin av sådana typer av gods som stoppas brukar vara sådana som innehåller sk ”farligt gods”. Farligt gods består av diverse produkter som kan vara associerade med brandrisk eller annan hälsofara. Detta kan vara exempelvis batterier, viss typ av farligt avfall, hårspray eller andra brandfarliga produkter. Anledningen till att dessa är förbjudna att transportera är att de kan vara giftiga eller rentav hälsovådliga om de skadas under transporten. Annars kan man i regel skicka ungefär samma varor som man kan skicka inom Sverige som export till Polen.

Finns det några speciella regler att ta hänsyn till vid export från Sverige till Polen?

När du ska skicka paket eller pall till Polen, skickar du till ett annat EU-land. Därför finns det få krångliga regler du behöver tänka på. Du måste naturligtvis se till att du har angett rätt adress, liksom att du bifogar fraktsedeln (för att din export till Polen ska kunna spåras) liksom att det finns en kvittenslista. Är du osäker på hur du skall göra kan du läsa mer om tull i vår tull-guide, eller på Tullverkets hemsida.

Behöver jag deklarera mina varor till Tullverket vid export från Sverige till Polen?

Det enkla svaret på huruvida du behöver deklarera dina varor till Tullverket vid export till Polen från Sverige är nej. Detta beror på den Europeiska Unionen. Det är fri rörlighet för varor inom EU och det är dessutom tullfritt. Det finns dock undantag till denna regel. Om du planerar att föra ut dina varor ur EU, och din frakt till Polen bara är en del på vägen, så kommer du behöva deklarera dina varor när du för ut dem utanför EU. Om du bara ska skicka vanlig frakt till Polen så behöver du dock inte deklarera denna till Tullverket. Skönt va?

Har det blivit dags att börja exportera till Polen? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Ready, set, Send...ify

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris