Export till Kanada

Du har glömt att välja ett land i listan
Du har glömt att välja ett land i listan
Du har inte valt godstyp än
Du måste skriva in en godsvikt
Minst ett av länderna måste vara Sverige. Antingen inrikes, import till Sverige eller export från Sverige.

Exportera varor till Kanada, ett klick bort

Vill du exportera till Kanada? Idag skickar många småföretagare till Kanada med Sendify. Gör som andra företagare – registrera dig kostnadsfritt och boka din frakt till Kanada idag.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur kan jag exportera billigt från Sverige till Kanada?

Nyckeln till billig frakt är att jämföra olika fraktalternativ och deras fraktpriser. Att exportera till Kanada blir allt vanligare, men det kan samtidigt vara svårt att hålla koll på vilka fraktpriser som är billiga och vilka som är dyra. Det enda sättet att ta reda på detta är genom att jämföra vad olika fraktbolag tar betalt för att frakta till Kanada. Detta kan tyckas krångligt, då det finns så många olika fraktbolag att det blir närmast omöjligt att jämföra alla på ett effektivt sätt. Är man då helt utelämnad till att betala dyr frakt till Kanada? Nej då!

Med Sendifys digitala fraktbokningstjänst kan du jämföra fraktpriser och ledtider från olika fraktbolag i ett och samma system. Sendify anlitas dessutom av 6 000 företag, vilket innebär att vi har tillräckligt stora volymer för att kunna förhandla till oss riktigt bra avtal. På så sätt kan ditt företag få ta del av samma låga fraktpriser för export till Kanada som större företag vanligtvis brukar vara ensamma om. Det enda du behöver göra är att gå in på Sendify, jämföra priser, och boka den frakt du vill ha. Svårare är det inte.

Hur lång är leveranstiden för export från Sverige till Kanada?

Leveranstiden för godstransporter till Kanada beror huvudsakligen på vilket fraktalternativ du väljer. Med Sendify kan du själv välja vad som är viktigt när du skickar pall eller paket till Kanada. Är det så att du vill boka expressfrakt till Kanada så går det att skicka en sändning som kommer fram redan efter två dagar. Om du istället vill spara pengar, och din sändning inte är tidskritisk, kan du välja att skicka med ekonomifrakt vilket tar runt fem till åtta dagar.

Vad är ett frihandelsavtal och vad gäller vid export från Sverige till Kanada?

Ett frihandelsavtal är, kort sagt, en ekonomisk överenskommelse om att eliminera tullar och andra handelshinder. Detta brukar slutas för att underlätta handel mellan två eller fler parter. Sverige tecknar inte längre några egna frihandelsavtal – istället sluts dessa numera gemensamt av EU med andra parter. Under 2017 så började preliminärt ett frihandelsavtal mellan EU och Kanada att gälla, det så kallade CETA-avtalet. Detta avtal innebär att majoriteten av de varor som fraktas mellan EU och Kanada har reducerade tullavgifter, vilket underlättar för handel mellan EU och Kanada. För att varan ska vara tullfri eller få sänkt tull, behöver den dock vara tillverkad i antingen Kanada eller EU.

Vilka tips är bra att ha koll på vid export från Sverige till Kanada?

Något som är bra att hålla koll på vid frakt till Kanada från Sverige, är att alltid dubbelkolla att sändningen har rätt adress och information på sig. Dubbelkolla dessutom att du har en ursprungsdeklaration, så att du kan styrka att din vara har sitt ursprung i EU, och att ditt företag har ett registrerat EORI-nummer från svenska Tullverket när du skickar varor utanför EU. Se också till att fundera på huruvida du verkligen behöver expressfrakt eller om det rentav räcker med ekonomifrakt för dig.

Har det blivit dags att börja exportera till Kanada? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris