Sendify

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer

Export till Indien, ett klick bort

Behöver ditt företag exportera till Indien? Då har du kommit rätt! Över 8 000 företagare skickar idag med Sendify, och många av dem exporterar till Indien. Registrera dig kostnadsfritt och testa att göra en bokning i vårt smidiga fraktbokningssystem!

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Hur exporterar jag enklast från Sverige till Indien?

Det enklaste sättet för företag att exportera till Indien från Sverige är genom Sendify. Om du är obekant med Sendify, så är vi en digital fraktbokningstjänst som låter dig spara tid och pengar när du ska boka frakt till Indien och andra länder. Sendify låter dig samla all din frakt till Indien, eller andra destinationer, på ett och samma ställe.

Den största fördelen med att använda sig av Sendify, när du ska boka frakt för ditt företag, är dock att du kan jämföra fraktpriser från olika fraktbolag. På så sätt kan du själv välja det alternativ som är billigast, snabbast, eller helt enkelt passar dig bäst.

Vilka tullregler gäller när man exporterar varor från Sverige till Indien?

När man exporterar tyngre varor, eller lättare paket, till Indien gäller inte samma regler som när man skickar till europeiska länder. Detta beror på att Indien inte är en del av EU. Trots detta så är en hel del av den frakt Indien tar emot från EU, så det finns naturligtvis regelverk som gör det möjligt att exportera till Indien.

Först och främst behöver du vara införstådd med att din frakt kommer att förtullas när du exporterar till Indien, vilket betyder att mottagaren av frakten kommer att behöva betala tull. För att kunna skicka olika typer av gods från Sverige till ett land utanför EU, behöver du därför ansöka om ett EORI-nummer hos Tullverket. Detta nummer kommer du behöva fylla i på ditt tulldokument, och fungerar ungefär som ett organisationsnummer. Är du osäker på hur du skall göra kan du läsa mer om tull i vår tull-guide, eller på Tullverkets hemsida.

Finns det gods som inte går att exportera från Sverige till Indien med Sendify?

Sendify står redo att förmedla de flesta typer av försändelser till Indien. Det är dock viss frakt Indien inte tar emot. Den export till Indien som inte accepteras innefattar exempelvis guld, silver, ädelstenar, ädla metaller, liksom vilda djur eller djurdelar. Sendify följer även alla de rekommendationer som Tullverket följer, gällande exempelvis farligt gods. På så sätt finns det vissa restriktioner på vad man kan exportera till Indien från Sverige med Sendify. Om du känner dig osäker över huruvida du kan skicka en viss typ av export till Indien är det bara att höra av dig till oss.

Hur lång är leveranstiden för export från Sverige till Indien?

Leveranstiden för export till Indien från Sverige, eller den så kallade ledtiden, är ofta två till fyra dagar. Med Sendify är det faktiskt mer eller mindre upp till dig hur snabbt din frakt till Indien ska dyka upp. Om det är viktigt för dig med snabba godstransporter till Indien kommer du med största sannolikhet att föredra expressfrakt. Om du ska exportera varor till Indien som inte är tidskänsliga kommer du istället förmodligen att välja ekonomifrakt, för att sänka fraktkostnaden.

Har det blivit dags att börja exportera till Indien? Med Sendify kommer du igång snabbt och du sköter all din export på ett och samma ställe.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris

Henrik Karlsson, Key Account Manager på VANS

Rasmus Hammarstrand, Projektledare hos Ink n Art

Ready, set, Send…ify

Sendify har ingen startavgift, månadskostnad eller bindningstid. På två minuter är du igång med att jämföra och boka frakt.

Registrera dig gratis och se ditt fraktpris